Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vulcanusgatan 10
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 60 kvm
säljarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 474 kr/mån inkl värme, V/A [Andelstal] => 5,62276 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1111/1101 )

Vulcanusgatan 10

CHARMIGT OCH MYSIGT 1920-TAL MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vulcanusgatan 10
Område
Vasastan
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
60 kvm
säljarens information
Avgift
3 474 kr/mån inkl värme, V/A
Andelstal
5,62276 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1111/1101

Arkitekturen

Arkitekt: Sten Höckert 1927

Kvarteret Loket i Atlasområdet består av 38 fastigheter där merparten av husen uppfördes under åren 1926-1928. Loket 26 ritades 1927 och stod klart för inflyttning 1928. Arkitekt var Sten Höckert. Loket 26 är ett klassicistiskt bostadshus med sex våningar och dess fasad är putsad i en gul nyans. De spröjsade fönstren med tre rutor i varje båge är ursprungliga och vitmålade. I brf Loket 26 finns 23 lägenheter. Föreningen är stabil med låga lån och har en styrelse med kontinuitet. På husets framsida finns en trevlig förgård och på baksidan en härlig innergård som under sommaren bjuder på magisk grönska. Här finns utemöbler, grill och planteringar.

FÖRENINGEN

Brf Loket 26

Föreningen

Brf Loket 26 (org. nr 769608-3307) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Loket 26 år 2003. Föreningen består av ett gathus beläget på Vulcanusgatan 10, och omfattar 22 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 4 500 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Storholmen AB.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och kabel-tv via Stockholm stadsnät fiber. Obligatoriskt tillägg för bredband med 169 kr/månad.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga samt gemensam fin innergård med utemöbler och grillmöjlighet.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2014 renovering av hiss, 2010 renovering av tak och fasad, målning av fönster, 1979 stambyte i kök och badrum.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Eds Städfirma och Byggtjänst AB. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

OMRÅDET

Atlasområdet är en oas i stan, centralt beläget men här råder lugnet och tystnaden. Området, som tidigare huserade verkstadsföretaget Atlas, stadsplanerades av Per Olof Hallman och han skapade en sammanhållen arkitektur med förhållandevis breda gator och små förgårdar med trädplanteringar. Hallman inspirerades av medeltida ringmurar då han ritade området och placerade höga hus närmast de mer trafikerade gatorna som tillsammans med nivåskillnaderna bidrar starkt till områdets nästan dolda karaktär. Två stora fina portaler utgör entréer till området. Här kommer du inte hem då du kliver in genom din ytterdörr, här kommer du hem redan då du går in genom någon av dessa portaler. Astrid Lindgren bodde på Vulcanusgatan 12 innan hon flyttade till Dalagatan, och här fann hon bland annat sin inspiration till Karlsson på taket. Inom bara ett par minuters promenad finns ett rikligt utbud av restauranger, caféer och barer. Klassiker som Tennstopet och Vasahof och nya och prisbelönta ställen som Apropos, Minh Mat och Portal. Dessutom hela Rörstrandsgatan som på sommaren blir gågata med en mängs uteserveringar. Du kan även snabbt promenera över till Kungsholmen och grönområden som Vasaparken och Karlbergs slottspark. Kommunikationerna till och från området är mycket goda, tunnelbanan och stombussarna 3 och 4 går just intill och det är mindre än 100 meter till Flygbussarna mot Arlanda. Du når även nya pendeltågsstationen vid Odenplan via en snabb promenad.