Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vikingagatan 8
  [Område] => Vasastan - Birkastan
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 91 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 071 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband [Andelstal] => 4,06 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00045/1402 )

Vikingagatan 8

STOR, LJUS OCH VACKER JUGENDTREA MED BALKONG OCH KAKELUGNAR

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vikingagatan 8
Område
Vasastan - Birkastan
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
91 kvm
föreningens information
Avgift
3 071 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband
Andelstal
4,06 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00045/1402

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Sam Kjellberg 1914

Eldaren 14 är ett vackert och pampigt hörnhus som ligger i korsningen av Vikingagatan och Rörstrandsgatan. Det ritades av arkitekt Sam Kjellberg och stod färdigt för inflyttning 1914. Sam Kjellberg var en av de mest anlitade arkitekterna i Stockholm i början av 1900-talet och har ritat cirka 80 byggnader i Stockholms innerstad. Bland annat är han mannen bakom husen som inrymmer restaurangerna Pelikan och Kvarnen på Södermalm och de ståtliga fastigheterna på Strandvägen 49-53. Eldaren 14 är ett klassiskt jugendhus med inslag av nationalromantik, vackert och välbevarat. Fasaden är putsad i en ljust gulröd nyans och pryds till exempel av fyra rader burspråk och ett hörntorn med kupoltak. Fönstren, som är ursprungliga, är målade i grönt. Brf Eldaren 14 är en stabil och trivsam förening med låga avgifter och alla stora renoveringar gjorda. Här finns 25 lägenheter och många här har bott i dem länge. En stor tillgång är att föreningen har en vindslägenhet med takterrass som är möjlig att boka.

FÖRENINGEN

Brf Eldaren 14

Föreningen

Brf Eldaren 14 (org. nr 716416-6915) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Eldaren 14 år 1981. Föreningen består av en hörnfastighet med adresserna Vikingagatan 8 och Rörstrandsgatan 18, och omfattar 25 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 569 kr/kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Teknisk förvaltning sköts via styrelsen.

Bredband och Kabel-TV

Bredband och kabel-tv levereras via Comhem.

Gemensamma utrymmen

Vindslägenhet med takterrass med utemöbler och grill, samt trinettkök och bastu. Gästrum att hyra för 200 kr/natt. I källaren finns cykelförråd samt tvättstuga utrustad med tre maskiner, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsrum.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 110 kr av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar, i urval

2017 stambyte horisontella stammar i källaren, 2016 säkerhetsdörrar, 2012 tvättstuga, 2013 fasad, fönster, 2010 renovering av tak, trapphus, hiss, 2008 balkonger, bokningsbar vindslägenhet m terrass, bastu och övernattningsrum, 2007 dränering av gården, 1982 Stambyte i kök och badrum, nya el-stigare, 3-fas

Planerade renoveringar

Byte till isolerglas i fönster (finansierat)

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

OMRÅDET

Här bor du med det bästa ur två världar, lugnet på Vikingagatan och samtidigt absolut närhet till restaurangtäta Rörstrandsgatan, som sommartid blir gågata med en mängd uteserveringar. Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter. Här är det liv och rörelse, men på ett väldigt lugnt och trivsamt sätt. Området bjuder på många trevliga småbutiker, restauranger och caféer. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana och många bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan. I närheten finns också flera stora grönområden som Vasaparken, Karlbergs slottspark och Hagaparken.