Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lodbrinken 4 A
  [Område] => Duvbo
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 106 + 8 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
107 kvm enl förvaltarens införmation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 933 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv bas, parkering (4 platser för 6 hushåll) [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 19,62 % [Lägenhetsnummer] => 02/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 723 879 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Lodbrinken 4 A

LJUS OCH LUFTIG ETAGELÄGENHET I DUVBOS MYSIGA VILLAKVARTER

FOTO: EMILSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lodbrinken 4 A
Område
Duvbo
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
106 + 8 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
107 kvm enl förvaltarens införmation
Avgift
6 933 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv bas, parkering (4 platser för 6 hushåll)
Andel av årsavgift
19,62 %
Lägenhetsnummer
02/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
723 879 kr, beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
4 540 kr/år
Total driftskostnad
11 040 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lötsjön-Golfängarnas naturreservat
Utegym, lekpark, café/restaurang, minigolf, litet lokalt bageri och gröna ängar.
Tornparken
Lekpark, plaskdamm, vattentorn med trevlig pizzeria.
Gångstråket längs Bällstaån
Charmiga promenadvägar! Att promenera runt i Duvbo är också alltid trevligt.
Marabouparken
Med fina skulpturer och plaskdamm samt café och restaurang.
Omnipollo
Bryggeri inhyst i den gamla missionskyrkan vid Sturegatan. Kul och annorlunda ställe för att ta en öl. Över huvud taget har Sundbyberg gott om restauranger och utskänkningsställen.

Arkitekturen

Arkitekt: Anders Hedblom 1926

Väktaren 5 på Lodbrinken 4 är ett klassicistiskt tvåvåningshus som stod klart 1929. Ritningarna gjordes 1926 av arkitekt Anders Hedblom. Hedblom var utbildad på Chalmers, drev sedan egen verksamhet i Hudiksvall och kom sen till Stockholm och anställdes av Ivar Tengbom. Efter ytterligare studier på Kungliga konsthögskolan öppnade han eget arkitektkontor. Fasaden på Väktaren 5 är slätputsad i en gul nyans och snickerierna är rödmålade. De två trappuppgångarna har pampiga och påkostade entréer i form av farstukvistar med pelaruppburna frontoner, en klassisk tempelgavel som man vanligtvis oftast ser på villabebyggelse. Portarna är riktigt tjusiga dubbla fyllnadsdörrar med glas i översta fyllnaden. Fönstren är av klassisk 1920-talsmodell och spröjsade med tre glas i varje båge. Ovan takfoten finns takkupor som sattes upp i samband med en ombyggnad 1988. Då huset var nytt hade det enbart små lägenheter, med ettor i den ena trappuppgången och tvåor i den andra. Köken var relativt rymliga. Vid hallen fanns en liten skrubb för klosett. Vid ombyggnationen på 1980-talet slogs flera lägenheter samman till större och resultatet blev två till fem rum och kök. Även vinden togs i anspråk för bostadsändamål och inkorporerades i lägenheterna under, vilket vi ser exempel på i denna bostad.

FÖRENINGEN

Brf Väktaren 5

Föreningen

Brf Väktaren 5 (org. 716419-2721) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Väktaren 5 år 1986. Föreningen består av ett gathus beläget på Lodbrinken, och omfattar 6 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2020 ligger på 7 392 kr per kvm bostadsrättsyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Arcada AB och den tekniska förvaltningen sköts av styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör för bredband och kabel-tv är Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.?

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr samt en pantsättningsavgift på 483 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det ett gemensamt cykel- och barnvagnsutrymme, gård, källarrum med biljardbord samt uteplats.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 7 kvm.

Renoveringar i urval

2020 gårdsbelysning, ny bergvärmeanläggning, 2019 spolning av stammar, 2017 ommålning av tak, 2014 inköp ny tvättmaskin, ommålning av tvättstuga, renovering av trapphus, 2012 omputsning av fasad, 1988 rörstambyte, elstambyte, omläggning av tak (renovering och ommålning).

Planerade renoveringar

Det finns inga renoveringar beslutade.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av föreningens medlemmar på rullande schema med städning en gång i månaden för medlemmarna i respektive trapphus. Städning av tvättstugan sköts av samtliga medlemmar på rullande schema en gång i månaden. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt telefonkontakt med styrelsen i juni 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att leva och bo i Duvbo villaområde är som att bo i en liten by men ändå ha närhet till allt som storstaden erbjuder. Duvbo var det allra första egnahemsområdet i Stockholm med omnejd och byggdes innan privatbilismens genombrott så många gator är smala och slingrande. Barnen i området kan tidigt vara ute och leka själva. Ett stenkast från lägenheten ligger en välutrustad lekpark och på gångavstånd finns flera förskolor och en charmig låg- och mellanstadieskola, Duvboskolan, med anor från 1900-talets början. Intill ligger Duvbo kyrka som är en populär kyrka för vigslar och dop och också används av Duvboskolan vid skolavslutningar. Utöver Duvboskolan finns Viktor Rydbergs högstadium och gymnasium, vilket gör att barnen kan ha hela sin skolgång i området. Duvbo är grönt och lummigt; på våren blommar syrener i riklig mängd och på hösten badar området i doften av äppelträdens skörd. Trevliga promenadvägar finns överallt, till exempel vid Lötsjön-Golfängarnas naturreservat och Råstasjön. Det är heller inte långt till Ursviks naturreservat och motionsområde. För service, handling och nöjen ligger Sundbybergs alltmer stadsliknande kärna nära, och med utmärkta kommunikationer av alla de slag är det lätt att ta sig både till centrala Stockholm och i andra riktningar.