Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östgötagatan 34
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 405 kr/mån inkl värme och vatten. [Andelstal] => 4,03 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00001/1102 )

Östgötagatan 34

DRÖMSK HARMONI I MÖTE MELLAN SEKELSKIFTE OCH NUTID

TEXT: TÄCKENSTRÖM STYLING: LINDHOLM FOTO: JOHANSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östgötagatan 34
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 405 kr/mån inkl värme och vatten.
Andelstal
4,03 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00001/1102

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Hagström & Ekman 1907

Hagström och Ekmans arkitektkontor var verksamt under åren 1898-1918. Frithiof Ekman var ansvarig för fasadernas formgivning medan Georg Theodor Hagström ansvarade för planlösningen. Tillsammans var de mycket framstående och speciellt kända för nationalromantiska och jugendinspirerade palatsliknande skapelser, där byggnaderna utmärks av en hög konstnärlig klass och äkta material. Bottenvåningar och portaler är, precis som här, ofta uthuggna i natursten med ljusa och fasaden slätputsad, ofta dekorerad. Burspråk, hängtorn, kraftiga takvolymer i glaserat tegel eller koppar tillhör annars exempel på husens rikt utsmyckade yttre, arkitektritade av firman.

FÖRENINGEN

Brf Höken 10-22

Föreningen

Brf Höken 10-22 (org. nr 769607-6830) är en äkta förening som förvärvade de två fastigheterna Höken 10 och Höken 22 år 2004. Föreningen består av adresserna Östgötagatan 34 samt Bondegatan 5 A och 5 C, och omfattar 33 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (totalt 145 kvm) samt 1 lokal med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, och den tekniska förvaltningen sköts av Tekab AB.

Renoveringar, i urval

2020/2021 fönsterrenovering

2020 hämtning av matavfall, ventilationsarbete

2018 putslagning av fasad, filmning och spolning av stammar

2017 målning av taket, ny fjärrvärmeväxlare samt nya radiatorventiler i samtliga lägenheter

2015 trapphus, säkerhetsdörrar

2006 renovering av gården

1981 stambyte i kök och badrum, nya elstigare, tak, fasader

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2046. Närmast är översyn av hissarna, men inget kommer ske innan 2025 då de fungerar bra. Stammarna undersöks med kamera var tredje år och är i gott skick.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 11 067 kr per kvm boarea. Det amorteras årligen enligt bankens rekommendationer 1 % årligen sedan 2021.

Värdet på hyresrätterna är 75-80 % av belåningen. Det är en 4 rok på Bondegatan 5, 92 kvm, vån 5/5 och en 2 rok på Östgötagatan 34 om 53 kvm, vån 2.

Ekonomin är stabil och föreningen välskött.

Avgifter

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1208 kr av köparen och en pantsättningsavgift om 483 kr/pant.

Inga avgiftsförändringar är planerade.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för både kabel-tv och bredband.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner samt 2 torktumlare och 1 torkskåp, cykelförråd, barnvagnsrum samt en innergård med planteringar, liten lekplats, utemöbler och grill.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i händelsernas centrum i kärnan av SoFo, mitt bland restauranger, caféer och trevliga butiker, nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda. Läget mittemellan Götgatans puls och Nytorgets charm är suveränt. Sommartid är Skånegatan numer en gågata kantad av uteserveringar och med härligt folkliv. Lika nära ligger Katarina Bangata med Bondens marknad under sommarhalvåret. Samtidigt som det händer mycket i området med barer och gatufester är det lugnt och mysigt med en fin småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer, och den stora oasen Vitabergsparken finns alltid för dig när du vill tanka klorofyll.