Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tornstigen 22A, 2 tr
  [Område] => SUNDBYBERG
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 53 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 304 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 239kr/mån tillkommer för fiberuppkoppling och basutbud TV. [Andelstal] => 2,677 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 116 (33-0116)/1102 )

Tornstigen 22A

INBJUDANDE TVÅRUMMARE I FINSTÄMDA KULÖRER MED BALKONG I KVÄLLSSOL OVANFÖR PARKEN

TEXT: BECK-REMNES STYLING: RYDMAN FOTO: ÖSTLING

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tornstigen 22A, 2 tr
Område
SUNDBYBERG
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
53 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 304 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 239kr/mån tillkommer för fiberuppkoppling och basutbud TV.
Andelstal
2,677 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
116 (33-0116)/1102

Driftskostnader

El
3 875 kr/år
Försäkring
2 508 kr/år
Total driftskostnad
6 383 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Avtal och förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Omnipollos kyrka
Hantverksöl, trevligt häng och stans kanske godaste burgare.
Myrornas Sundbyberg
Stockholms överlägset bästa och mest välsorterade second hand.
Bageri Passion
Perfekt att plocka upp croissanter och surdegsbröd till helgfrukostarna.
Delibruket Flatbread
Otroligt god pizza samt AW-kompatibel och solsäker uteservering med vacker utsikt över Sundbyberg.
Cabal Pupusas och Tacos
Autentisk salvadoransk restaurang med otroliga tacos och pupusas.

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 NILS STERNER

De tre husen på Tornstigen 20–24 ritades som barnrikehus av Sundbybergs stadsarkitekt Nils Sterner. Samtliga lägenheter var 2,5-rummare om 53–59 kvm och hit flyttade familjer med många barn vilka fick subventionerad hyra baserad på antalet barn i familjen. Som mest bodde här över 130 barn i husens 36 lägenheter! I ett av husen fanns också ett daghem. Husen har tre våningar och två trapphus i varje byggnad, och fasader klädda i rött tegel vilket var vanligt vid denna tid. Nils Sterner (1904–1990) var stadsarkitekt i Sundbyberg under åren 1935–1945 och blev därefter chefsarkitekt vid Stockholms fastighetskontor. Han står ensam och i par med andra arkitekter bakom en mängd Stockholmsbyggnader, till exempel Tekniska nämndhuset och nya polishuset på Kungsholmen, centrumanläggningarna i Bagarmossen och Västertorp och radhusområdet Skönstaholm i Hökarängen. Under 1990-talet sålde Sundbybergs kommun fastigheterna, och 2003 bildades Brf Tornbacka som idag består av 37 bostadsrätter och fyra hyresrätter.

FÖRENINGEN

Brf Tornbacka

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen en äkta bostadsrättsförening och äger Maskinisten 1 i Sundbybergs kommun. Huset ritades 1943 av Nils Sterner. Föreningen består av 37 lägenheter, varav 34 är upplåtna med bostadsrätt och 3 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även en lokaler med hyresrätt om totalt 106 kvm, av dessa är det en lokal på 59 kvm som hyrs ut som kontor (genererar en bra intäkt). Resterande 47 kvm är förråd som hyrs ut främst till medlemmar till en lägre kostnad.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2003.

Mark

Till fastigheten hör en tomt på 4 392 kvm. Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas nästa gång vid årsskiftet 2023/2024 och uppgår i dagsläget till ca 596 000kr per år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Chinbo AB, en del av Fastum. Den tekniska förvaltningen sköts av POS Fastighetsvård AB.

Garage och parkering

Föreningen har inga egna parkerings- eller garageplatser, med det finns parkering i närheten. Boendeparkering i Sundbybergs kommun kostar 600kr/ månad för område E.

Urval renoveringar

2005 - Stamrenovering av samtliga badrum och kök samt nya stammar i källare. Nya ytskikt i samtliga badrum.

2007 - Renovering av tak & skorstenar samt ventilationskontroll.

2008 - Installation av bergvärmepumpar som komplement till fjärrvärme.

2010 - Byggnation av balkonger.

2012 - Ytrenovering och ny belysning i samtliga trappuppgångar.

2014 - Fiberbredband installerades i samtliga lägenheter.

2016 - Stödmuren mellan hus 22 och hus 24 har bytts ut.

2017 - Stamspolning och OVK.

2019 - Totalrenoverades taken på samtliga tre byggnader, renovering av skorstenarna och i samband med detta så tilläggsisolerades även vindarna. Installation av system för individuell mätning och debitering av el.

2020 - Fönsterrenovering.

2021 - Radonmätning. Förnyelse energideklaration.

Kommande renoveringar

Inga större kommande renoveringar finns i dagsläget inplanerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 10,8 mkr, vilket ger cirka 5100 kr/kvm yta, vilket får ses som en normal belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd, ett rymligt källarförråd om cirka 10 kvm samt ett matförråd i källaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns 2 st. tvättstugor, en i port 20 och en i port 24 där det i vardera tvättstugan finns 2 tvättmaskiner. I ena finns en torktumlare och i den andra finns ett torkrum. Föreningen har även cykelförråd och gemensamma utemöbler samt grillar på gården.

Bredband och TV

Avtal med Bahnhof för Internet och TV-grundutbud via Comhem. Kostnaden ligger som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften och är 239kr/månad för 1000/1000 Mb. Fast telefoni och utökat TV-utbud kan tecknas av den enskilde.

Delat ägande och Juridisk personer

Delat ägande accepteras. Juridisk person som förvärvat bostadsrätt till en bostadslägenhet får vägras inträde i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Sundbyberg – staden i staden. Vid Tornparken bor du med bästa läge, centralt men lugnt och tyst. Högst upp i parken ligger arkitekt Ivar Tengboms fina vattentorn där Delibruket Flatbread serverar delikata pizzor med fin utsikt, ett av alla trevliga matställen i närområdet. Sundbybergs centrum erbjuder det mesta ut av restauranger och service, liksom slingorna kring Lötsjön, Råstasjön, och Igelbäckens naturreservat erbjuder fina långpromenader om helgen. Kommunikationsmöjligheterna är suveräna med två minuters promenad till närmsta busstation (Sunbybergs Idrottsplats), samt tunnelbanan (station Duvbo) i kvarteret intill, och dessutom finns pendeltåg, tvärbana och bussar, bland annat buss 515 till Odenplan, i centrum endast 13 minuters promenad hemifrån.