Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Källviksvägen 2
  [Område] => Vaxholm - Skarpö
  [Våning] => 
  [Rum] => 7 rum
  [Area] => 160 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 3 460 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Källviksvägen 2

SKÄRGÅRDSDRÖMMEN VILLA SOLBACKEN – SJÖNÄRA PARADIS PÅ SKARPÖ

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: JOCKEONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Källviksvägen 2
Område
Vaxholm - Skarpö
Rum
7 rum
Area
160 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
3 460 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1904
Energideklaration
Ej utförd
Energiklass
Ingen angiven
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Plintar
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas men är framdraget till tomtgräns.
Fastighetsbet
Skarpö 1:224

Allmänt om fastigheten

Total driftskostnad
, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 983 000 kr - Småhusbyggnad 1 085 000 kr, Småhusmark 2 898 000 kr
Summa pantbrev
764 000 kr
Tomtareal
3 460 kvm
Tomttyp
Natur och trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas men är framdraget till tomtgräns.
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Vaxholm Skarpö GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Vaxholm Skarpö S:10, Samfällighet: Vaxholm Skarpö S:3, Samfällighet: Vaxholm Skarpö S:4, Samfällighet: Vaxholm Skarpö S:8
Planbestämmelser
Detaljplan
Beskrivning uteplats
Parkering för 2-3 bilar

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skarpö gård
Jordbruk med gårdsförsäljning, djur och öppna hagar.
Tennisparken
Med årligt midsommarfirande, kräftskiva, loppis m m, anordnat av öns viktiga samfällighetsförening Skarpö Vänner.
Kursgårdens stränder
Med utsikt mot Trälhavet och farleden med stora färjor.
Badbryggan
Heldagsplatsen för både barnfamiljer och ensamma simmare, bryggor, badstegar, sandstrand och omklädningshytter från 1960-talet.

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Viktor Edlund 1904

Villa Solbacken uppfördes 1904 och de glasade utbyggnaderna på husets norr- och sydsidor tillkom 1917. Huset är klätt med en gulmålad enkelfasadspont med vitmålade knutar, fönsterfoder och listverk. Fönstren är grönmålade och ursprungliga. De valsade glasen bryter ljuset vackert. Fastigheten har endast haft tre ägarfamiljer under perioderna 1903–1917, 1917–1956 och från 1956 och fram till nu, vilket inkluderar tre generationer i nuvarande familjs ägo. Till fastigheten hör också en arkitektritad friggebod byggd av lösvirke är 2000, ett hus med många finurliga lösningar och bland annat tre inbyggda sovplatser. Dessutom en snickarbod med förråd, där det ena rummet från början var ämnat för de dalkullor som kom till Skarpö och arbetade på somrarna. Därtill ett torrdass tillbyggt på gaveln.

Trädgård

Husets trädgård är en 3460 kvm stor, något kuperad trädgårdstomt med gräsmattor och berghällar. Trädgården har sitt ursprung från husets byggår 1904 då den var en anläggning med grusgångar, bärbuskar och ympade fruktträd. Äppelsorterna spänner från augustis Transparent Blanche till oktobers Husmorsäpple. Här finns också päronträd, bigarråträd, ett stort trädgårdsland i träda, ett tidigare stort jordgubbsland och hallonodling. Trädgården kan också skryta med en gigantisk parkrhodondendron, öns största till och med, och fina björkar perfekta att sätta hängmattor i. Solen vandrar över trädgårdens alla uteplatser från morgonsol till kvällsskymning, så det är bara att välja efter tidpunkt och väder var man vill sitta. Trädgården omges av både trästaket och häckar, och har en snickrad och vitmålad grind ut mot den lilla promenadvägen utanför. Som pricken över i finns också en flaggstång och ett solur.

Fastighetskarta

Detaljplan finns i "dokument"

OMRÅDET

Skarpö är en klassisk ö i Stockholms inre skärgård, strax utanför Vaxholm, med många äldre sommarvillor omgivna av stora trädgårdar eller naturtomter. Vid Skarpöborgs brygga i Stegesund lägger Vaxholmsbåtarna till för enkel passage till Vaxholm, eller för pendling in till Stockholm, dit resan tar en timme via bland annat Lidingö och Nacka Strand. Annars kan man också ta cykel eller bil en kort färd över bron till Rindö och färja över till Vaxholm den vägen. Från Rindö går också färja till Värmdö och på Rindö finns en liten matbutik och restaurang. Bilfärjan Rindö-Vaxholm tar cirka fem minuter och är avgiftsfri med tät turtrafik året om. I Vaxholm finns matbutiker, restauranger, caféer, systembolag och annan service samlad. Huset ligger två minuters promenad från Källviks samfällighet där man kan ta sitt morgondopp. På ön finns ytterligare minst fyra badplatser med sand, klippor och bryggor.