Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Roslagsgatan 23
  [Område] => Vasastan - Sibirien
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 56 kvm
Faktiskt uppmätning
Norm SS 021053 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 693 kr/mån Inkluderar värme, vatten och bredband 100/100 Mbit [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 13/1303 )

Roslagsgatan 23

UNDERBART SEKELSKIFTE MED FUNGERANDE KAKELUGN I HJÄRTAT AV SIBIRIEN

TEXT: MURÉN FOTO: ONO STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 23
Område
Vasastan - Sibirien
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
56 kvm
Faktiskt uppmätning
Norm SS 021053
Avgift
2 693 kr/mån Inkluderar värme, vatten och bredband 100/100 Mbit
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
13/1303

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BRASSERIE BALZAC
Livligt franskt brasserie med inredning inspirerad från storkrogarna i New York och Paris
AGRIKULTUR
Stockholms trendigaste Michelinkrog signerad Filip Fastén och Joel Åhlin
POM & FLORA
En given fika -och frukostfavorit med områdets bästa bowls
BABETTE
Hipsterpizza och finvin med hemma-hos känsla
À LA LO CAFÉ & CANTINE
Växtbaserat och mysig hos mor Annika och dotter Lovisa

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1902 Olof Jonson

Tomten Baggen 4 bebyggdes mellan åren 1902 och 1903. För byggnadsritningarna stod Olof Jonson, vars namn är ganska okänt som arkitekt, men finns på ett stort antal byggnadsritningar från stadsdelen denna tid, merparten i Vasastan. Baggen 4 består av ett gathus och ett gårdshus, båda fem våningar höga. Fasaden är idag till stora delar välbevarad och putsad i en ljusgul kulör. Porten är av trä och glas med överljus och bevarad sedan byggnadsåret. Ovan den finns ett pampigt överstycke som bland annat pryds av en festong. Två svagt utbuktande burspråk löper mellan våningarna ett och tre. I husets sydligaste del finns en körport som leder in till gården och gårdshuset, även den i trä och glas med överljus. När huset stod nytt inreddes lägenheterna med torrklosetter, som sedan blev till wc 1923. 1930 fick huset centralvärme. I början av 1970-talet genomfördes en fasadrenovering och sannolikt var det då som en stor del av fönstren byttes mot nya.

FÖRENINGEN

Brf Roslagsgården

Brf Roslagsgården är en äkta förening bestående av ett gat -och gårdshus på Roslagsgatan 23. Föreningen köpte fastigheten år 1923 som då var en bostadsförening, och ombildades sedan 2003 till en bostadsrättsförening. Här äger man sin mark.

Antal lägenheter och lokaler

I huset finns 36 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler, varav en på 66 kvm ( frisör med kontrakt till år 2027) är med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 2 200 kvm, varav 2 074 kvm utgör lägenhetsyta och 126 kvm utgör lokalyta.

Ekonomi

Föreningens ekonomi har länge varit stabil och oförändrad. År 2021 har föreningen 0 kr i långfristiga skulder och 3,7 mkr i kortfristiga skulder vilket ger en belåningsgrad om låga 1 6 45 kr/kvm. Det finns inga planer på att ta upp nya lån.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt månadstillägg om 181 kr tillkommer för fiber bredband 100/100 Mbit via Banhof. TV avtal tecknas separat via Banhof. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Stadgar

Föreningen godkänner delat ägande samt andrahandsuthyrning. Juridisk person godtas ej som medlem.

Förråd

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Storlek

Lägenheten är registrerad som 60 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en grön och mysig innergård med sittgrupper, cykelställ och grill under sommarhalvåret. I B-husets källare finns en tvättstuga utrustad med 2 st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel. Det finns även en bokningsbar bastu i gatuhuset.

Renoveringar i urval

2021 Målning och reparation av entrén 2020 Installation av fiber, stamspolning 2018 OVK 2013-2014 Två vindslägenheter byggdes, samtidigt gjordes: hiss, nya yttertak, höjd brandsäkerhet ytterdörrar och förrådsutrymmen 2010 Renovering av fasad 2007 Takreparationer 2006 Trapphusrenovering, tvättstuga och nya maskiner samt stamspolning 2003 Ombildning från bostadsförening till bostadsrättsförening 1999 Byte av badrums/wc-stammar och värmeväxlare 1991 Byte av köksstammar 1987 Byte av elstigar.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2042.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Forstena Energi & Kontroll AB

Föreningens hemsida

https://roslagsgarden.se/

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisning, föreningens hemsida samt avstämning med styrelsen i juni 2022. Uppgift som är av särskild vikt för köparen bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker, bland annat många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till grönskan och vattnet, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Du bor även nästgårds med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera bra restauranger, bland annat Agrikultur ett kvarter bort, med stjärna i Guide Michelin.