Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Malmgårdsvägen 18
  [Område] => Södermalm - Sofia
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 27 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 537 kr/mån inklusive värme och vatten.
  [Andelstal] => 0,224 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 00732/1305
)

Malmgårdsvägen 18

MYSIG ENRUMMARE MED STILRENA LÖSNINGAR INVID VITABERGSPARKEN

TEXT: HURTIG FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Malmgårdsvägen 18
Område
Södermalm - Sofia
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
1 rum
Area
27 kvm
Avgift
1 537 kr/mån inklusive värme och vatten.
Andelstal
0,224 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00732/1305

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1964 Archibald Frid

Husen i fastigheten Vitbetan 3 uppfördes 1965 på mark som tidigare huserat H H Carlstens Porterbryggeri. Byggnaderna ritades av arkitekt Archibald Frid och stod klara 1965. Fastigheten består av två hus vid Malmgårdsvägen, två vid Katarina Bangata och en längre huskropp i kvarterets mitt. Husen har sex-sju våningar och har fasader i ljusgul puts. Fastigheten ser i stort sett ut som den gjorde då den var nybyggd och är ett fint exempel på 1960-talets strama och välplanerade byggande. Dess utformning anknyter till 1930-talets funktionalistiska arkitektur. Sedan 2001 ägs husen av Brf Vitbetan 3, en stor och stabil förening med mycket god ekonomi och 230 lägenheter, varav ca 200 är bostadsrätter och övriga är kvarvarande hyresrätter. Föreningen har även nio lokaler i gatuplanet som hyrs ut. De boende har en gemensam stor innegård med utemöbler, grill, pingisbord och lekplats. Här kan barn leka, cykla, spela fotboll och vara ute själva. Den odlingsintresserade har möjlighet att ha en egen odlingslott på gården. Stämningen är härlig och social med boende i alla åldrar. Inomhus finns en stor och fräsch tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd, gym och en gästlägenhet som kan bokas via nätet. Föreningen har även garageplatser à 750 kr/månad, dit det för närvarande är ca 3-6 månaders kö.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 3

Föreningen

Brf Vitbetan 3 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vitbetan 3 år 2001. Föreningen består av adresserna Katarina Bangata 65-69 och 67 A-B samt Malmgårdsvägen 16-20, och omfattar 220 lägenheter med bostadsrätt, 10 lägenheter med hyresrätt samt 14 lokaler med hyresrätt, varav 8 butiks-/kontorslokaler mot gatan. Föreningen upplåter 165 garageplatser med hyresrätt. Den totala boytan är 13 259 kvm och lokalytan är 4 510 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Borg & Merio Fastighetsvaltning AB.

Ekonomi

Föreningen har mycket stabil och god ekonomi, de har betyget A++ hos allabrf. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 19 mkr, vilket ger cirka 1437 kr/kvm boyta, vilket får ses som en mycket låg belåningsgrad. Dem hyresrätter som finns kvar, ger intäkter om nästan 1 mkr om året. Även hyror för lokaler och garage uppgår till nästan 4 mkr per år. I kassan finns över 13 mkr. En mycket välmående förening med gott kassaflöde och gott om dolda tillgångar. Föreningen har gett medlemmarna en avgiftsfri månad de senaste åren. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Renovering

2002 - Byte från oljeeldning till fjärrvärme. 2003 - Målning av trapphus. 2004 - Målning av tak. 2007 - Stambyte. 2008 - Renovering av balkonger. 2008 - Målning av fönster. 2009 - Byte nyckelsystem. 2009 - Tätning av fönster. 2011 - Bygge av ny tvättstuga i markplan. 2013-2016 - Hissrenoveringar. 2017 - Takrenovering av samtliga hus. 2019 - Fönsterrenovering. 2020 - Trapphusrenovering. 2022 - Garagerenovering.

Kommande renoveringar

Inga planerade större renoveringar framöver.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera gemensamma uteplatser på innergården, samtliga med grillplats samt en lekplats. Tre tvättstugor finns och alla är belägna i fastigheten på Malmgårdsvägen 20. De ligger på markplan och har totalt 8 st tvättmaskiner, 3 torktumlare, 3 torkskåp, 2 torkrum och mangel. Det finns även två cykelrum samt barnvagnsrum, soprum och återvinningsrum fördelade över föreningens olika byggnader. Det finns även en bokningsbar övernattningslägenhet!

Garage och parkering

Föreningen har 150 garageplatser beläget under bostadshusen och gården. I mån av utrymme finns möjlighet att hyra plats för motorcykel. I garaget finns biltvättplats som får användas av de som hyr garageplats. Bilplats i garaget kostar 1000kr/månad för de som bor i huset, tillägg laddhybrid 500 kr/månad och för elbil 650 kr/månad. Garageplatserna upplåts med hyresrätt och medlemmar har förtur. För att ställa sig i kö samt för mer information, mejla info@borgmerio.se.

Bredband och tv

Kabel-TV från Comhem/Tele2 samt bredband via Ownit om 250mbit/s ingår i avgiften. Möjlighet att uppgradera till 1000mbit/s mot en avgift finns. Per 20230906 ingår SVT1, SVT2, 3, TV4, Kanal5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, Kanal 11, 12, Kunskapskanalen, SVT24, SVT Barn, Öppna kanalen Stockholm, F och ATG Live i vår förenings utbud. Detta kan förändras.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Juridisk person, delat ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande mellan förälder/barn godkännes, lägsta ägarandel 5-10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022, hemsidan samt avstämning med styrelsen 2023-08-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

Hemsida

www.vitbetan3.se

OMRÅDET

Malmgårdsvägen är en trevlig och lugn gata med varierad bebyggelse från olika tidsepoker. Du bor mittemot kvarteret Vintertullen med äldre lägre bebyggelse, och därefter breder Vitabergsparken ut sig. Här har du en härlig oas att vistas i, en av innerstadens största och mest populära parkområden med friluftsteater, sommarcafé, slingrande promenadvägar och klorofyllstinn växtlighet. Därtill bor du bara en kort promenad från Nytorget och SoFo med inspirerande butiker och ett stort antal högklassiga restauranger och caféer. Som boende i dessa kvarter tar du enkelt en frukost på Urban Deli och äter middag på Bleck i Lilla Blecktornsparken. Åt andra hållet har du lika nära vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken och båtförbindelse med Djurgården från Hammarbykanalen. Vid Ringvägen går flera busslinjer mot city. Malmgårdsvägen är en lugn gata utan någon direkt genomfartstrafik, vilket gör den till en lugn del av söder.