Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gullmarsvägen 77
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 225 kr/mån Värme, v/a och bredband (obligatoriskt tillägg för bredband om 165 kr i månaden ingår i den totala avgiften på 4225 kr) ingår i avgiften. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 4,97318 % [Lägenhetsnummer] => 002/1101 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 502 782 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett lite mindre matförråd och ett större källarförråd. )

Gullmarsvägen 77

VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG MOT NATURENS LUGN

STYLIST: LINDHOLM FOTO: BOUKARI TEXT: CARLSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gullmarsvägen 77
Område
Årsta
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 225 kr/mån Värme, v/a och bredband (obligatoriskt tillägg för bredband om 165 kr i månaden ingår i den totala avgiften på 4225 kr) ingår i avgiften.
Andel av årsavgift
4,97318 %
Lägenhetsnummer
002/1101
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
502 782 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett lite mindre matförråd och ett större källarförråd.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken och Årstaskogen
Underbart för en löprunda, promenad eller ett dopp en varm sommardag.
Årsta centrum
trevligt område med restauranger och fik som får Årsta att kännas lite som en egen by trots närheten till stan.
Två små svin
Smörrebröd, snaps och trevlig stämning!
Folkets Bio
Välkommen till Årstabion!
Caféet Årstabo i kulturhuset
Café som serverar frukost, lunch, fika och kvällsmeny. Som på kvällen förvandlas till en varm vinbar med fokus på biodynamiska, ekologiska viner från mindre producenter.

Arkitekturen

Arkitekt: EDVIN ENGSTRÖM 1946

Dynekilen 2 är ett klassiskt smalhus i tre våningar och med en tidstypisk funkisfasad. Det ritades av arkitekt Edvin Engström och stod färdigt 1946. Som arkitekt vid Stockholms stads fastighetskontor och det är många byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Brf Gullmarsvägen 73-77 består av 18 lägenheter varav alla är upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal. För de boende i föreningen finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Det finns också en fin uteplats i skogsbrynet med grill och sittplatser. Varje lägenhet har ett större källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

FÖRENINGEN

BRF Gullmarsvägen 73-77

Antal lägenheter och lokaler:

Brf Gullmarsvägen 73-77 (org. nr 769609-2407) är en äkta förening med adresserna Gullmarsvägen 73-77. Föreningen består av 18 bostadslägenheter, varav 15 stycken om 2 rum och kök, och 3 stycken om 4 rum och kök med en totalyta 1 110 kvm. Samtliga bostadslägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal om 45 kvm som hyrs ut till Miguru Media AB. Till byggnaden hör också 2 garage och 5 parkeringsplatser. Uppvärmning via fjärrvärme.

Mark

Föreningen fastigheter innehas med tomträtt och äger ej marken. Nuvarande tomträttsavtal är årligen på 80 500 kr och omförhandlas år 2026.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköt av Nabo.

Ekonomi

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Enligt årsredovisningen 2022 hade föreningen ca 11,095Mkr i långfristiga skulder och ca 600Tkr i kassa & bank. Föreningens skuld per kvadrat är ca 9 995kr. Avgiftshöjning har nyligen gjorts och där avgiften höjdes med 10 % och det kommer även att ske ytterligare en höjning med 5 % vid årskiftet 2023/2024.

Renoveringar

2022 OVK samt att tvättstugan rustades upp med två tvättmaskiner, en ny torktumlare och ett nytt torkskåp. 2016 Rensning av frånluftsventiler och ventilationskanaler samt spolning av avloppsstammar. 2015 Byte av termostater, byte av stamventiler och injustering av värmesystem - radiatorer och stamventiler. 2014 Ny avfallsstuga. 2013 Nyputsad fasad, renovering av fönster, installation av energiglas och ny utomhusbelysning. 1999-2003 Stambyte, takrenovering och genomgång av ventilation.

Kommande renoveringar:

Inga väsentliga underhåll är planerade förutom en generell översyn av fastigheten med åtgärder som kan öka trivseln i huset. Styrelsen planerar även att göra en uppfräschning av ytorna i trapphusen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har väldigt fin uteplats i skogsbrynet med grill och utemöbler och som är väldigt uppskattad bland alla medlemmar. Ett stort cykel- och barnvagnsrum finner man med egen ingång från markplan. Tvättstugan är belägen i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Allt är nytt från Miele sedan 2022.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Parkering

Föreningen hyr ut två garage och fem parkeringsplatser (700kr/mån).

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från årsredovisning 2022, föreningen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor man lugnt och lummigt med närhet till Årstaskogen och dess kolonilotter. Årstaskogen och Årsta holmar är sedan 2018 ett naturreservat med härliga gång- och cykelslingor och flera idrottsanläggningar. Flera lokala parker finns i närområdet, som Ekorrparken, Grynkvarnsparken och Vättersparken med bra lekplats, öppen förskola och plaskdamm på sommaren. Skanskvarnsskolan ligger precis intill och även Internationella Engelska Skolan finns på gångavstånd. Flera förskolor finns i närområdet, det närmaste är ett föräldrakooperativ precis nedanför huset. Vid det lokala centrumet Sköntorpsplan finns bland annat bageri och café Spiga Madre samt pizzeria. Vid Årsta torg finns flera butiker och restauranger, bibliotek, teater med mera. Matbutiker i närheten är bland annat Ica Nära på Sköntorpsvägen och Hemköp vid Gullmarsplan. Globen Shopping ligger också nära. Du promenerar på sju-tio minuter till Gullmarsplan och till Södermalm på dryga kvarten. Det är lätt att ta sig vidare runt om staden med tunnelbana, buss, tvärbana och pendeltåg i närheten.