Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fredsgatan 9B
  [Område] => Sundbybergs centrum
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 534 kr/mån Inkl. Värme och VA. Tillkommer obl. avgifter/mån för tv 70 kr samt för bredband 149 kr. [Andelstal] => 2,6059 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 96300042/1204 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 914 611 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är gjord på information från föreningens årsredovisning 2021. )

Fredsgatan 9B

GENOMGÅENDE TRERUMMARE I MYSIGA SUMPAN MED BÅDE MATSAL OCH FUNGERANDE ÖPPEN SPIS

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: SYLWAN STYLING: STAAF

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fredsgatan 9B
Område
Sundbybergs centrum
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 534 kr/mån Inkl. Värme och VA. Tillkommer obl. avgifter/mån för tv 70 kr samt för bredband 149 kr.
Andelstal
2,6059 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
96300042/1204
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
914 611 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är gjord på information från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 900 kr/år
Total driftskostnad
8 900 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Förbrukning och avtal är alltid individuella.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tornparken med Delibruket
Sjöarna och golfängarna
Bageri Passion
Omnipollos Ölkyrka
Duvbos villaidyll

Arkitekturen

Arkitekt: ANNO 1929

För ungefär 150 år sedan betraktades Sundbyberg som en jordbruksbygd och bestod av ett fåtal gods. Dessa ägdes av Anders Petter Löfström, som köpte marken år 1863. Löfström själv bodde på egendomen ”Sundbybergs Gård” och kom att kallas Sundbybergs grundare. På 1870-talet var det en svår bostadskris i Stockholm, allt eftersom staden började bli överbefolkad. Industrierna expanderade och landsortsbefolkningen flyttade från sina lantbruk in till huvudstaden där det fanns jobb. Löfström insåg tidigt att jordbruksmarken i Sundbyberg skulle få ett nytt värde och gjorde sin första markaffär år 1876 med järnvägslinjen Stockholm-Västerås-Bergslagen. Året därpå stod stationshuset färdigt i centrala Sundbyberg och samma år påbörjades arbetet med att stycka Sundbybergs ägor i tomter. Med tiden började även industrierna hitta till Sundbyberg och fabriker och verkstäder började byggas bland bostadshusen. För att arbetarfamiljerna skulle ha råd att skaffa bostäder hölls priserna låga. Med den snabba expansionen ville Sundbyberg bli självständigt och de ledande männen i Bromma insåg att det var att dags att skilja Sundbyberg åt från det större Bromma, och år 1888 bildades därför stadsdelen Sundbyberg. Fastigheten på Fredsgatan 9B uppfördes år 1929, och byggnaden klassas sedan år 1976 som kulturhistoriskt värdefull. Föreningen bildades i sin tur år 2014. Huset består av en beige putsfasad som pryds av tvåluftsfönster med fyra lufter i varje båge samt en ståtlig portal. BRF Kanan 4 är en äkta bostadsrättsförening som består av 60 lägenheter, åtta lokaler varav fem är affärsverksamhet på gatuplanet.

FÖRENINGEN

Brf Kanan 4 i Sundbyberg

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kanan 4. Föreningen består av 60 lägenheter, varav 55 är upplåtna med bostadsrätt och 5 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen bildades

Föreningen bildades i mars 2014 och förvärvade fastigheten i juni 2014.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordstaden AB.

Garage och parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringar. Boendeparkering på gatan gäller. 600 kr/mån i Sundbyberg.

Renovering

2020 - Hissrenovering genomförd port B

2019 - Nya 3-glas fönster

2018 - Nya portar och Entrepartier

2017 - Stambyte kök

2016 – Säkerhetsdörrar

2015 - Stambyte vatten/avlopp i badrumsdelarna

2011-2012 - Ny fasad, nytt tak

2011 - Ny värmepanna

Kommande renoveringar

Föreningen upplyser om att de är klara med de större renoveringarna i fastigheten. Men på sikt kommer föreningen att renovera trapphuset, och bygga vindsvåningar för att finansiera det. Även ett soprum är på gång att byggas.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 37 mkr, vilket ger cirka 13.400 kr/kvm boyta. Föreningen har ett starkt kassaflöde tack vare intäkter från lokaler och hyresrätter, dessa uppgår till ca 1 mkr om året. Utöver detta håller föreningen på att utveckla och upplåta vindslägenheter, ligger i dagsläget hos kommunen för förhandsbesked.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm.

Gemensamma utrymmen

Fullt utrustad tvättstuga finns i källaren, även cykelrum och en mysig innergård med möbler, pergola och grill.

Bredband och tv

ComHem/Tele2 är leverantör av tv och bredband. Kollektivavtal för bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/ månad. Kabel-TV tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 70kr/ månad.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Sundbyberg – staden i staden. Här bor du med bästa läge, centralt men lugnt med närhet till det mesta i både stads- och naturform. På ett par minuters promenad når du Sundbybergs centrum och Signalfabriken med butiker, service och matställen, samt tunnelbanan, tvärbanan och järnvägsstationen med pendel- och fjärrtågstrafik. Lilla Alby gård, en herrgård i 1800-talsstil med tillhörande Stamgårdsparken, ligger på promenadavstånd, med nyplanterade bärbuskar och fruktträd, och en populär pulkbacke vid ena sidan. Strax utanför huset finns också mysiga Tornparken. Området är både naturnära och vattennära. Många härliga promenader och joggingturer väntar längs vattnet vid Klara sjö och Bällstaån, dessutom är det härligt att cykla in till Kungsholmen och passera caféer och restauranger vid Hufvudsta Gård och Pampas Marina. ICA MAXI Solna ligger nära för vardaglig matshopping, och även Friends Arena och Mall of Scandinavia ligger på behändigt avstånd.