Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Timmermansgatan 37
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 33 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 772 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. Ett obligatorisk tillägg för bredband om 79 kr/mån tillkommer avgiften. [Andelstal] => 1,6114 % [Andel av årsavgift] => 1,67693 % [Lägenhetsnummer] => 1805 )

Timmermansgatan 37

LJUS OCH NYRENOVERAD FUNKIS PÅ FJÄRDE VÅNINGEN

TEXT: MURÉN STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Timmermansgatan 37
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
33 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
1 772 kr/mån inklusive värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. Ett obligatorisk tillägg för bredband om 79 kr/mån tillkommer avgiften.
Andelstal
1,6114 %
Andel av årsavgift
1,67693 %
Lägenhetsnummer
1805

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Ivar Los park/Monteliusvägen
Kolonilotterna i Tanto
Bryggorna/klipporna vid Årstaviken
Café Cuvée
Hallmans Matbar

Arkitekturen

Arkitekt: 1934 Jerker Asplund

I kvarteret Stören revs ett antal gamla trähus i mitten av 1930-talet och i stället uppfördes tre stora flerfamiljshus. Ett av dem var Stören 15, som ligger på gaveln av kvarteret och vetter mot Timmermansgatan, Högbergsgatan och Bengt Ekehjelmsgatan. Det är ett bostadshus i sex våningar som ritades av arkitekt Jerker Asplund som även fungerade som byggherre. Fasaden är idag mycket välbevarad med fönster och port intakta sedan byggåret.

FÖRENINGEN

Brf Stören 15

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stören 15 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 53 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter och 7 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2001 och förvärvade byggnaden 2010.

Mark

Föreningen nyttjar marken via tomträtt. Avtalet löper fram till 2025-06-30 och den årliga avgälden ligger på 278 700 kr.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC medan Åkerlunds fastighetsförvaltning sköter den tekniska förvaltningen.

Renovering i urval

2021 - OVK

2020 Fasadrenovering

2019 Låsbyte samt fiber/bredband indraget till alla lägenheter.

2018 Totalrenovering av källaren, inkl renovering av tvättstuga, nybyggd wc samt nya förråd i källaren (Troax-förråd). Nytt värmesystem och elsystem (inkl 3-fas).

2017 Fönsterrenovering. Träramarna renoverades samt isolerglas monterades för att spara värme samt minska buller från gatan.

2015 Fasadrenovering av entréplan + byte till nya fönster i affärslokalerna.

2014-2015 Dränering av innergården. OVK-besiktning, åtgärder av brister gjordes våren 2015.

2013 Iordningställande av ett styrelserum i källaren. Besiktning av fastighetens tak vilket visade sig vara i gott skick samt lagning av fasadens puts. Stamspolning.

2012 Nya säkerhetsdörrar samt ommålning av trapphus.

2004/2005 Takrenovering.

1988-1990 Stambyte.

Kommande renoveringar

Pågående är hissrenovering samt vindbyggnation. I samband med det senare vissa takåtgärder.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på 18,5 mkr. Lokalerna inbringar ca 850 000 kr/år och från de två kvarvarande hyresrätterna fås årligen ca 120 000 kr i hyror. Dessutom är dessa att betrakta som dolda tillgångar, där den ena måter 71 kvm och den andra 37 kvm. Föreningen räknar med att betala av lånen med ytterligare 6 mkr när dessa är klara.

Vindsprojektet

Byggnation av vindslägenheter pågår. Projektet räknas vara färdigställt 29/4 2022. Kalkylerad intäkt var 10-12 mkr. De löpande intäkterna (avgifterna för bostäderna) beräknas av föreningen till 170 tkr/år.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud samt bredband. Inga planerade avgiftshöjningar finns.

En överlåtelseavgift om 1208 kr betalas av köparen och vid pantsättning utgår en avgift om 483 kr/pant.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inklusive bostadsrättstillägg för medlemmarna och ansvarsförsäkring för styrelsen hos Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor (en bokningsbar och en drop-in), torkrum, barnvagnsrum, styrelserum och innergård.

Bredband och kabel-tv

Fiberuppkoppling via Stockholms stadsnät med gruppavtal på (1 000/1 000 mbit/s) och en obligatorisk avgift om 79 kr/mån. Kabel-tv via Comhem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Föreningen tar ut en avgift för andrahandsuthyrning på max 10 % av gällande prisbasbelopp per år.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Delat ägande accepteras med ett krav på 10 % som minsta ägarandel.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kommer från från föreningens hemsida samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Som boende på denna adress befinner man sig i lugna kvarter men mycket centralt på Söder. Runt hörnet finns ett stort utbud av barer, restauranger, kaféer och butiker, men även flera parker och närhet till vatten. Tanto för löpning och promenader ligger bara ett par kvarter bort, och där tar man sig också snabbt till Årstaviken eller Långholmen för ett dopp. De trevliga kvarteren runt Sankt Paulsgatan, Götgatan, Swedenborgsgatan, Mariatorget, Hornsgatan och allt där emellan blir ens vardag. Gatulivets kontraster med arkitektur från olika epoker ger fina kontraster och en miljö som det är lätt att trivas i. Kollektivtrafiksmöjligheterna är dessutom alldeles utmärkta med både tunnelbanan och pendeltågsstation ett par minuter bort, det går till exempel att vara vid Odenplan på tio minuter med pendeln. Flera busslinjer går också precis utanför huset.