Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nytorgsgatan 15A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 297 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 65 kr/ månad tillkommer för bredband [Andelstal] => 1,06 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2041/1301 )

Nytorgsgatan 15A

STILREN FUNKISTVÅA MED BALKONG, BURSPRÅK & GEMENSAMMA TAKTERRASSER

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nytorgsgatan 15A
Område
Södermalm
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 297 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 65 kr/ månad tillkommer för bredband
Andelstal
1,06 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2041/1301

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 880 kr/år
Övrigt
2 712 kr/år
Total driftskostnad
7 592 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: gas, kostnad för el betalas till föreningen

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Wood Stockholms frukostcafé
Vitabergsparken
Indio Kitchen
Fjällgatans glasskiosk
Humlehof Bistro

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1938

Nytorgsgatan 15 i kvarteret Sandbacken Mindre 27 ritades 1938 av arkitekten Albin Stark. Det består av två bostadshus i fem våningar med delvis inredd suterrängvåning. Huskropparna är anpassade till den sluttande terrängen genom att våningsplanen förskjutits i halvplan. Fasaden är gulputsad och fönster och balkonger är vita. I Brf Nytorgsbacken finns 78 lägenheter. Sedan övertagandet av fastigheten år 2000 har de boende lagt stor vikt på att återskapa husens uttrycksfulla funkiskaraktär. I samband med ombildningen genomfördes en rejäl renovering där bland annat fasaden omfärgades och balkongerna renoverades i tidstypisk stil. Interiört lyftes trapphusen med väl vald färgsättning, armaturer och nya säkerhetsdörrar med tidstypiska trycken. Dessutom stambyttes husen och tegeltaket på fastigheten lades om. Den gemensamma gården öppnar sig mot söder och har klätts med kalkstensplattor. Föreningen förfogar även över ett cykelförråd inomhus, soprum, två välskötta tvättstugor och två takterrasser med fantastisk utsikt.

FÖRENINGEN

Brf Nytorgsbacken

Föreningen

Brf Nytorgsbacken (org.nr 769603-8657) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sandbacken Mindre 27 år 2000. Föreningen består av två hus med adress Nytorgsgatan 15 och Nytorgsgatan 15 A, och omfattar 77 lägenheter med bostadsrätt, 4 lokaler med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken.

Ekonomi

Under årsskiftet 2022/23 amorterade föreningen 3,9mkr.

Föreningens låneskuld är 22mkr enl. Årsredovisningen 2022.

Föreningen har ca 1,5mkr i kassan. (Föreningen höjde avgiften innan årsskiftet med 10%).

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6866 kr/kvm.

En obligatorisk avgift för fiber tillkommer om 65 kr per månad. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras av Tele2. Bredband och ip-telefoni levereras av AllTele. Föreningen har fiberanslutning med 1000 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse avgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1313 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel och torkrum. Det finns ett cykelförråd och ett grov soprum. Mycket fin gemensam grönskande innergård med grill möjligheter. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare som sköter om gården. Det finns två takterrasser, en i varje hus.

Renoveringar, i urval

2018 renovering av lokal till bostad. 2017 upprustning och renovering av gården, 2015 renovering av trapphus, ytskikt i tvättstuga, 2012 hiss renovering samt installation av säkerhetsdörrar, 2011 renovering av tak, 2009 uppdatering av ventilation och installation av mekanisk frånluft, godkänd OVK, nya köksfläktar kopplade till fastighetens frånlufts ventilation, 2007 montering av nya fläktar på taken, ny värmecentral för fjärrvärme och justering av hela värmesystemet, 2006 målning av tak, 2004/2005 prov tryckning av samtliga rökkanaler med resultat alla eldstäder godkända, 2003 fasad målning, nya ekportar i entrén, renovering av trapphusen, 3-fas el samt stambyte för kök och badrum.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras, endast löpande underhåll. Se årsredovisningen för mer information.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Trappstädning sköts av städfirma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella fakta dokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Katarinaberget samsas flera århundradens arkitektur med grönska och parkmiljöer. Här bor du i äkta kulturkvarter intill Katarina kyrka där bland annat Cornelis Vreeswijk, den svenska trubaduren, ligger begravd. Inte sällan skådas blommor och en otänd cigarett intill gravstenen, ditlagda helt i poetisk anda av nya generationers fans. I kyrkogårdens östra del - som inte har gravar - finns även ett parkområde där man kan läsa eller ta en kopp kaffe. Sommartid har församlingen ett mysigt trädgårdskafé precis framför kyrkan. Samtidigt har du Södermalmsvimlet inpå knuten. Du bor nära såväl Götgatsbacken och Mosebacke som SoFo och givetvis Nytorget, och har ett brett och stort urval av restauranger, caféer, små unika butiker och större kedjor inom kort promenadavstånd. Därtill erbjuder området på många fantastiska vyer. Två kvarter från huset, vid Dihlströms trappor, öppnar sig en mäktig utsikt över Stockholms inlopp och staden med Skeppsholmen, Djurgården och Gamla stan i främsta blickfånget. Slussen och Medborgarplatsen tunnelbana hittas på gångavstånd tillsammans med flertalet busslinjer så som 2, 3, 53, 66, 71, 76. Du bor även med 15 minuters promenad till J-Södra station, och 20 minuters promenad till Djurgårdsfärjan och pendelbåtsbrygga vid Gamla stan/Slussen, där även vissa Waxholmsbåtar stannar för avstigning. Nya tunnelbanestationen T-Sofia (fem minuter bort) planeras öppna år 2030.