Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nytorgsgatan 15 A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 24 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 378 kr/mån Inkl. värme, v/a. Obligatoriska tillägg om 65 kr/månad tillkommer för bredband (1000 Mbit/s). [Andelstal] => 0,6452 % [Andel av årsavgift] => 0,6445 % [Lägenhetsnummer] => 02048/1408 )

Nytorgsgatan 15 A

VACKERT OCH VISUELLT - FUNKISSTUDIO PÅ FJÄRDE VÅNINGEN

FOTO: BOUKARI STYLING: ANTIC TEXT: MURÉN

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nytorgsgatan 15 A
Område
Södermalm
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
24 kvm
föreningens information
Avgift
1 378 kr/mån Inkl. värme, v/a. Obligatoriska tillägg om 65 kr/månad tillkommer för bredband (1000 Mbit/s).
Andelstal
0,6452 %
Andel av årsavgift
0,6445 %
Lägenhetsnummer
02048/1408

Driftskostnader

El
1 200 kr/år
Total driftskostnad
1 200 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1938

Nytorgsgatan 15 i kvarteret Sandbacken Mindre 27 ritades 1938 av arkitekten Albin Stark. Det består av två bostadshus i fem våningar med delvis inredd suterrängvåning. Huskropparna är anpassade till den sluttande terrängen genom att våningsplanen förskjutits i halvplan. Fasaden är gulputsad och fönster och balkonger är vita. Gatan är enkelriktad och lugn. I Brf Nytorgsbacken finns 78 lägenheter. Sedan övertagandet av fastigheten år 2000 har de boende lagt stor vikt på att återskapa husens uttrycksfulla funkiskaraktär. I samband med ombildningen genomfördes en rejäl renovering där bland annat fasaden omfärgades och balkongerna renoverades i tidstypisk stil. Interiört lyftes trapphusen med väl vald färgsättning, armaturer och nya säkerhetsdörrar med tidstypiska trycken. Dessutom stambyttes husen och tegeltaket på fastigheten lades om. Nyligen har en renovering av gårdens funktioner och markbeläggningar genomförts. Till våren ska nya växter planteras. Den gemensamma gården öppnar sig mot söder och har kalkstensplattor och cykelställ med mera. En ny grind med kodlås är under tillverkning. Föreningen förfogar även över ett cykelförråd inomhus, soprum, två välskötta tvättstugor, och, kanske bäst av allt; två takterrasser med fantastisk utsikt. Ställ in dig på att vännerna vill komma och fira nyår hos dig!

FÖRENINGEN

Brf Nytorgsbacken

Föreningen

Brf Nytorgsbacken (org.nr 769603-8657) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sandbacken Mindre 27 år 2000. Föreningen består av två hus med adress Nytorgsgatan 15 och Nytorgsgatan 15 A, och omfattar 79 lägenheter med bostadsrätt, 4 lokaler med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 866 kr per kvm boarea. Under 2022-2023 amorterade föreningen 3,9 MKR. Föreningen har ca 1,5MKR i kassan enligt årsredovisningen 2022. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras av Tele2. Bredband och ip-telefoni levereras av Bredband2. Föreningen har fiberanslutning med 1000 Mbit/s. En obligatorisk avgift för fiber tillkommer om 65 kr per månad. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras. Minsta ägarandel är 10%.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om högst 2,5% av basbeloppet, som debiteras köparen. Pantsättningavgiften är högst 1% av basbeloppet och debiteras av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel och torkrum. Det finns ett cykelförråd och ett grov soprum. Mycket fin gemensam grönskande innergård med grill möjligheter. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare som sköter om gården. Det finns två takterrasser, en i varje hus.

Renoveringar, i urval

2022, ventilationsrenovering med godkänd OVK. Samtliga lägenheter fick då kolfilterfläktar.

2018, renovering av lokal till bostad.

2017, upprustning och renovering av gården.

2015, renovering av trapphus, ytskikt i tvättstuga.

2012, hiss renovering samt installation av säkerhetsdörrar.

2011, renovering av tak.

2009, uppdatering av ventilation och installation av mekanisk frånluft, godkänd OVK, nya köksfläktar kopplade till fastighetens frånlufts ventilation.

2007, montering av nya fläktar på taken, ny värmecentral för fjärrvärme och justering av hela värmesystemet.

2006, målning av tak.

2004/2005, prov tryckning av samtliga rökkanaler med resultat alla eldstäder godkända.

2003, fasad målning, nya ekportar i entrén, renovering av trapphusen, 3-fas el samt stambyte för kök och badrum.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras, endast löpande underhåll. Se årsredovisningen för mer information.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Trappstädning sköts av städfirma.

Hemsida

www.nytorgsbacken.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, föreningens hemsida och kontakt med styrelsen i maj 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Katarinaberget samsas flera århundradens arkitektur ihop med grönska och parkmiljöer på ett alldeles unikt sätt. Att bo här ger en speciell samhörighet med historien. Därtill erbjuder området många fantastiska vyer. Två kvarter från huset, vid Dihlströms trappor, öppnar sig en mäktig utsikt över Stockholms inlopp och staden med Skeppsholmen, Djurgården och Gamla stan i främsta blickfånget. Ivar Los park och Cornelis Vreeswijks park är två andra oaser runt hörnet. Dessutom bor du inom ett av Sveriges krogtätaste områden och har nära till både unika butiker, konsthantverkare och större butiker.