Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ölandsgatan 44
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 0 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 39 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 204 kr/mån inklusive värme och vatten. [Andelstal] => 2,29664 % [Andel av årsavgift] => 1,8412 % [Lägenhetsnummer] => 0001/0902 )

Ölandsgatan 44

SNYGG STUDIOLÄGENHET VID LUGN GÅRD MED MITT I SMETEN-LÄGE

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ölandsgatan 44
Område
Södermalm
Våning
0 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
39 kvm
föreningens information
Avgift
2 204 kr/mån inklusive värme och vatten.
Andelstal
2,29664 %
Andel av årsavgift
1,8412 %
Lägenhetsnummer
0001/0902

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 400 kr/år
Total driftskostnad
3 200 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
uppgifterna kommer från säljarens förbrukning.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: SAM KJELLBERG

I kvarteret Kolonnen stod fram till 1894 Stockholms innerstads sista väderkvarn, Holländskan. Därefter bebyggdes kvarteret med bostadshus. Kolonnen 10 på Ölandsgatan 48 uppfördes 1928 efter ritningar av Sam Kjellberg som på Söder till exempel också ritat husen där restaurangerna Pelikan och Kvarnen ligger. Bostadshuset Kolonnen 10 består av ett gathus och en liten gårdsflygel i sex respektive fem våningar. Åren har behandlat huset väl och det bevarar i hög grad sitt ursprungliga utseende. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och har viss dekor i form av reliefer, fönsteromfattningar och rustikkedjor placerade i ytterkanterna. I Brf Kolonnen 08 finns 47 lägenheter, varav två är kvarvarande hyresrätter, samt en hyresrättslokal. På den gemensamma innergården finns utemöbler, planteringar och cykelparkering under tak. Utanför lägenheter finns en egen odlingslåda. Husets tvättstuga ligger på plan 4,5.

FÖRENINGEN

Brf Kolonnen 08

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kolonnen 8. Föreningen består av 47 lägenheter, varav 46 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2001.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar i urval

2001 omläggning av yttertaken, 2004 byte av badrumsstammar, köksstammar samt elstigare, 2004 installering av säkerhetsdörrar, 2008 renovering av tvättstuga, 2009 renovering av fönster / energiglas installerat, 2010 ventilation, 2010 renovering av tvättstuga, 2011 stamspolning, 2014 renovering av innergården, 2014 fasadrenovering mot gatan, 2016 genomförd OVK, 2018 gårdsfasad.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår enligt årsredovisningen till ca 10 mkr, vilket ger 5 931 kr/kvm/boyta.

Förråd

Källarförråd om cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam innegård med sittmöbler sommartid. Det finns cykelställ på gården. Även en fin gemensam tvättstuga finns i huset utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp & mangel.

Bredband och tv

Fastigheten är ansluten till kabel-tv och bredband genom Tele2.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen har tidigare accepterat delat ägande inom familj. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ölandsgatan är en endast ett kvarter lång gata som förbinder Götgatan med Östgötagatan. Här finns både puls och lugn och du behöver du inte sakna något. Du bor invid knutpunkten Skanstull och har mer småskaliga SoFo tätt intill med ett stort utbud av bra restauranger, caféer, butiker, service och kommunikationer. Vill du inte röra dig längre bort än på gatan kan du inom 50 meter nå ett stort antal olika kök som till exempel sushi, pizza, libanesiskt och indiskt (den sistnämnda finns till och med i samma hus). För lugn och grönska finns flera stora parker i närheten, som Vita Bergsparken, Stora och Lilla Blecktornsparken och Eriksdalslunden.