Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Vikingagatan 3
  [Område] => 
  [Våning] => 3 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 49 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 900 kr/mån Tillkommer avgift för balkongfond 88 kr/mån och internet 130 kr/mån [Andelstal] => 3,58515 % [Lägenhetsnummer] => 14/1304 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 353 124 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Vikingagatan 3

MED RÖRSTRANDSGATAN RUNT KNUTEN – TVÅRUMMARE MED TAKHÖJD & BALKONG MOT INNERGÅRD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Vikingagatan 3
Våning
3 av 5, ej hiss
Rum
2 rum
Area
49 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 900 kr/mån Tillkommer avgift för balkongfond 88 kr/mån och internet 130 kr/mån
Andelstal
3,58515 %
Lägenhetsnummer
14/1304
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
353 124 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restauranger i området
Nyöppnade restauranger hela tiden såsom Ingrossofamiljens nya italienska ställe precis nedanför
Lillebrors bageri
Hela Rörstrandsgatan
Karlbergs slott
Capri Due

Arkitekturen

Arkitekt: DORPH & HÖÖG 1905

En stor del av bebyggelsen kring fastigheten Stockholm Ugnen 7 och dess del av Birkastaden med det närliggande Rörstrandsområdet, uppfördes vid seklets början. Det fanns behov av fler och bättre bostäder, bland annat för anställda vid Rörstrand porslinsfabrik. Under åren 1903–1907 började Stockholm bygga ut Vasastan och arkitektfirman Dorph & Höög ansvarade för och ritade uppemot 250 fastigheter. Firman bestod av arkitekten Victor Dorph och hans kompanjon Anders Höög som till en början arbetade som murare men som valde att skola om sig till byggmästare och slutligen till arkitekt år 1903. Under år 1908 stod firman bakom 55 av de totalt 187 inlämnade bygglovsansökningarna kring nybyggnationer i huvudstaden. Dorphs & Höögs hus gav upphov till den så kallade ”Birkastilen” vilket innebar att husen var bulliga med barockgavlar och runda hörntorn. Fastigheten på Vikingagatan 3 byggdes år 1905 och föreningen registrerades i sin tur år 1923. Den innefattar 31 lägenheter på adresserna Vikingagatan 3 & 5. På innergården finns både utemöbler och grill att nyttja av boende.

FÖRENINGEN

Bf Ugnen 7 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

BF Ugnen 7 u.p.a är en äkta bostadsförening och bildades år 1923. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Ugnen 7 på Vikingagatan 3 & 5. Föreningen har 31 lägenheter med andelsrätt om totalt 1 372 kvm boyta och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt om 136 kvm. Föreningen äger marken.

Om bostadsförening

En bostadsförening är en äldre version av bostadsrättsförening men har samma ändamål – att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom upplåtelse av bostadslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Urval renoveringar

Ommålning av tak, 2007. El- & rörstambyte, 2008. Renovering av ventilationssystem, 2009. Renovering av trapphus inkl. nya lägenhetsdörrar, 2010. Målning av fönster, 2014. OVK, 2017. Indragning av fiber, 2018. Spolning av stammar samt renovering av fasadputs södra gaveln, 2019. Fasad renovering 2022 mot gata.

Kommande renoveringar

Tak och fasad mot gården planeras 2028. Föreningen har en pågående diskussion av försäljningen av råvinden men i nuläget har det inte tagits några beslut, det är fortfarande i ett tidigt skede.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och amorterar löpande. De långfristiga skulderna är ca 13,1 mkr. Föreningen höjde avgiften 1/7 och har inga beslutade övriga avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fin gemensam innergård med sittgrupper. Det finns en tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. I källaren finns även cykelförråd och soprum.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 130 kr / månad tillkommer, (1 000 Mbit/s) från Bahnhof. Fiber finns indraget till samtliga lägenheter. Övriga tjänster väljs och bekostas av medlemmen. Det finns även anslutning till Tele2 för både TV, telefoni och bredband. Tjänster från Tele2 ingår inte i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 3% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1,5% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning och tar då ut en avgift för detta enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, stadgar samt senaste årsredovisningen 2022 (kontroll 2023.09.11) Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Vasastan och Birkastaden är klassat som kulturhistoriskt värdefull av Stockholm Stad. Med ett läge mitt i staden finns verkligen närhet till allt! Både butiker, stadsparker och vatten. Mysiga caféer, bagerier, vinbarer och restauranger skapar en familjär, välkomnande atmosfär. På Rörstrandsgatan ligger det otroligt populära bageriet Lillebrors där kön ständigt ringlar lång. Från maj – september förvandlas Rörstrandsgatan till en gågata som dekoreras av Stockholm stad och om sommaren får man känslan av att befinna sig utomlands med allt folkliv och uteserveringar. Här bor du även med gångavstånd till Karlbergskanalen och Vasaparkens gröna oas. I närheten ligger också Hagaparken med fina omgivningar. Här finns tennisbanor, caféer och bra skogslöpning. Detta är ett område att trivas och bo i länge. Trots promenadavstånd till det mesta har du både St. Eriksplans tunnelbanestation och busstorg precis runt knuten som snabbt tar dig dit du behöver.