Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tulegatan 2B
  [Område] => Centrala Sundbyberg
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsregistret. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 208 kr/mån Inkl. Värme & vatten. Obligatoriskt tillägg om 397kr/månad för bredband & kabel-tv bas. [Andelstal] => 1,89717 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 15 (1015)/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 351 000 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Tulegatan 2B

SMARTA KVADRAT I SUMPAN – YTOPTIMERAD OCH MYSIG FUNKIS

FOTO: OSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÈN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tulegatan 2B
Område
Centrala Sundbyberg
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1,5 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt lägenhetsregistret.
Avgift
2 208 kr/mån Inkl. Värme & vatten. Obligatoriskt tillägg om 397kr/månad för bredband & kabel-tv bas.
Andelstal
1,89717 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
15 (1015)/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
351 000 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
2 340 kr/år
Total driftskostnad
6 540 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Piatti
Fantastisk pasta på Tuletorget i kvarteret intill.
Delibruket Flatbread
Magiska pizzor och magisk lokal i vattentornet i Sundbyberg.
Råstasjön och Lötsjön
Fina motionsstråk med utegym, 10 minuter hemifrån.
Juniper Tree
Mysigt fik på Råsundavägen, god frukost/brunch.
Omnipollos kyrka
Ölbryggeri i ombyggd kyrka med massa god öl.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark, 1939

Huset i hörnet av Tulegatan och Gränsgatan uppfördes 1939 efter ritningar av arkitekten Albin Stark. I gatuplanet finns flera butiks- och restauranglokaler, ovanför den följer tre bostadsvåningar samt en vindsvåning där det nu inreds lägenheter. Fasaden är klädd i rött tegel och bottenvåningen är putsad i grått. Fönstren är av två- och treluftstyp med vitmålade karmar.

FÖRENINGEN

Brf Sparven 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Sparven 5 är en äkta förening i Sundbyberg på adressen Tulegatan 2 och Gränsgatan 1. Föreningen består av 44 lägenheter med bostadsrätt med en totalyta på 1907kvm. Det finns även 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt med en totalyta på 839kvm. Det finns 4 parkeringsplatser som hyrs ut till lokalhyresgästerna. Föreningen bildades och fastigheten förvärvades år 2005.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko AB och NABO ansvarar för fastighetsskötseln.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg Hansa AB.

Urval renoveringar

Stambyte badrum/WC och kök, byte av elstigar/elcentral, renovering tvättstuga, 1993. Upprustning trapphus, 2012. OVK godkänd, 2017. Stambyte i lokaler & källare, byte undercentral, indragning fiber, 2018. Stamspolning, 2019. Renovering av källarförråd, påbörjad byggnation vindslägenheter, nya betongplattor balkonger, 2021. Nya lägenhetsdörrar, postboxar, entrédörrar, takbyte, fortsatt byggnation av vindslägenheter, 2022.

Kommande renoveringar/vindslägenheter

De nya vindslägenheterna är färdigbyggda. Taket planeras vara färdigställt i januari/februari 2023. 5 av 8 vindslägenheter är sålda och tillträdda. I övrigt finns inga renoveringar beslutade i nuläget och föreningen kommer upprätta en ny underhållsplan då taket är färdigställt. De kommer undersöka om ett fönsterbyte behövs samt diskutera upprustning av marken utanför Gränsgatan.

Ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 5% år 2020. Enligt årsredovisning 2021 har föreningen en belåningsgrad om ca 13 483kr/kvm. I samband med försäljningen av vindslägenheterna tillkommer nya månadsintäkter, boytan ökar och en extra intäkt tillkommer snart för ytan som sålts till byggherren. Utan ytterligare amortering förväntas belåningen bli ca 11 500kr/kvm. Det finns ca 3,5 MKR i kassa & bank (ÅR 2021). Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning är ca 351 000kr. Beräkningen är gjord med lägenhetens andelstal i föreningen då andelstalet för årsavgiften inte redovisas i lägenhetsförteckningen. Det finns inga avgiftsändringar beslutade (kontrollerat 2022-12-30).

Parkering/gemensamma utrymmen

Boendeparkering på gatorna gäller. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns cykel- och barnvagnsförråd i källaren. På innergården finns även cykelställ. Innergården ligger på baksidan av huset och på sommaren finns där utemöbler och grill. Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A ingår i avgiften. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg om 397kr/månad för bredband och kabel-tv. Via gruppavtalet har föreningen TV via Telia med deras paket Lagom och Internet via T3 (250/250MB), fiber.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-12-30, stadgar, föreningens hemsida samt senaste årsredovisning. https://brfsparven5.bostadsratterna.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Sundbyberg är hemvist och postadress, men med Solna och Råsunda alldeles runt hörnet är det lika enkelt att ta del av allt som finns där. Det finns ett stort antal trevliga restauranger i närheten, ett brett urval av matbutiker, bra träningsmöjligheter och fina promenadstråk. Mysigaste biobesöken görs på Filmstaden Råsunda och de mest storslagna i Mall of Scandinavia. Kollektivtrafiksmöjligheterna är fenomenala, med närhet till alla typer av färdsätt. Lägenheten ligger fem minuters promenad från både Näckrosens tunnelbana och Sundbybergs centrum med tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och tvärbana. 100 meter från porten går buss 515 som tar en till Odenplan på 20 minuter.