Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Anders Reimers väg 13
  [Område] => Södermalm - Reimersholme
  [Våning] => 1.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 48 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 152 kr/mån inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift tillkommer om 41 kr/ månad för bredband. [Andelstal] => 0,23793 % [Andel av årsavgift] => 0,23838 % [Lägenhetsnummer] => 99-4041-6-271-5/1205 )

Anders Reimers väg 13

MED VY ÖVER STOCKHOLMS BÄSTA SEMESTERSTUND – FUNKISTVÅA MED BURSPRÅK OCH BALKONG

TEXT: BECK REMNES STYLING: COPPARSTAD FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Anders Reimers väg 13
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
48 kvm
Föreningens information
Avgift
3 152 kr/mån inklusive värme och vatten. En obligatorisk avgift tillkommer om 41 kr/ månad för bredband.
Andelstal
0,23793 %
Andel av årsavgift
0,23838 %
Lägenhetsnummer
99-4041-6-271-5/1205

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Badbryggan utanför dörren
Skogspromenader och badstrand på Långholmen
Restaurang Indio med Bio Rio
Tjoget med vinbodega
Hornstulls bokhandel på Bergsunds strand

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1942

Fastigheten på Anders Reimers väg 13 ritades 1943 av Sven Wallander. Wallander var en av grundarna till HSB och har för dem ritat ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Fastigheten är en välbevarad 1940-talsbyggnad som inte har genomgått några större förändringar exteriört sedan byggnadstiden. Fasaden är nyligen renoverad och är tvåfärgad i ljusröd och gulorange puts, medan bottenvåningen är klädd i släthuggen natursten. Brf Pålsundet är Reimersholmes äldsta bostadsrättsförening och en ytterst välmående sådan med många tillgångar att nyttja för de boende. Här finns hobbyrum, motionsrum, bastu, två gästlägenheter, festlokal, badbrygga och roddbåt. Dessutom fem tvättstugor, grovsoprum och miljörum. Soffgrupper och bänkar står utplacerade mellan husen på bak- och framsida för att umgås i. Gemensamma grillar finns att låna, och en del har sin egen.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Pålsundet i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Brf Pålsundet i Stockholm äger fastigheterna Räkenholmen 1, 2, 3, 5, 7, 8, 12 och Kronoljan 1. Föreningen upplåter 439 lägenheter med bostadsrätt samt 74 lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 19 747 kvm och lokalytan 1346 kvm. Husen ritades av HSB:s chefsarkitekt Sven Wallander och uppfördes 1942-1945. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Mark

Föreningen äger marken.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen bildades 1942 och har ägt fastigheterna sedan de byggdes.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

1980-tal - Renovering av fasaden.

1991-94 - Byte av el-stigare och samtliga va-stammar i kök och badrum.

2005 - Omläggning av taket på höghusen.

2009 - Fönsterrenovering med byte till energiglas.

2010: -Renovering av fönstren och injustering av värmesystemet. Byte av undercentral till fjärrvärme.

2011 - OVK låghusen

2015 - Förbättringsåtgärder gällande ventilationssystemet.

2016 - Omläggning av taket.

2017 - Installation av fibernätverk. Slutförande av balkong- och fasadrenoveringen.

2018 - Byte tvättutrustning i en tvättstuga. Byte bärlina i en hiss.

2021 - stamspolning.

2022 - OVK.

Pågående och kommande renoveringar

Under 2023 ska fönstren underhållsmålas. I detta trapphus planeras det ske i augusti. Renovering av bastun planeras under 2023. Närmsta åren planeras renovering av elcentral.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 84 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 3 979 kr/kvm. Lokalintäkterna uppgick 2021 till ca 2,4 mkr. Föreningen har positiva kassaflöden och likvida medel på ca 7,6 mkr. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar (avstämt med styrelse 2023-02-18).

Avgifter

Värme, vatten och ett grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad för bredband om 41 kr/mån tillkommer avgiften.

Vid överlåtelse utgår 3,5 % av prisbasbeloppet för säljare eller köpare och vid pantsättning utgår 1,5 % av pbb per pant.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

6 tvättstugor finns i föreningen. Modernt renoverade med två tvättrum i varje som innehåller tre tvättmaskiner och en tumlare per rum, samt två separata torkrum och ett extra rum med torkskåp.

Cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum, motionslokal/gym, ateljérum, föreningslokal och två gästlägenheter finns. Bastu med relaxrum och brygga samt ytterligare två badbryggor kompletteras av Pållan - föreningens bokningsbara roddbåt! Se föreningens hemsida för mer information om de gemensamma utrymmena.

P-plats samt kajakplatser

Föreningen har tre parkeringsplatser samt en garageplats som hyrs ut genom lottdragning när någon blir ledig. För uthyrning finns 6 mc-platser inomhus, 1 garageplats, ca 15 kajak/kanotplatser i garage.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras via fiber från Stockholms stadsnät. Samtliga bostäder har 200/200 mbit/s som levereras till en obligatorisk kostnad om 41 kr/mån. Kabel-tv levereras av Comhem och deras bas om ca 15 kanaler ingår i avgiften, detta utbud kan komma att ändras över tid.

Medlemskap

Medlemskap i HSB krävs ej.

Juridisk person/delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Delat ägande godkänns i vissa fall. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare kan de lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen 2021, stadgar och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.hsb.se/stockholm/brf/palsundet.

Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan och anpassade dem till terrängen. Landskapsarkitekt Ulla Bodorff såg till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Området fick stor uppmärksamhet genom en bostadsutställning i samband med invigningen. Runt ön finns än idag trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar flera busslinjer. Tunnelbanan finns vid Hornstull, precis som all service, shopping och ett stort utbud av restauranger och nöjen.