Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Sättra gård Videbo 1
  [Område] => Adelsö
  [Våning] => 
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 160 + 41 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 2 621 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Sättra gård Videbo 1

Ö-LIVET NÄRA STAN - UNIK 1920-TALSVILLA INTILL HÄSTHAGAR OCH BADKLIPPOR

STYLING: RYDMAN FOTO: ÖSTLING TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Sättra gård Videbo 1
Område
Adelsö
Rum
6 rum
Area
160 + 41 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
2 621 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med souterräng
Byggnadsår
1920
Uppvärmning
Bergvärme (från 2016), vattenburet system + kamin
Energideklaration
Utförd 2023-05-05
Energiklass
D
Energiförbrukning
51 kWh/kvm per år
Fasad
Puts
Stomme
Betong/trä
Fönster
Kopplade 2-glas
Tak
Tegel
Grundläggning
Souterräng / platta på mark
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Fastighetsbet.
Adelsö-Sättra 3:59

Allmänt om fastigheten

El
40 904 kr/år
VA
6 450 kr/år
Renhållning
1 199 kr/år
Väg, samf
5 154 kr/år
Sotning
535 kr/år
Försäkring
11 855 kr/år
Övrigt
620 kr/år
Total driftskostnad
66 717 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
El avser uppvärmning + hushållsel. Övrigt avser gas. Observera att driftskostnader varierar beroende på förbrukning samt avtal med leverantör.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 343 000 kr - Småhusbyggnad 1 592 000 kr, Småhusmark 751 000 kr
Summa pantbrev
1 871 000 kr
Tomtareal
2 621 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Ekerö Adelsö-Sättra GA:1 ändamål: Vägar, Övrigt

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

DE MÅNGA OLIKA BADPLATSERNA
På bryggan som man ser från huset finns badstegar och båtplats med segelbåtsdjup. Strax till höger om bryggan i gamla fårhagen finns flera klippor om man vill sola och bada ifred. Promenerar man förbi strandvillan i motsatt riktning finns en härlig långgrund sandstrand som är perfekt för barn.
SKOGEN
är magiskt vacker och full av bär och svamp.
Stallväggen vid Stall Midgård
som man kör förbi precis vid gårdens entré är ofta en mysig samlingspunkt för en kaffe i solen.
Club Social
I det gamla storköket på gården ligger Club Social där det anordnas fester, kurser i yoga, tango och thaiboxning och där ligger även gårdsbutiken med lokala råvaror, som honung och grönsaker.

Arkitekturen

Arkitekt:

Huset består av två plan med tillhörande källare och kattvindar, och uppfördes år 1920 med timmer från Adelsö. Väggarna är massiva i friskt naturligt material vilket också är mycket ljudisolerande. Fasaden putsades i en gul kulör år 2015, medan fönstren målats i en vit nyans och omges av vita foder. Taket med brutet takfall pryds av tegelpannor. Villan får sin karaktär av småspröjsade fönster och en mängd utbyggnader och prång såsom takkupa, balkong med sirlig snickarglädje och tre farstukvistar. Huset har utsikt i alla väderstreck och är omgiven av en grönskande tomt.

TRÄDGÅRD

Den soliga trädgården har många vackra träd, generösa gräsytor i olika nivåer och sluttning mot en hästhage i väster, samt en naturskyddad skog strax söder om huset. Stora delar av trädgården är helt insynsskyddade av växtlighet och fullt av örter, blommor och perenner. Här finns uteplatser i alla väderstreck, passande för frukost, lunch och middag beroende på vart solen står på himlen. Trädgården är en underbar plats där man kan ha fest eller vara ifred. Här väntar sköna dagar där ni kan skörda egna örter, tomater och grönsaker ifrån landet, och bada näck i utomhusbadkaret som är kopplat till varmvattnet med en trädgårdsslang. Här finns också plats för fyra bilar.

FASTIGHETSKARTA

OMRÅDET

Körsträckan ut mot Adelsö är vilsam och vacker, bara natur och hästgårdar så långt ögat når hela vägen efter Bromma och Drottningholm. Att köra ombord på bilfärjan över till ön sänker pulsen. Detta är en plats präglad av klippor, stränder och båtbryggor. Ett lantligt skärgårdsläge, lagom nära stan. Sättra gård har strandlinje i tre väderstreck, så här kan man alltid hitta sin egen klippa att sola på. Vattnet är rent och Mälaren är frisk, och här finns gott om fiske. Skogen är full av bär och svamp, och man kan åka skidor skridskor och gå vackra promenader. På somrarna blir det mycket socialt häng nere på piren, och om vintern kan man vinterbada från pirens brygga. För den som vill finns båtplatser, både med och utan segelbåtsdjup. Båt möjliggör också utflykter till de många vackra öarna runt Adelsö. På södra sidan om huset ligger en naturskyddad skog med vackra promenadstigar ned till olika stränder. Följer man stranden en liten bit ytterligare hittar man ”Fjärilsstranden”, där det finns grillplats. Strax innan skogsreservatet söder om huset ligger en ekologisk grönsaksodling som säljer grönsaker i gårdsbutiken och levererar grönsaks-kassar till närområdet under sommarhalvåret.

På ön finns en mycket trevlig matbutik som även ombesörjer utlämning för systembolaget, apoteket och posten. Det finns även kyrka, förskola och det trevliga Café Hovgården med matutskänkning och alkoholtillstånd. Sättra gård har ett välkomnande hästcommunity med två stall som bedriver bland annat frihetsdressyr, natural horsemanship och uppfödning. Detta är ön där Hilma af Klint växte upp och verkade ifrån. Gården bebos av många kreativa människor, forskare och hästfantaster. Ekerövägen och förbifarten håller på att byggas och detta kommer på sikt skapa ännu snabbare kommunikationer hit.