Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Renstiernas gata 20
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 51 + 27 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 571 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 3,04 % [Lägenhetsnummer] => 33/1001 )

Renstiernas gata 20

EGET GÅRDSHUS I TRE VÅNINGAR MED TVÅ ELDSTÄDER

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Renstiernas gata 20
Område
Södermalm - SoFo
Rum
4 rum och kök
Area
51 + 27 kvm
föreningens information
Avgift
3 571 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv
Andelstal
3,04 %
Lägenhetsnummer
33/1001

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Detthoff 1911

Bebyggelsen på tomten Båtsmannen Mindre 1 har en inte helt rak historia. Byggnaderna, som ligger i hörnet av Renstiernas gata och Kocksgatan, härstammar till den äldsta delen från 1877, men till största delen från 1911. Då byggdes trevåningshuset från 1870-talet på med två våningar samt att ett nytt hus i fem våningar byggdes. Dessutom uppfördes ett gårdshus innefattandes en tvättstuga och det är där denna lägenhet idag finns. Gårdshuset ritades av arkitekt Ivar Engström medan övrig bebyggelse från 1911 ritades av Gustaf Detthoff. Gårdshuset tjänstgjorde som tvättstuga fram till 1957 då där istället blev kyl- och frysrum. År 2000 byggdes den gamla tvättstugan om till en lägenhet i tre våningar. Bf Renstjärnan U.P.A. upplåter 29 lägenheter och en lokal med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt i de tre hus som föreningen förvaltar. En av hyresgästerna är matbutiken Cajsa Warg. Till de gemensamma utrymmena i föreningen hör tvättstuga, bastu och cykelförråd. Innergården möbleras sommartid med utemöbler och grill.

FÖRENINGEN

Bf Renstjärnan U.P.A.

Föreningen

Bf Renstjärnan U.P.A. (org. 702001 – 7617) är en s.k. äkta bostadsförening och lyder under lagen om ekonomiska föreningar. Den förvaltas dock i all väsentlighet som en bostadsrättsförening. Kontrollera gärna föreningens stadgar för ytterligare information. Föreningen förvärvade fastigheten Båtsmannen mindre 1 år 1920. Föreningen består av ett hörnhus beläget på Renstiernas gata 20 och Kocksgatan 47, och omfattar 28 lägenheter med andelsrätt, 1 lokal med andelsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på totalt ca 3 484 638 kr vilket blir ca 1 635 kr per kvm bostadsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende bredband är via Stockholms Stadsnät, basutbud kabel-tv är via Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetsutrymmen finns i form av bastu, cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga. Det finns även en trivsam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grill.

Renoveringar i urval

2023 fasadrenovering, 2022 sotning och brandkontroll av samtliga rökkanaler, renovering av fönster i butikslokal, 2021 nytt bastuaggregat, ny mangel, 2020 spolning av stammar, installation av nu fjärrvärmecentral, 2019 uppdaterade energideklaration, 2 nya tvättmaskiner samt 1 torktumlare till tvättstugan, nya postboxar, 2018 obligatorisk ventilationskontroll, översyn av tak, 2018/17 renovering av samtliga fönster, 2011 spolning av köksstammar, 2010/09 renovering av samtliga fönster, 1998/97 el- badrumsstambyte, 1980 köksstambyte.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.egrannar.se/renstjarnan

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i juli 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt i smeten och nära till allt men lugnt och avskilt. Utanför den lugna innergården har du hela SoFo och Söder på första parkett. Restauranger och caféer, butiker och gallerior, bio och teatrar, bussar och tunnelbana, allt finns tätt intill. I samma hus finns fina matbutiken Cajsa Warg, och ett av alla trevliga caféer du kan bli stammis på ligger precis mittemot, Robin Delselius bageri. Här bor du även nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan, Mosebacke och Katarinakvarteren.