Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stigbergsgatan 32B
  [Område] => 
  [Våning] => 0 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 48 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 036 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. En obligatorisk avgift om 115 kr / månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => 0,71006 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 311/1001 )

Stigbergsgatan 32B

ELEGANT TVÅA UPPE PÅ BERGET - PARDÖRRAR, FÖNSTER I FIL & TAKTERRASS I FÖRENINGEN

TEXT: BECK REMNES STYLING: VAN KEPPEL FOTO: JOHANSSON

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stigbergsgatan 32B
Våning
0 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
48 kvm
Föreningens information
Avgift
2 036 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. En obligatorisk avgift om 115 kr / månad tillkommer för bredband.
Andelstal
0,71006 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
311/1001

Driftskostnader

El
3 677 kr/år
Försäkring
6 322 kr/år
Total driftskostnad
9 999 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorget
Fjällgatan
Café Nizza
ROT
Punk Royale

Arkitekturen

Arkitekt: Bolin & Lindqvist 1930

I korsningen av Stigbergsgatan och Lilla Erstagatan ligger tomten Stammen 23 med ett storslaget bostadshus klätt i rött tegel. Byggnaden ligger som en pampig borg på berget och är formad som ett U, har fem till nio våningar och tre trapphus. Husets fasad ritades av arkitekt Rolf Bolin och planerna av husets byggmästare Emil Lindkvist. Huset stod inflyttningsfärdigt 1929, men besiktigades först 1930, varför 1930 brukar anges som byggnadsår. Byggnaden har funktionalistiska drag sett till volym och linjer, men fönstren är klassicistiskt spröjsade och interiört finns flera detaljer som mer hör samman med 1920-talet, som profilerade snickerier, valv och kolonner. Byggnaden är i ett mycket välbevarat skick och ingår i det för kulturmiljövården riksintressanta området Fjällgatan och Stigbergsgatan. I Brf Stammen 23 finns 87 lägenheter och två lokaler med hyresrätt. De boende har en mysig innergård med flera sittgrupper inbäddade i lummig grönska. Dessutom finns det två takterrasser med vidunderliga vyer över staden och vattnet som vid fint väder ger sikt till såväl Kista som Nackareservatet. En föreningslokal som de boende kan hyra finns i huset. Gemensam tvättstuga finns också. Som kuriosa kan nämnas att arkitekt Ivar Tengbom hyrde lägenhet i huset på 1930-talet och i samma lägenhet flyttade sedan Greta Garbos mamma och bror in. Tomas Tranströmer bodde här då han fick nobelpriset i litteratur, och i den svenska filmversionen av Millenium-trilogin användes en av husets entréer som Lisbet Salanders port.

FÖRENINGEN

Brf Stammen 23

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 87 som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Rolf Bolin.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

I fastigheten finns 5 garageplatser som hyrs ut till medlemmar.

Renovering i urval

1997 Elstambyte, rörstambyte, renovering av balkonger

2006-2007 fönsterrenovering

2009-2010 renovering kungsbalkonger

2018 Omläggning av tak

2019 Sotning

2020 relining avloppsstammar i källaren och renovering av föreningens lokal

2021 OVK, injustering värmesystem

Kommande renoveringar

Fönstren ska renoveras och undercentralen ses över.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 16 mkr, vilket ger cirka 2560 kr/kvm bostadsrättsyta. I kassan fanns ca 2,5 mkr.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud samt bredband.

En överlåtelseavgift om 1207 kr tas ut av köparen och vid pantsättning utgår 483 kr/pant.

Gemensamma utrymmen:

En tvättstuga med totalt 5 tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Tvättstugan är belägen på vån 2, Lilla Erstagatan 6 (ingång över gården). 2 takterasser, trevlig innergård och en gemensamhetslokal. Dessutom finns en övernattningslägenhet.

Bredband och tv

Via ComHem.

Medlemskap

Juridisk person accepteras inte. Delat medlemskap godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Stigbergsgatan bor du bland kulturhus och trapphusgränder och precis intill Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan. Här samsas flera århundradens arkitektur ihop med grönska och parkmiljöer på ett alldeles unikt sätt. Att bo här ger en speciell samhörighet med historien, och vyerna som alla stockholmsbesökare vill åt är din vardag. Närområdet bjuder även på vitt skilda nöjen, från spektakulära Punk Royale till Hermans växtbaserade bufféer. Fotografiska museet ligger på promenadavstånd, liksom Nytorget och SOFO åt andra hållet. Du har goda kommunikationer såsom buss från Folkungagatan och Tjärhovsplan, och den framtida tunnelbanan Sofia.