Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 59A
  [Område] => Södermalm - Nytorget
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 40 kvm
Förvaltarens information
Registrerad som 1 rok. enligt lägenhetsregistret, men disponeras som 2 rok. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 502 kr/mån Ink. Värme och vatten. En obligatorisk avgift om 106 kr/månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => 3,67 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 018/1303 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 309 820 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 2 kvm )

Katarina Bangata 59A

MYSIG OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED SOLIG BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: LINGSELL FOTO: ORCHIDEÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Emma Ekvall
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 59A
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
40 kvm
Förvaltarens information
Registrerad som 1 rok. enligt lägenhetsregistret, men disponeras som 2 rok.
Avgift
2 502 kr/mån Ink. Värme och vatten. En obligatorisk avgift om 106 kr/månad tillkommer för bredband.
Andelstal
3,67 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
018/1303
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
309 820 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd ca: 2 kvm

Driftskostnader

El
1 300 kr/år
Försäkring
2 120 kr/år
Total driftskostnad
3 420 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstavikens promenadstråk och badbryggor
Kajsas i parken
Nytorget 6
Kulturhusen i Vitabergsparken
Bleck

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand & Lindberg

Huset på Katarina Bangata 59 A, Vitbetan 38, uppfördes mellan 1935 och 1936 och ritades av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. De står även bakom flera av de andra husen i kvarteret, bland annat de intilliggande byggnaderna på Katarina Bangata 59 B och C, och de har ritat ett stort antal utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Idrottsanläggningar blev också något av deras specialitet liksom flygverkstäder på flygvapnets flottiljer. Vitbetan 38 är ett klassiskt funkishus putsat i en ljusgul nyans och med fem bostadsvåningar, med placering mitt i kvarteret.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 38

Föreningen

Brf Vitbetan 38 (org. 769610-5829) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Vitbetan 38 år 2004. Föreningen består av ett flerbostadshus i 7 våningar med totalt 27 bostäder upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även tre parkeringsplatser utomhus som man hyr ut. Huset värms upp med fjärrvärme. Marken innehas med äganderätt och påverkas således ej av eventuella tomträttsavgälder.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 7 904 kr per kvm bostadsrättsarea. Under verksamhetsåret 2023 höjdes månadsavgiften med 10%, i dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Stockholmia.

Bredband och Kabel-TV

Föreningens leverantör avseende bredband är Bahnhof, och Kabel-TV via Tele2.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras (minsta ägarandel 10%).

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1313 kr som betalas av köpare, samt en pantsättningsavgift på 525 kr.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga en halv trapp ner i fastigheten med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel samt en bokhylla för bokbyte. Föreningen har ett separat hus på gården för källsortering, samt en sopsug. Det finns även ett cykelrum bredvid entrén och ett flertal cykelställ på gården. Föreningens innergård finner man vid entré till porten och är gemensam med systerhuset 59B och 59C. Här finner du en fin möblerad pergola och pallkragar för odling.

Planerade renoveringar

På sikt planerar föreningen att renovera trapphuset i form av enklare åtgärder rörande främst ytskikt. Föreningen planerar även att renovera en brunn på baksidan och planerar att ev. renovera en gemensam brunn på framsidan som används tillsammans av flera föreningar.

Tidigare renoveringar i urval

2017, Vatten och avloppsledningar har bytts ut.

2012, Balkongbyggnation samt byte av värmecentral.

2006, Totalrenovering av fastigheten, avloppstammar, elstigare och således ytskikt i badrum och kök.

Parkering

Föreningen har tre parkeringsplatser som kostar 1500 kr/månaden. Det är f.n. ingen kö, med de tre platser som finns är uthyrda.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och föreningens årsredovisning för 2022. Samt kontakt med styrelsen augusti 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma, lugna och lummiga kvarter vid Katarina Bangatas pampiga allé och Ringvägens lugna slutpunkt, mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Kastanjeträden som kantar parken gör mycket för den gröna atmosfären. Det är nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och även till Skanstull, med allt som finns där i form av matutbud, butiker, service och tunnelbana. Det är också trevligt att ha nära till Vitabergsparken och till vattnet och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Bussar går precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.