Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Branta Backen 30B
  [Område] => 
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 137 + 26 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Se under Allmän beskrivning av Interiören. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 910 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Branta Backen 30B

ETT HEM MED UTSIKT – MYSIG 1930-TALSVILLA MED HÖGT LÄGE OVAN DREVVIKEN

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Branta Backen 30B
Rum
4 rum
Area
137 + 26 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Se under Allmän beskrivning av Interiören.
Tomtareal
910 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump
Energideklaration
Utförd 2023-03-06
Energiklass
F
Energiförbrukning
116 kWh/kvm per år
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2 och 3-glas fönster
Bjälklag
Trä/Betong
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongsula (Grundmur mot berg)
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.
Trombonen 9

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
25 000 kr/år
VA
3 100 kr/år
Renhållning
2 800 kr/år
Sotning
940 kr/år
Försäkring
7 300 kr/år
Försäkringsbolag
Trygg Hansa
Total driftskostnad
39 140 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Förtydligande: I posten uppvärmning ingår även hushållselen för 2022. (13 400Kwh)
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 553 000 kr - Småhusbyggnad 1 280 000 kr, Småhusmark 2 273 000 kr
Summa pantbrev
3 777 400 kr
Tomtareal
910 kvm
Tomttyp
Kuperad Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Stadsplan (1968-11-04)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Drevvikens isbana och Stortorpshallen
Den som gillar att åka skridsko bor här på rätt adress!
Drevvikens bad och vatten
Flera bra badplatser finns i närheten. Närmast är Runsätra äng. Med del i bastuflotte kan man bada året runt. Paddling och segling är andra trevliga aktiviteter.
Promenader och motionsstråk
Det finns bl a en fin sammanhängande strandpromenad längs Drevviken, Forsån och Magelungen. Ett nytt utegym med sjöutsikt har tagit plats vid Klockelund och uppe på Stortorpshöjden finns en fin utsiktsplats.
Trångsunds naturreservat
Stigar och stråk i vackra skogar och mer dramatisk natur med klippor och stup med fin utsikt ner mot Drevviken.

Arkitekturen

Arkitekt: Okänd

Huset

1930-talet präglades av funktionalismens genombrott och segertåg, men det innebar inte att allt som byggdes under denna tid var funkis. Huset som uppfördes 1937 på tomten Trombonen 9 är byggt i klassicistisk stil, en stil som hade ett stort genomslag i Sverige och som särskilt i villabyggandet dröjde sig kvar långt in på 1930-talet. I Stortorp började villatomter styckas av från godset Stortorp under 1920-talet och allt eftersom bebyggdes området med villor och stugor av olika slag. Resultatet av detta är nu ett levande och trivsamt villasamhälle med ett spektrum av hustyper från olika stilepoker. Terrängen är kuperad med berg och klippor och många vägar slingrar sig fram. Trombonen 9 har byggts till och renoverats under åren, som tilläggsisolering och fasadförändring under 1970-talet och taklyft för en större övervåning 1995. Nuvarande ägare har genom en nyligt utförd renovering styrt husets utseende och proportioner tillbaka till sitt ursprung.

Trädgård

Trädgård: Den omgivande tomten är 910 kvm stor och har två ingångar. Längs med Branta backen ramar en avenbokhäck in tomten och skapar ett lummigt insynsskydd, även på vintern. Kliver man in genom järngrinden har man trädgårdsland och en redskapsbod till vänster, huvudentré och altan till höger. Gångarna är lagda med röd Ölandssten som har räddats från andra gamla hus. Längs med ingångsverandan finns en rabatt med gammaldags växter; aklejor, pioner, stjärnflocka, klematis, prästkragar och förgätmigej. Runt huset växer bland annat tre stora hasselbuskar, en sälg och en lönn. Två fläderbuskar skapar en entré från Alpbacken. I den nedre delen av trädgården finns en anlagd blomsteräng som surrar av hundratals humlor, vildbin och fjärilar under vår, sommar och höst. Här finns också vildhallon och plats för studsmatta, för den som vill. Husets altan ligger i söderläge med sol hela dagen och en spaljé som murgröna och vildvin klättrar på. Om våren kan man sitta vid trädgårdslandet, som har ett soligt och skyddat läge, och njuta av de första värmande strålarna mot redskapsbodens vägg. På tomten finns också ett äldre garage. Det rymmer en vanlig personbil (men ej en stor suv), och är annars en bra plats för snickeri, hemmafix och förvaring. På garagetaket har nuvarande ägare byggt en skateboard-ramp. Tomten rymmer ledigt tre bilar och det går alltid att parkera på gatan utanför. Det finns nämligen två adresser till denna fastighet, Branta Backen 30B och Alpbacken 1B.

OMRÅDET


Bada, segla, paddla, fiska, åka skridsko och skidor. Att bo invid Drevviken är lika fantastiskt alla årstider. Den som gillar att röra på sig har fina motionsstråk i det oändliga, längs vatten, på höjder och i flera naturreservat. Drevviken är en populär plats för skridskoturer under vintern, här brukar en lång isbana plogas. En fin helgdag på vintern är som en folkfest med massor av skridskoåkare, folk som promenerar, grillar och äter matsäck. Kommunikationsvägarna är alldeles utmärkta, i flera olika riktningar. Exempelvis tar bil till Söder 12 minuter och till storhandling i Länna 10 minuter. På cykel tar man sig på 12 minuter till pendeltåget eller tunnelbanan i Farsta strand, eller ta buss i 6 minuter till Farsta centrum.