Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Isjaktsgränd 33
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 71 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 184 kr/mån Värme och vatten, bredband, TV- basutbud från AB Sappa à 165 kr/månad (obligatorisk) ingår i avgiften. [Andelstal] => 2,99 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 32/1301 )

Isjaktsgränd 33

LJUS OCH NYRENOVERAD 50-TALSTREA MED BALKONG HÖGST UPP

STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: OZOLLAPA TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Isjaktsgränd 33
Område
Västertorp
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
71 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 184 kr/mån Värme och vatten, bredband, TV- basutbud från AB Sappa à 165 kr/månad (obligatorisk) ingår i avgiften.
Andelstal
2,99 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
32/1301

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 700 kr/år
Total driftskostnad
9 700 kr/år
Drift räknat på
5 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lugnets parklek
Här spenderar vi mycket tid. Barnen träffar sina kompisar efter förskolan och på helgerna. Vi älskar plaskdammen om somrarna och pulkabacken om vintern. Aktiviteterna som ordnas av pedagogerna är spännande och roliga för hela familjen.
Bakstugan.
Ett bageri med stammisar, här handlar vi fika och baguetter.
Alla badplatser!
På cykelavstånd finns Mälaren och Mälarhöjdens badplats. Vi går också gärna till Hägerstensbadet och Västertorps simhall när vi blir badsugna men när vädret inte tillåter utomhusbad.
Antikboden.
Här köper vi inredning eller bara strosar.

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker Gate Lindegren 1949-1950

De två byggnaderna i kvarteret Nedslaget 1 där denna lägenhet ligger uppfördes 1949–50 efter ritningar av den välrenommerade arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren. Stockholms parkförvaltnings arkitektkontor skapade utomhusmiljöerna. Husen är tre till fyra våningar höga och har putsad fasad i en gulbeige nyans. Fönstren är sekundära och vitmålade. Husen ligger fint inpassade i terrängen och omges av grönska och träd, främst tall.

FÖRENINGEN

Brf Nedslaget 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nedslaget 1 (org. nr 769622-9587) är en äkta förening och innehar fastigheten med samma namn med adresserna Isjaktsgränd 25-37 samt Vasaloppsvägen 63-65 i Hägersten. Föreningen består av 54 lägenheter varav 46 upplåts som bostadsrätt och 8 stycken med hyresrätt samt 4 lokaler som upplåts som hyresrätt. Lokalyta är 339 kvm. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan mitten av år 2014.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg Hansa försäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Garage och parkering

Det finns 26 p-platser. Dessa administreras av Bostadsförvaltning Sverige AB; tel: 08-515 100 02. E-post: info@bostadsforvaltning.se. En plats kostar 350 kr/mån och det är separat kö till dessa. I dagsläget är det kö.

Renovering

2019 Ommålning av trapphusen, byte till nya portar samt säkerhetsdörrar sattes in och kodsystem installerades. 2018 Stambyte samt nytt elsystem/nya elstigare i alla fastigheter. 2017 Fasadrenovering samt fönsterbyte genomfördes och tilläggsisolering av vindarna genomfördes. 2015 Två nya torkskåp, tre nya tvättmaskiner samt en ny torktumlare byttes ut i tvättstugan. Under 2011-2013 Gjordes stambyte i 10 st hyreslägenheter, takrenovering och balkongrenovering.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 45.2 mkr. I kassa & bank finns ca 4Mkr. Föreningens många kvarvarande hyreslokaler inbringar rikligt med kapitaltillskott varje år. Inga beslutade avgiftshöjningar.

Bredband och TV

TV-basutbud och Telefoni från AB Sappa.

Avgifter

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det vackert skogsparti med både en närliggande parklek med stor lekplats. På föreningens egna innergård ställer man ut utemöbler och grill under sommarhalvåret. Föreningen har ställt ut åtta pallkragar finns för den som är intresserad av att odla sina egna grönsaker och kryddväxter. Föreningen har även cykel- och barnvagnsrum med ingång från gården mellan Isjaktsgränd port 31 och 33. Flera cykelställ finns även utomhus.

Tvättstuga

I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två maskiner per tvättid och hushåll, två torktumlare, två torkskåp samt kallmangel.

Förråd:

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Föreningens hemsida

https://brfnedslaget1.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2021 samt kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Förorternas Östermalm var smeknamnet på Västertorp då det var nybyggt på 1950-talet. Känslan idag är dock kanske mer en mysig småstad, med ett trevligt förortscentrum i en välplanerad miljö med småbutiker och matställen, rikt utsmyckad av konst och skulptur. Exempelvis finns en fresk av Vera Nilsson vid Västertorpsskolan, och en målning av Sven X:et Eriksson på en fasad tvärs över gatan. Under Västertorpsdagarna ordnas bland annat loppis och aktiviteter. Området är mycket barnvänligt och bebos av många barnfamiljer. Stora delar är bilfria, helt enligt den ursprungliga planläggningen, vilket särskilt ger barnen en fördel då de kan cykla och gå mer fritt mellan hem och skola. Det finns flera förskolor i närheten och många är nybyggda. Parkleken Lugnet är kanske en av de härligaste lekparkerna i stan, här finns bland annat en plaskdamm. Bada kan man även göra på Personnebadet, i Västertorpshallen eller i Mälaren. Med tunnelbana nära och påfart till E4 i närheten förenklas och förkortas resande och restider.