Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 108
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 92 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 774 kr/mån Inkl; värme, v/a, balkongavgift, grundavgift kabel-tv, bredband [Andelstal] => 1,67 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00044/1101 )

Ringvägen 108

VACKER OCH NYRENOVERAD NATIONALROMANTIK MED BALKONG OCH LÅG AVGIFT

FOTO: JOHANSEN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 108
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
92 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 774 kr/mån Inkl; värme, v/a, balkongavgift, grundavgift kabel-tv, bredband
Andelstal
1,67 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00044/1101

Driftskostnader

El
5 631 kr/år
Försäkring
4 477 kr/år
Total driftskostnad
10 108 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lilla Blecktornsparken
med restaurang Bleck
Strandpromenaden
längs Årstaviken mot Tanto
Glassbaren
och den libanesiska restaurangen i huset
Barerna
runt Nytorget; Vina, Bar Agrikultur och Nytorget 6
Bondens marknad
på Katarina Bangata

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Lindén 1912

Kroken 7 på Ringvägen 108 är en fastighet där byggherren och tobaksodlaren Emil Friberg mellan 1910 och 1912 lät uppföra ett bostadshus. Samtidigt uppfördes också grannhuset Kroken 24 som ligger på hörnet av Ringvägen och Götgatan. Huset ritades av Gustaf Lindén. Förutom dessa två hus ritade Lindén bland annat två fastigheter i Lärkstaden i Stockholm tillsammans med Osvald Almqvist. Mellan 1912 och 1925 var han stadsarkitekt i Linköping och utformade också ett flertal stadsplaner, till exempel i Avesta, Hedemora och Borlänge. Kroken 7 och Kroken 24 är i mångt och mycket samkomponerade även om huset på Ringvägen 108 är en mindre byggnad. Lägenheterna var mestadels mellan två till fyra rum och kök, samtliga hade wc och många hade också dusch. Huset hade centralvärme redan från början så några kakelugnar har aldrig funnits här. Husen är byggda i nationalromantisk stil. Fasaden på Kroken 7 är putsad i en gul nyans och har vitmålade småspröjsade fönster samt två burspråk på husets mittparti. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Kroken 24/7

Föreningen

Brf Kroken 24/7 (org. 769605-0850) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Kroken 7 och Kroken 24 år 2009. Föreningen består av två gathus med adresserna Ringvägen 104, 106 och 108 samt Götgatan 99 och omfattar 58 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 9 kommersiella lokaler med hyresrätt.

Tomträtt

Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt, nuvarande avtal löper till 2025.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 580 kr per kvm boarea. Föreningen har en kassa på över 12 MSEK med ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

Mellan 2017-2019 har ett vindsprojekt genomförts och 8 nya lägenheter har byggts med inflyttning 2020, i samband med detta har en del renoveringar utförts; tak, hiss, trapphus, säkerhetsdörrar till samtliga trappuppgångar och fiber installerades i hela fastigheten, 2014 pumpstation i 99:ans port, 2013-14 nya balkonger på gårdssidan, 2010 renovering av fasad, fönster, el, tvättstuga, fjärrvärmecentral, låssystem samt stambyte på Ringvägen 108, 1982 stambyte på Götgatan 99, Ringvägen 104 och 106.

Planerade renoveringar

Under 2021 färdigställs renovering av de fyra trapphusen, beräknas vara klart till våren, i övrigt är det inga större renoveringar som planeras.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och fiber via Stockholms Stadsnät 1 Gb/s ingår i avgiften samt ComHems grundutbud.

Gemensamma utrymmen

Två trevliga gårdar med utemöbler och planteringar, tvättstuga belägen i källarplan på Ringvägen 106, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel, cykelförråd finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Hemsida

www.kroken247.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i januari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Här nås både Ringen centrum, små specialbutiker och SoFos utbud. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Nytorget, Vita Bergen och Eriksdalsområdet. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det dessutom bara två kvarter. När du vill gå ut och äta eller köpa take away har du ett stort och varierat utbud av restauranger och caféer att välja och vraka bland. Trots det centrala läget bor man väldigt tyst och störs inte av trafik och dylikt.