Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina bangata 61
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1.5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 38 kvm
Faktisk uppmätning SS 014141 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 342 kr/mån [Andelstal] => 2,326 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 07 )

Katarina bangata 61

SMAKFULLT RENOVERAD FUNKISTVÅA VID LILLA BLECKTORNSPARKEN

TEXT: LUNDGREN FOTO: SPINNELL INREDARE: LINDHOLM

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina bangata 61
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1.5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
38 kvm
Faktisk uppmätning SS 014141
Avgift
2 342 kr/mån
Andelstal
2,326 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
07

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand - 1933

Vitbetan 33 byggdes 1933 under funktionalismens era i Sverige. Funktionalismen avvek radikalt från tidigare decenniers byggande, även om en viss stramhet hade varit märkbar redan under 1920-talets sista år. De nya husen saknade traditionell utsmyckning, istället var det rena fasader med horisontella fönsterband och balkonger som karaktäriserade arkitekturen. Vitbetan 33 är ett klassiskt funkishus vars nedre del är klädd med gråröda konststensplattor. Huset har i stort sett bevarat sitt ursprungliga utseende. Arkitekt Rolf Hagstrands skapelse är dessutom en ståtlig byggnad med vackra tidstypiska hörnbalkonger i smide som är helt korrekt renoverade, något som är mycket ovanligt. Fasaden är putsad i en brunröd nyans och pryds av vita två- och treluftsfönster. Det översta våningsplanet är indraget och även här finns smidesräcken av “pinnmodell”. Den vackra porten med sin omfattning av marmor förtjänar också att nämnas.

FÖRENINGEN

Brf Beda

Bostadsrättsföreningen

Föreningen Beda (org.nr: 769606-6765) äger fastigheten Vitbetan 33. Föreningen är äkta och består av 48 lägenheter. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt, hyresgästerna är en fotograf, journalist, samt ledsagarservice. Huset ritades 1933 av arkitekt Rolf Hagstrand. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2002.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Votiv.

Renoveringar i urval

2022, OVK. 2021, tvättstugerenovering. 2018/19, tidstypisk renovering av trapphus samt modernisering av hissen, stamspolning, nybyggnation av balkonger mot gård. 2017, renovering av en hyreslokal, byggnad för sopkärl inköpt, renovering av tvättstuga. 2016, renovering av hörnbalkonger, målat om taket. 2014, fasadrenovering. 2013, ny elcentral. 2011, ny undercentral för fjärrvärme installerades. 2010, fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger. 2002, byte till säkerhetsdörrar (dock ej alla dörrar) och V/A-stammar byttes enligt följande; stambyte i kök, badrum och källare. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt och ytskikt av kakel resp. klinker. All rördragning i badrum och kök byttes. Nya elstigar samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar eller underhåll är planerade, enligt styrelsen.

Ekonomi

En förening med god ekonomi där man har positiva rörelseresultat och bra kassaflöde. Lånen ligger på ca 3,6 mkr vilket ger en belåningsgrad per kvm bostadsyta om cirka 2,200 kr. Det är hälften av den genomsnittliga belåningen i Stockholm. I kassan finns drygt 1,6 mkr medan nettoomsättningen uppgår till nästan 2 mkr.

Avgifter

Styrelsen upplyser om att inga ändringar av avgiften är planerade.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två maskiner, torktumlare samt torkskåp, cykelförråd och återvinningsrum för glödlampor och el-avfall.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Bredband/tilläggsavgifter

Kabel-TV via Tele2 (grundutbud) ingår i månadsavgiften. 100/100 Mbit via Bahnhof, obl. avgift om 81 kr/mån. För de med balkong finns en obl. balkongavgift om cirka 79 kr/mån.

Delat ägande

Delat ägande tillåts, minsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2023 avläst i juni 2024, samt kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Katarina Bangata sträcker sig genom hela Södermalm från norr till söder i dess östra del. Här vid Katarina Bangatas lugnaste del nere vid Lilla Blecktornsparken, i det sydöstra hörnet, öppnar den breda allén upp området och ramas fint in av parken. Läget är optimalt då du här får ett lugnt, fridfullt boende och samtidigt har Sofo med sitt myllrande utbud av restauranger, caféer, loppisar och trendiga designaffärer som granne. På gångavstånd finns flera mataffärer, buss och tunnelbana och hoppar du på cykeln tar du dig snabbt både ner till city och ut till Nacka Naturreservat.