Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Dannemoragatan 22
  [Område] => VASASTAN
  [Våning] => 0.5 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök varav 1 sovrum
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 435 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg om 181kr/månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 2,38113 % [Lägenhetsnummer] => 101/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 102 989 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett stort och ett litet förråd på vinden. )

Dannemoragatan 22

MYCKET SMAKFULLT RENOVERAD TVÅA MED STORA FÖNSTER OCH ROFYLLT GÅRDSLÄGE

FOTO: BORGELIN STYLING: LINDHOLM TEXT: LUNDGREN

BUDGIVNING

Högsta bud: 4 200 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 200 000 kr
1
30 apr 14.16
* = Annullerat bud

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Dannemoragatan 22
Område
VASASTAN
Våning
0.5 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök varav 1 sovrum
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 435 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg om 181kr/månad tillkommer för bredband.
Andel av årsavgift
2,38113 %
Lägenhetsnummer
101/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
102 989 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett stort och ett litet förråd på vinden.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
6 800 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Uppgifter från säljare. Avtal och förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINVERKET
Restaurang och vinbar med vinkylarna fyllda av viner från både nya och gamla världen.
ETOILE
Mysig restaurang med stjärna i Michelinguiden.
POMME CRÊPERIE
Utsökta crêpes i ett av grannkvarteren.
HAGAPARKEN OCH BRUNNSVIKSBADET
Trevliga promenader, picknickar och svalkande dopp.
DOUGHNUT DISTURB
Handgjorda och dagsfärska doughnuts som doftar lika ljuvligt som de smakar.

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Wetterberg & Norén, 1915

Arkitekten Axel Wetterberg föddes 1877 i Varvs socken i Västergötland. 18 år gammal antogs Wetterberg som elev på ett arkitekturkontor, och två år senare påbörjades privatlektioner hos den välrenommerade arkitekten Magns Stendorff. Efter anställning hos Ullrich & Hallquisth och Gustaf Wickman inleddes 1910 ett samarbete med byggmästare Josef Norén för en rad större projekt. Inte minst uppförandet av Nordiska Kompaniet där Wetterberg bistod den berömde arkitekten Ferdinand Boberg. Ett av de bostadshus som bär Wetterbergs och Noréns signaturer är den ståtliga hörnfastigheten Sländan 9 med adress Dannemoragatan 22 och Norra Stationsgatan 53 i Vasastan. Huset byggdes under åren 1915 och 1916 i nationalromantisk stil, något som särskilt kommer till uttryck genom det brutna taket och de tre burspråken. Grunden och nedervåningens välvda fönsterinfattningar är i natursten, och i övrigt är fasaden slätputsad i en rödorange kulör. I samband med att bostadsrättsföreningen bildades 1940 genomfördes en modernisering då lägenheterna fick badrum och nya moderna kök. Huset är grönklassat av Stadsmuseet vilket innebär att det anses vara särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Sländan Nr 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sländan 9. Föreningen består av 32 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt samt en mobilmast som ger löpande hyresintäkter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1915 av arkitekt Axel Wetterberg.

År föreningen bildades

Föreningen ombildades och förvärvade fastigheten år 1940.

Mark

Föreningen äger marken!

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 5,2 mkr, vilket ger cirka 3045 kr/kvm boyta, vilket får ses som en låg belåningsgrad. Föreningen amorterar löpande på lånen. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar men diskuteras löpande i och med ökade kostnader framöver (avstämt med styrelsen 2024-04-03).

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

2023 – Ventilation i källarlokal.

2022 – Radonventilation. Byte av varmvattencirkulationspump.

2021 – Byte maskiner i tvättstuga.

2020 – Renovering av plåttak i lokalutbyggnad. Invändig renovering hyreslokal.

2018 – Stamspolning. Värmeinjustering.

2016 – Hissrenovering.

2015 – Renovering av yttertak.

2014 – Renovering av fönster.

2013 – Ny ventilation i lokal.

2012 – Trapphusrenovering.

2010 – Byte av värmecentral.

2004 – Omputsning fasad.

1999 – Rörstambyte. Elstambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att byta fönstren mot gatan (ej denna bostad) samt renovera de befintliga fönstren mot gården. Taket mot innergården ska även bytas i samband med detta. De inväntar bygglov för fönsterbytet. Entreprenör är inte vald eller upphandlad och iom. det finns inte en samlad prisbild ännu.

Hiss

Hiss finns i föreningens andra port och vinden är delad. Du kan därför at den hissen om tunga saker ska bäras upp och ned för förrådet.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga i källarlokal, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Gemensam grönskande innergård med cykelparkering, utemöbler och grill.

Bredband och tv

Kabel-tv levereras via Com Hem, bredband via fiber genom Bahnhof. Obligatoriskt tillägg om 181kr/månad för bredbandet, tillkommer på månadsavgiften.

Garage och parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns på gatan utanför.

Juridisk person och delat ägande

Juridiska personer accepteras inte, men föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, stadgar och avstämning med styrelsen 2024-04-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket angenämt läge i Vasastan med ett fantastiskt utbud av kaféer, restauranger och butiker inom ett stenkast. Det är även nära till Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken med bryggor och promenadstråk längs med vattnet. På sommaren kan man ta sig ett dopp och på vintern bjuder isen in till härlig långfärdsskridskoåkning. Närservicen är god, och i området finns flera bra mataffärer. Inte minst Ica Vanadis och Hemköp vid Torsplan som har en fantastisk delikatessavdelning. Kommunikationerna är de bästa tänkbara och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Odenplan som fungerar som knutpunkt för flera buss-, tunnelbane- och pendeltågslinjer. Närmsta busshållplats ligger runt hörnet.