Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Eknäsvägen 6C
  [Område] => Stora Essingen
  [Våning] => 0 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 179 kr/mån inkl. värme, va och tv [Andelstal] => 6,442 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00013 )

Eknäsvägen 6C

Hörntrea i funkisstil med öppen spis och solig balkong på Stora Essingen

TEXT: NYSTED STYLING: GÄRDE FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Eknäsvägen 6C
Område
Stora Essingen
Våning
0 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 179 kr/mån inkl. värme, va och tv
Andelstal
6,442 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00013

Driftskostnader

El
1 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
3 264 kr/år
Total driftskostnad
6 564 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1942

BRF Eknäsvägen 6 är en äkta bostadsrättsförening om fyra våningar och en souterrängvåning som rymmer sexton bostadsrättslägenheter. Den välbevarade fastigheten uppfördes under 1942 och utgör ett utmärkt exempel på funktionalismen, eller funkis som den svenska modernismen gärna kallas. Den populära stilen, som fick sitt genombrott under Stockholmsutställningen 1930, kännetecknas främst av strama och slätputsade fasader, av det slag vi ser på Brf Eknäsvägen, liksom avsaknaden av utsmyckningar.

FÖRENINGEN

Brf Eknäsvägen 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vidmaskinen 4. Föreningen består av 18 lägenheter, varav 16 är upplåtna med bostadsrätt och 2 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2014.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera Konsult AB.

Garage och parkering:

Föreningen upplåter 6 parkeringsplatser. Separat kö. Dessa kostar endast 800 kr/mån.

Renovering

2006/2007 Stambyte

2019 takrenovering, ovk.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 11 milj kr. Två hyresrätter finns kvar för föreningen som en dold tillgång. I kassan finns 500.000 kr. Som förtydligande till årsredovisningen kommer alltså det lånade beloppet om 3 571 000 kr (föreningens skuld till Essingekaninen AB) regleras när de två återstående hyresrätterna sägs upp. Det finns ingen begränsning i tid gällande hyresrätterna. Om de hyresgästerna däremot säger upp hyresrätten eller önskar köpa loss den sker den förhandlingen mellan hyresgästen och Essingekaninen. Vid en försäljning erhåller bostadsrättsföreningen en fast summa om 44 000 kr multiplicerat med lägenhetens antal kvadratmeter oavsett vad bostaden har för värde på marknaden. Överskottet går till Essingekaninen AB, vid ett eventuellt underskott tar även Essingenkaninen AB det, dvs föreningen får ingen vinst från lägenheterna, men inte heller någon risk med detta lån. Essingekaninen ombesörjer kostnaden för det invändiga underhållet av hyresrätterna.

Avgifter

Föreningen höjer avgifterna 2% varje årskifte, dvs ny höjning 2020/2021. Detta kommer vi göra tills vidare enligt underhållsplan.

Förråd

Källarförråd ca: 1.9 x 1.5 meter.

Gemensamma utrymmen:

I fastighetens källare finns tvättstuga med torkrum. (tre maskiner, en torktumlare och mangel), förråd, pannrum (som används som barnvagnsrum) cykelrum och två förråd som hyrs ut till två externa hyresgäster.

Gemensamt ansvar för gräsklippning och snöröjning. Ett schema sätts upp och man väljer själv vilken vecka man vill ansvara för. Två gemensamma städdagar per år med gemensam grillning och fika.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stora Essingen är den lummiga och trevliga ö som blandar flerbostadshus, villor, radhus och trevliga skogspromenader i en härlig småstadmix. Här finner du mysiga fik som Systrarnas Café, lokala restauranger och småbutiker, såväl som skog, badklippor och vatten. Den skärgårdslika känslan till trots befinner sig city aldrig mer än en buss- eller bilresa bort. Ettans blåa linje som trafikerar sträckan Stora Essingen till Frihamnen, passerar både Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Även tvärbanan stannar vid Stora Essingen, liksom några av skärgårdsbåtarna under sommarhalvåret. Med Oxhålsbadet, Broparken och Äppelviken på promenadavstånd är det gott om både rekreations- och motionsområden. I närområdet döljer sig också kulturhistoriska inslag som Värdshusbryggan och Värdshusparken, vars namn härrör från den sjökrog som länge var den enda bebyggelse som fanns på ön.