Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 137
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 63 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 016 kr/mån [Andelstal] => 4,1678 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 344 )

Ringvägen 137

SNYGG OCH YTSMART TREA MED BALKONG MOT GÅRD!

STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 137
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Rum
3 rum
Area
63 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 016 kr/mån
Andelstal
4,1678 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
344

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bjurholmsplan
Lugn kvarterspark runt hörnet, med vackra byggnader, liten lekplats och stora träd.
Stora Blecktornsparken
Rolig parklek med djur och öppen förskola. Här kan man vara länge.
Restaurang Bleck
Mysig restaurang/bar/glass i Lilla Blecktornsparken.
Göta fisk
Fantastisk fiskaffär på Götgatan.
Årstaviken runt
Promenad eller joggingtur, vacker utsikt och skönt underlag.

Arkitekturen

Arkitekt: Hj. Erikson - 1913

Kvarteret Harvpinnen (som innan Bjurholmsplan ritades in i kvarteret benämndes Harven) bebyggdes i huvudsak under 1910-talets första år samt i slutet av 1920-talet. Troligtvis avstannade byggnadsverksamheten i och med första världskrigets utbrott 1914. Ett av de tidiga husbyggena i kvarteret är Harvpinnen 9 som uppfördes under åren 1913–1917. Bebyggelseregistret hos Riksantikvarieämbetet anger Hjalmar Erikson som arkitekt, men de ritningar som finns hos Stadsbyggnadskontoret är signerade Hugo Hörberg i oktober 1913. Hörberg har också ritat flera hus i kvarteret. Ritningarna över Harvpinnen 9 visar en fasad som till det yttre liknar den vi ser idag förutom att den då huset stod nytt hade småspröjsade fönster. Dessa byttes vid en renovering i början av 1970-talet och ersattes med fönster med sex rutor i varje båge.

FÖRENINGEN

Brf Harvpinnen 9

Allmänt:

Huset uppfördes 1917 och består av 22 lägenheter med en bra och engagerad styrelse. Husets totala lägenhetsyta är 1 554 kvm. Lokalytan är på 150 kvm. Föreningen är äkta och bildades 1991 och fastigheten förvärvades 2000. Föreningen förvaltas av STOR Redovisning i Stockholm AB.

Försäkring:

Huset är fullvärdesförsäkrat genom Länsförsäkringar.

Urval av genomförda renoveringar:

Fasaden mot Ringvägen renoverades 2016 och två år tidigare renoverades gårdsfasaderna. 2014 renoverades takfläkten. 2005 renoverades trapphusen, balkonger installerades 2002 och ventilationssystemen renoverades 2001. 1990-91 genomgick huset ett stambyte i kök och badrum (stambyte håller normalt i 50-60 år. 1990 byttes El-dragningarna.

Ekonomi:

Föreningen har en mycket god ekonomi med cirka 3000 kr i belåning per kvm boyta. Snittet inom tullarna är cirka 6 000 kr per kvm boyta. I avgiften ingår värme, vatten samt tillgång till tvättstuga.

Kabel-TV/Bredband:

Ansluten till kabelnät samt till bredband via Com Hem.

Gemensamma utrymmen:

Här finns en fin och mysig grönskande gård med flera sittplatser och bord, loungemöbler och en kolgrill. Perfekt för middagar under det varmare årstiderna. innergård med möbler för flera sällskap och en grillplats. Som boende i föreningen finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelförråd att nyttja. Lägenhetsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något i form av butiker, service, förskolor och skolor, restauranger och kollektivtrafik. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus. Trots mitt i smeten-läget finns det många lugna oaser i närheten, som Stora och Lilla Blecktornsparken, Vita Bergen, Årstaviken, Bryggartäppan och lilla Bjurholmsplan runt hörnet. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det heller inte långt och vill man till naturen på riktigt ligger Nackareservatet en kort cykeltur bort.