Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 5B
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 0.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 482 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv basutbud, bredband [Andelstal] => 4,26 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1001/1001 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 559 328 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm golvyta. )

Bondegatan 5B

LJUS OCH TRIVSAM SEKELSKIFTESTVÅA MED LUGNT OCH AVSKILT LÄGE MITT PÅ SÖDER

STYLING: GÄRDE FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 5B
Område
Södermalm - SoFo
Våning
0.5 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Föreningens information
Avgift
3 482 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv basutbud, bredband
Andelstal
4,26 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1001/1001
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
559 328 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm golvyta.

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
4 069 kr/år
Total driftskostnad
9 569 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vitabergsparken
Picknick i Vitabergsparken
Pärlans
Mjukglass från Pärlans konfektyr
Årstaviken
Promenad längs Årstaviken
Biograf Victoria
Filmkväll på Biograf Victoria
Nytorget
Uteserveringarna på Skånegatan och Nytorget

Arkitekturen

Arkitekt: Hagström & Ekman 1907

Kvarteret Höken var till stora delar bebyggt redan på 1800-talet, men då med låga trä- och stenhus. Vid slutet av 1800-talet och under 1900-talet första decennier förnyades kvarteret successivt och höga stenhus ersatte den gamla bebyggelsen. Höken 21 uppfördes mellan 1907 och 1909 av byggmästarna Lars Petter Törnvall och G. Höglund efter ritningar av arkitektduon Frithiof och Georg Theodor Hagström. Det är ett på många sätt tidstypiskt jugendhus med släthuggen granitsockel och mjukt avfasade burspråk. Portarna från Bondegatan och Östgötagatan är i original från byggnadsåret, men fasadens ursprungliga putsdekor är borta. Trapphusen är i mycket stilfullt utförande med bland annat rutlagda stengolv och småspröjsade fönster.

FÖRENINGEN

Brf Inlandsisen

Allmänt

Brf Inlandsisen är en äkta förening som äger fastigheten Höken 21 på Bondegatan 5B. Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal (149 kvm, butik i dagsläget) med hyresrätt.

Mark

Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden är 175 800 kr per år och är satt fram till 2024-05-31, därefter kommer den att avtalas på nytt och gälla i 10 år till.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av CS Redovisningskonsult.

Ekonomi

De kortfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 13,7 mkr vilket ger en belåningsgrad om 10 347 kr/kvadratmeter. I kassan finns ca 600 tkr och lokalen inbringar 470 tkr/år .

Oexploaterad råvind finns kvar som dold tillgång i föreningen.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud och bredband. Föreningen höjde avgifterna 2021 pga stambytet, inga fler höjningar finns planerade. Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbelopp (1433 kr) faktureras säljaren. Pansättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp (573 kr).

Medlemskap

Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns ej.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum/barnvagnsrum och en tvättstuga (två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel). Lekrum för barn samt ett pingisrum finns också. På den stora vinden finns ett rymligt vindsförråd till varje lägenhet.

Utemiljö

Föreningen har en trevlig utegård med cykelparkering, en sittgrupp samt en grill.

Renovering i urval

2000 - tvättstugan och hissarna renoverades.

2001 - målning tak.

2010 - fönsterrenovering.

2011 - fasaden omputsades.

2013 - 2014 - renovering av entréer med installation av nya passersystem och automatiska dörröppnare.

2015 - installation av nytt sophanteringssystem. Injustering av fastighetens värmesystem. Installation av fibernät för bredband. Trapphuset renoverades med nya säkerhetsdörrar, målning och nstallation av ny armatur.

2018 - gårdsrenovering, OVK.

2021-2022 - stambyte. Byte av undercentral till fjärrvärme.

Kommande renoveringar

Inga större kommande renoveringar.

Bredband och tv

Gemensamt gruppavtal finns för föreningens medlemmar. Fiber 500-1000 mbit/s via Ownit och kabel-tv via ComHem.

Föreningens hemsida

http://www.hemsidan.com/inlandsisen

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, hemsida och avstämning med styrelsen i juni 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Läget kring Bondegatan är i stort sett oslagbart på Södermalm. Lägenheten ligger två kvarter från det härliga och levande Nytorget och inom två minuters promenad finns massor med bra restauranger, butiker och caféer. Här kan du enkelt handla fina råvaror på Urban Deli till kvällens middag eller fikabröd på någon av områdets bagerier. Vitabergsparken och Blecktornsparken ligger båda två på promenadavstånd tillsammans med Årstavikens bryggor och bad. Det finns också bra kommunikationer i form av bussar och tunnelbanan vid Skanstull och Medborgarplatsen.