Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Regeringsgatan 90
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3,5 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Enligt uppmätning
70 kvm enl. föreningens register [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 899 kr/mån Inkl. värme & vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband (Ownit) och balkong om 315 kr/mån tillkommer. [Andelstal] => 18,77 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 4/1102 )

Regeringsgatan 90

STORSTADSVÅNING MED BALKONG OCH KAKELUGN PÅ REGERINGSGATANS LUGNA HÖJD

FOTO: ONO JOHANSSON STYLING: LINGSELL TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Regeringsgatan 90
Område
VASASTAN
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3,5 rum och kök
Area
78 kvm
Enligt uppmätning
70 kvm enl. föreningens register
Avgift
2 899 kr/mån Inkl. värme & vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband (Ownit) och balkong om 315 kr/mån tillkommer.
Andelstal
18,77 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
4/1102

Driftskostnader

El
8 400 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
10 100 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Humlegården
200 meter hemifrån
NK
800 meter hemifrån.
Två biografer
Sture och Zita inom 100 meter.
Savant Bar
Vinbar.
Ett Hem
För frukost eller lunch.

Arkitekturen

Arkitekt: ANNO 1864

Regeringsgatan blev på 1600-talet, tillsammans med Drottninggatan, en av huvudgatorna mot norr, ut ur Stockholm. Italien Större 9 är en hörnfastighet vars norra tomtgräns vetter mot Jutas Backe. Den tidigare branta gatan är numera en passage ner mot Birger Jarlsgatan, och i sluttningen utmed trapporna växer träd och buskar. Huset särskiljer sig i gatubilden genom sin jämförelsevis lilla byggnadsvolym. Filhuggmästaren Anders Eklund lät uppföra huset Italien Större 9 år 1864. Ett tre våningar högt hus med sadeltak och putsade fasader. Den huvudbyggnad som stod där sedan tidigare revs, och nybyggnadsritningen är tyvärr osignerad. Flygbyggnaden mot norr som står kvar än idag, utmed Jutas Backe, byggdes redan år 1949, och år 1852 byggdes gårdshuset. Huvudbyggnaden är välbevarad. Fasaden är indelad horisontellt med putsade lister mellan våningarna, och fönstren med mittpost och sex lufter har putsade omfattningar. Den äldre flygbyggnaden har en spritputsad sockel men är i övrigt slätputsad. Porten är troligen ursprunglig. Fastigheten är idag grönklassad av Stockholms kulturhistoriska klassificering.

FÖRENINGEN

BRF Italien större 9

Antal lägenheter och lokaler

BRF Italien större 9 är en äkta bostadsrättsförening med 7 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 2006 och innehar fastigheten Italien större 9, Regeringsgatan 90 i Johannes församling, Stockholm med tomträtt. Förutsättningarna för att friköpa marken från Stockholms stad har utretts. Föreningen har kunnat genomföra ett köp, men då tomträttsavgälden under påföl- jande 10-åriga avtalsperiod nu är oförändrad har styrelsen avstått från att köpa marken. Huset byggdes 1864 och består av 7 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt ett kontor med hyresrätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Menja Management AB.

Renovering

2014 Balkonger till lägenheter nr 4 och 5 byggdes, bekostade av bostadsrättsinnehavarna själva.

2013 Fastighetsnät för bredband installerades.

2012 Kontorslokalen färdigställdes.

2011 Fasadrenovering inkl fönster och tak, ny tvättstuga har byggts, ombyggnad av gårdshus till hyreslokal (kontor) har påbörjats, undercentral har bytts ut, radiator-reglage har bytts ut.

2010 Slagit ihop soprum och hyreslokal i gatuplan och byggt om detta till lägenhet som upplåtits som ny bostadsrätt, dränerat runt husbyggnaderna inne på gården, lagt om gatsten på gården och tagit bort vissa kullerstenspartier

2009 Stamspolning

1980 Stambyte

Ekonomi

Föreningens har inga långfristiga skulder och därför har därför ingen belåning / kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar. Inga nya lån är för tillfället aktuella.

Ingen planerad höjning av avgiften.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg-Hansa.

Tvättstuga

Tvättstugan på gården är utrustad med en stor tvättmaskin samt torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård med utemöbler samt ett cykelställ under tak.

Förråd:

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 3kvm.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på info från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteren kring Regeringsgatan är mycket trivsamma med en riklig historia då husen representerar hur det kunde se ut i stadens centralare delar innan rivningsvågen på 1960-1970-talen. Det klassiska nöjespalatset Nalen (Nationalpalatset) ligger på samma gata, och den som önskar grönska har Humlegården på ett par minuters promenadavstånd. Likaså bor du nära stadsoasen kring Johannes kyrka och dess lägre, äldre bebyggelse. Regeringsgatan ligger ovanför myllret vid Stureplan och Kungsgatan (med tillhörande butiker, restauranger och biografer), samt Sveavägen bort mot Odenplan. Här får du på så vis en trevlig, central överblick av staden och kan välja riktning efter behag. Tunnelbanans röda och gröna linjer nås på ungefär samma avstånd (Östermalmstorg och Hötorget) och ett flertal busslinjer ligger också nära.