Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Abiskovägen 6
  [Område] => Vällingby
  [Våning] => 4 av 12, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 76 kvm
Förvaltarens information
3 r o k enligt lägenhetsförteckning, disponeras som 5 r o k [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 865 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband [Andelstal] => 0,33671 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 246/1402 )

Abiskovägen 6

VIDA VYER I VÄLLINGBY – SMART FAMILJELÄGENHET MED SÖDERVÄND BALKONG

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Abiskovägen 6
Område
Vällingby
Våning
4 av 12, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
76 kvm
Förvaltarens information
3 r o k enligt lägenhetsförteckning, disponeras som 5 r o k
Avgift
3 865 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband
Andelstal
0,33671 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
246/1402

Driftskostnader

El
5 900 kr/år
Försäkring
1 905 kr/år
Total driftskostnad
7 805 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kanaanbadet
Café och stort strandbad.
Kulturhuset Trappan
Trevligt café och många kulturella evenemang.
Grötfatets parklek
Bra och helt nyrenoverad lekpark.
Nälstafältet
Med promenadstråk mot Nälsta bollplan, parkourparken och den stora pulkabacken vid allén.
Grimsta och Mälaren
Här finns favoritpromenaden som går via ängen bredvid Hässelby slott, allén ner mot Maltensholmsbadet, gångvägen utmed vattnet och till Kanaanbadet och genom skogen till det enorma Grimstafältet.

Arkitekturen

Arkitekt: 1955

Fastigheten Pennkoppen 3 uppfördes 1953–1955 och består av fyra bostadshus, varav tre är lamellhus och ett är ett punkthus i tolv våningar. Husen uppfördes som Riksbyggens Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 13 och ritades på deras arkitektkontor av arkitekterna Mogens Herold och Svante Blom. Arkitekter för gårdsmiljöerna var Carl Blomkvist och Jange Blomkvist, far och son. En trappa av granitsten leder upp till tolvvåningshuset på Abiskovägen 6 och en indragen entré med betongglasvägg och sidoväggar av granitplattor. Huset har en vit slätputsad fasad, två- och treluftsfönster som är inplåtade och balkonger som är spetsiga och rombformade.

FÖRENINGEN

Brf Kapprocken

Föreningen

Brf Kapprocken (org. 702002-1668) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Kanslisilket 1, Kanslisilket 4, Kapprocken 1 samt Pennkoppen 1 år 1954. Föreningen upplåter 352 (22 455 kvm) lägenheter med bostadsrätt, 17 (902 kvm) lokaler, 56 p- platser i garage samt 86 p-platser på gatan. Marken innehas med tomträtt som löper ut 2024-06-30, tidigast i juni 2023 vet man storleken på ny avgäld.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko. Fastighetsskötsel samt teknisk förvaltning sköts av Spetsudden.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 36 mkr, vilket ger 1 634 kr lån / kvm boyta. Hyresintäkterna för lokaler och p-platser uppgick 2020 till ca 1 mkr. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar.

Renovering

Löpande underhåll sker kontinuerligt, år 1999- 2000 genomfördes stambyte samt byte av el, 2011 fiber installerades, 2017 fasadrenovering, 2018 relining av avloppsledningar under mark.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam via Osséen Försäkringsförmedling.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer 2 ggr / år, vår och höst.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor, lekplatser, cykelförråd, barnvagnsrum, återvinningsstationer, gemensamhetslokal och välskötta gårdar, skyddsrum.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 7 kvm.

Parkering

Föreningen disponerar 56 p-platser i garage och 86 p-platser på gatan. Det är i dagsläget kö både till garage- och p-platser.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 för tv, fiber via Ownit, 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd av styrelsen, föreningen kan komma att ta ut en avgift för detta.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I ABC-staden Vällingby är det nära till allt som rör vardagslivet; skolor, förskolor, lekparker, friluftsområden, butiker, service och tunnelbana. Med många grönområden och gång- och cykelstråk kan man förflytta sig utan att behöva passera över bilvägar. I Vällingby centrum med fin 1950-talsarkitektur, butiker och torghandel händer mycket, här finns bland annat ett trevligt bibliotek och Stadsteaterns filial i Kulturhuset Trappan. För större inköp kan man ta sig till Vinsta med Stora Coop, Willys och Läkarmissionen. I Vällingbyhallen (3 min från lägenheten) har många föreningar sin verksamhet, som Blackeberg basket, Ängby bordtennisklubb och Spårvägen simförening. Scouterna har sin barnverksamhet i och i anslutning till parkleken Grötfatet runt hörnet. Vällingby är en knutpunkt med nästan lika många påstigande som Brommaplan, och förutom tunnelbanan går till exempel bussar till Spånga station och pendeltågen.