Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tobaksspinnargatan 4
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 740 kr/mån inkl: värme, v/a [Andelstal] => 2,76 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 38/1505 )

Tobaksspinnargatan 4

KUNGSBALKONG OCH TERRASS – DRÖMLÄGENHET PÅ FEMTE VÅNINGEN I HORNSTULL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tobaksspinnargatan 4
Område
Södermalm
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Föreningens information
Avgift
2 740 kr/mån inkl: värme, v/a
Andelstal
2,76 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
38/1505

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BADBRYGGORNA PÅ REIMERSHOLME
GLASSBAREN KING SCOOPA
JOGGINGSPÅREN RUNT LUMMIGA LÅNGHOLMEN
SÖNDAGSBRUNCH PÅ VURMA
PALESTINSK PIZZA PÅ BITZA

Arkitekturen

Arkitekt: Anton Wallby 1930

Turbinen 20 är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst och en tillhörande gårdsflygel. Huset ritades av arkitekt Anton Wallby och det uppfördes 1930–1932. Till utseendet är det ett hus typiskt för det tidiga 1930-talet när klassicismen dröjt sig kvar. Fönstren är klassiskt klassicistiskt spröjsade med tre glas i varje båge. Fasaden är slätputsad i en rosa nyans med ljust gråputsad suterrängvåning. Portalen är originellt utformad och omger en vacker port av trä med avlånga glasade fyllningar. Här huserar Brf Turbinen 20, som är en förening med 38 bostadsrättslägenheter, en hyresrättslägenhet och en lokal. För de boende finns en fin och lummig innergård med flera grupper av utemöbler och Webergrill. Planeras ett stort kalas går gården att boka. Tvättstuga finns i husets källarplan, liksom cykel- och barnvagnsrum som har smidig access från gatan. Därtill sopförråd med plats för hushållssopor, kartong, tidningar, metall, glas, grovsopor, elektronik samt batterier.

FÖRENINGEN

Brf Turbinen 20

Föreningen

Brf Turbinen 20 (org. 716418-6590) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Turbinen 20 år 2000. Föreningen består av ett gathus beläget på Tobaksspinnargatan 4 och omfattar 37 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 168 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 7.2 MSEK med en kassa på ca 360 000 SEK. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokalen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar

2014 stamspolning, 2011 fasadrenovering, trapphusbalkonger byggdes, 2009 stamspolning, ny OVK genomfördes, 2008 yttertak mot innergård målades om, 2006 trapphus, OVK, säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, 2005 renovering av tvättstuga, 2001 renovering av fönster, 1986-88 huset genomgick en renovering med stambyte i kök och badrum och ny el installerades och tak och fasad renoverades.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem. Huset och varje lägenhet har fiberanslutning. Kostnaden för bredband är 100kr/mån och läggs på avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren, trevlig och bokningsbar innergård med utemöbler, grill och planteringar, cykelförråd samt soprum med viss sortering.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarantal om 50%

Hemsida

Turbinen20/bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Mittemellan Hornstulls puls och Pålsundsparkens och Långholmens grönska. I detta område är det lätt att trivas. Här bor du i lugna kvarter men med direkt närhet till Hornstull och allt vad det innebär av restauranger, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer, samtidigt som du åt andra hållet har massor av fina promenad- och motionsstråk och möjligheter till bad på till exempel Långholmen och Reimersholme. Trevliga Rio Bio är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.