Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pokalvägen 5
  [Område] => Södermalm - Reimersholme
  [Våning] => 4 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 76,5 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 108 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tv:s grundutbud [Andelstal] => 0,66784 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 99-2063-4-165-4/1402 )

Pokalvägen 5

VIDA VYER FRÅN FENOMENAL FUNKISTREA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pokalvägen 5
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
4 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
76,5 kvm
föreningens information
Avgift
4 108 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tv:s grundutbud
Andelstal
0,66784 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
99-2063-4-165-4/1402

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
4 800 kr/år
Total driftskostnad
9 300 kr/år
Drift räknat på
4 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Grape & Wallander 1943

Brf Reimer består av fyra punkthus högst upp på Reimersholme. Husen uppfördes 1943-1945 av HSB och ritades av Axel Grape som var anställd på HSB:s arkitektkontor. Husen är sju till åtta våningar höga och ligger anpassade i terrängen. I föreningen pågår just nu en fasadrenovering där husen återställs i sin ursprungliga färgsättning från 1940-talet. På Pokalvägen 5 är renoveringen färdig. Brf Reimer består av 184 bostadsrätter och 28 lokaler. Föreningen har även 63 parkeringsplatser som man som medlem kan ställa sig i kö till. I föreningen finns många tillgångar för de boende – två gästlägenheter som kan hyras, en hobbylokal med snickeri- och målarrum, två tvättstugor, bastu, barnvagnsrum, cykelrum och grovsoprum. På de gemensamma ytorna runt husen finns natur och grönska. Föreningen har även ett antal odlingslotter som den odlingsintresserade kan ställa sig i kö till. Här ligger även Pokalparken med lekplats, bord och bänkar för fikastunder och middagar. Runt ön finns många bryggor så ett dopp är aldrig långt borta.

FÖRENINGEN

HSB Brf Reimer i Stockholm

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Reimer i Stockholm (org. nr 702001-7559) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Flaskan 1 och 3 samt Räkenholmen 10 och 11 år 1943. Föreningen består av fyra punkthus belägna på Pokalvägen 3, 4, 5 och 6, och omfattar 184 lägenheter med bostadsrätt och 28 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 4 683 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och fastighetsskötseln sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Parkering

I föreningen finns det 63 parkeringsplatser, fn kö.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv där deras basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit för bredband med hastighet 250 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras och minsta ägarandelen är 10 %.

Överlåtelseavgift

Föreningen får ta ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr samt en pantsättningsavgift på 714 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykel- och barnvagnsrum i varje hus, samt cykelställ utanför portarna. Tvättstugor för både bokade tider och spontantvätt finns i Pokalvägen 5 och 6. Innanför tvättstugan på 5:an finns också en bastu. Föreningen har också en hobbylokal, två gästlägenheter, grovsoprum och tidningsinsamling. Parkeringsplatser finns utanför huskropparna och så även odlingslotter. På Pokalvägen 6 ligger föreningens expedition som är bemannad två dagar i veckan. Här kan man låna diverse verktyg och bord för sammankomster.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd samt ett källarförråd (matkällare).

Renoveringar, i urval

2021 värmeinjustering, byte av radiatorer, dränering av P6, rensning av ventilationskanaler, relining av avloppsstammar i samtliga hus, 2020-2021 byte av s.k. åsnetrappa, 2020 renovering av bastu inkl. våtutrymme och omklädningsrum, byte av entrédörr, obligatorisk ventilationskontroll, byte av rökluckor, säkring och återställande av el till parkering, 2019-2020 inventering samt nyplantering av träd, radonmätning, 2018-2019 fasad- och takrenovering samt byte av fönster och balkongskärmar, byte av anslutande ytterbelysningsarmaturer, ventilationsjustering efter fönsterbyte, 2018 ny grovtvättmaskin, mätning av el-kapacitet som underlag till byte från gasspis till elspis.

Pågående eller planerade renoveringar

På sikt kommer hissarna behöva renoveras. Laddstationer för elbilar är under utredning.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensam städdag förekommer högst en gång per år.

Hemsida

https://brfreimer.wordpress.com

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan och anpassade dem till terrängen. Landskapsarkitekt Ulla Bodorff såg till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Området fick stor uppmärksamhet genom en bostadsutställning i samband med invigningen. Runt ön finns trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. Runt ön finns många bryggor så ett dopp är aldrig långt borta. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar flera busslinjer. Tunnelbanan finns vid Hornstull, precis som ett stort utbud av service, shopping, restauranger och nöjen.