Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skånegatan 105B
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 5, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 32,5 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 611 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv basutbud.
  [Andelstal] => 0,01696 %
  [Andel av årsavgift] => 1,69607 %
  [Lägenhetsnummer] => 00016/1103
  [Förråd] => Vindsförråd om ca 5 kvm
)

Skånegatan 105B

VÄLBEVARAT OCH CHARMIGT 1920-TAL VID MYSIG GÅRD

FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skånegatan 105B
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 5, ej hiss
Rum
1 rum
Area
32,5 kvm
Avgift
2 611 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv basutbud.
Andelstal
0,01696 %
Andel av årsavgift
1,69607 %
Lägenhetsnummer
00016/1103
Förråd
Vindsförråd om ca 5 kvm

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
700 kr/år
Total driftskostnad
4 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1924

Kopparn 6 är det allra första bostadshus som HSB uppförde i Stockholm och Brf Kopparn dess första förening. Det stod färdigt 1924 och ritades av Sven Wallander. Han var en av initiativtagarna till rörelsen och även dess chefsarkitekt under många år. Samma år som Kopparn 6 stor klar, stod ett annat av Sven Wallanders verk i staden färdigt, det norra Kungstornet på Kungsgatan, Stockholms första ”skyskrapare”. Kopparn 6 ligger i korsningen av Skånegatan och Klippgatan och är ett vackert hörnhus putsat i gult och med en bottenvåning putsad i grått. Fasaden var förhållandevis påkostad och smyckas av olika detaljer som klassicistiska frontoner, fönsterluckor, tandsnittslist under taket och huvbeprydda burspråk med småspröjsade fönster. Övriga fönster har tre glas i varje båge och är målade i grått. Brf Kopparn är en välskött och trevlig förening med god ekonomi. Föreningen har en mycket fin och mysig innergård med grönska och flera träd. Under julen pryds gården av en stor julgran.

FÖRENINGEN

Brf Kopparn i Stockholm

Föreningen

Brf Kopparn i Stockholm (org. nr 702001-1867) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kopparn 6 år 1924 som HSB:s första förening. Föreningen består av en hörnfastighet med adresserna Klippgatan 21 samt Skånegatan 105 A och 105 B, och omfattar 55 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 518 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 99 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr av säljaren.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband

Föreningen har avtal med Ownit för bredband. Fiber finns via Stokab.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande med minsta andel 10 % accepteras.

Gemensamma utrymmen

Lummig innergård med planteringar och sittgrupper, samlings-/övernattningsrum och cykelrum. Tvättstuga utrustad med tre maskiner och två torkskåp.

Hiss

Hiss finns.

Renoveringar, i urval

2022 Stambyte, 2019 Portrenovering, 2018 Ny undercentral, energideklaration, 1991-1995 Renovering och modernisering av elstigare, tak, fasad, fönster, tvättstuga och trapphallar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna och respektive hushåll städar sitt trapphus ca två gånger per år. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Hemsida

www.kopparn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i september 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vid Skånegatans östra mynning bor du med det bästa av två världar, här har du både lugnet och grönskan och pulsen runt hörnet. Du bor mittemot Sofia kyrka, Vitabergsparken och dess fina kulturhusbebyggelse men hela SoFos grymma utbud av restauranger och caféer nås inom ett par minuter. Till Nytorget är det endast två kvarter. Samtidigt som det händer mycket i kvarteren med nya ställen och gatufester råder en småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Här är det kul att bo!