Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Swedenborgsgatan 4B
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 90 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 212 kr/mån Obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer för Bredband. [Andelstal] => 4,34079 % [Andel av årsavgift] => 4,70533 % [Lägenhetsnummer] => 2404/1404 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 472 409 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Vindsförråd om ca 12 kvm )

Swedenborgsgatan 4B

SNYGGT OCH STILSÄKERT PÅ SWEDENBORGSGATAN

TEXT: MURÉN STYLING: VAN KEPPEL FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Kling
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Swedenborgsgatan 4B
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
3 rum
Area
90 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 212 kr/mån Obligatorisk avgift om 150 kr tillkommer för Bredband.
Andelstal
4,34079 %
Andel av årsavgift
4,70533 %
Lägenhetsnummer
2404/1404
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
472 409 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Vindsförråd om ca 12 kvm

Driftskostnader

El
3 141 kr/år
Försäkring
3 957 kr/år
Övrigt
3 571 kr/år
Total driftskostnad
10 669 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Posten övrigt avser gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Dofterna
Doften av nybakat från Haga Bageri sprids i trapphuset och på gården under morgontimmarna och Drop Coffee runt hörnet ackompanjerar med ljuva dofter av baristakaffe.
Swedenborgsgatan
Gågata vinter som sommar – människor och folkliv i stället för bilar och trafik. Gatan känns som en egen park där man möter vänner och tittar på folk.
Mariatorget
Park, lekplats, grönska, blommor och sina sittytor direkt runt hörnet. Stans mysigaste torg.
Mariaberget och Monteliusvägen
Fina promenadstråk och fantastisk utsikt över stan.
Mitt på Söder
Gångavstånd i alla riktningar, som till Götgatan, SoFo, Slussen, Gamla stan och Hornstull. Och nära till allt man behöver; butiker, restauranger, kaféer, parker, gym, skolor, förskolor och kommunikation.

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Stenhammar 1889

Detta hus byggdes 1889 och genomgick 50 år senare, 1939, en stor ombyggnation och denna lägenhet är en fenomenal kombination mellan dessa bägge epoker, där bland annat köket bevarar sin funkisinredning. Takhöjden 3,15 meter är däremot ett minne från byggåret. På golven kombineras ekparketter från 1939 med nya flytbetonggolv. Basen är ren och lätt att bo i och förändra vid behov, till exempel kan de stora sovrummen delas av till fler och mindre. Ritningar för balkong finns och bygglov har tidigare beviljats men löpt ut. Det finns även möjlighet till fransk/spansk balkong. Fönstren har välisolerade treglas och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor. Lägenheten disponerar ett rymligt förråd på vinden, under snedtak. Brf Kastanjen SoHo är trevlig och välskött förening som har goda hyresintäkter från tre lokaler; bageri, klädbutik och frisersalong. Gemensam tvättstuga är belägen på markplan mot innergården. Man har en mysig, nyligen renoverad gård med flera sittgrupper, pergola och planteringar. Högst upp i huset finns dessutom en möblerad takterrass med kvällssol, glasade väggar, tak och utsikt över takåsarna ända bort till Högalidskyrkan. Cykelförvaring finns i källaren och man har också ett soprum med egen källsortering. Huset har hiss.

FÖRENINGEN

Brf Kastanjen Soho

Föreningen

Brf Kastanjen SoHo (org. 769615-6905) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Vattumannen 22 år 2009. Föreningen består av ett gathus beläget på Swedenborgsgatan 4 A och 4 B, och omfattar 37 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt. Denna omvandlas på 10 års basis och nästa omförhandling är 2033.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 5 448 kr per kvm bostadsrättsarea. Avgiften höjs med 10% från 1/1 -24.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC AB och den tekniska förvaltningen sköts av Cortea AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av bredband och kabel-tv är Comhem. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 150 kr per månad.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande om minst 10 % accepteras om förvärvaren är bosatt i lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, möblerad takterrass samt innergård med sittytor och förvaring av cyklar.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp) samt en pantsättningsavgift på 525 kr (1% av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar i urval

2020 Energideklaration, radonmätning, dränering av innergård, omorganisation av soprum, 2019 Byggnation av balkonger mot innergård, injustering fjärrvärme, 2018 Lagning tak, 2014 Trapphusrenovering, 2012 Fasadrenovering gatuplan, 2011 Fasadrenovering gård, 2011 Nya maskiner tvättstuga, renovering hissmaskin och ny hissgrind, 2010 Stambyte

Planerade renoveringar

Inga större renoveringar planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Inga bestämmelser om gemensamma städdagar finns.

Hemsida

www.brfkastanjensoho.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen i november 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor man i kvarter där människor trivs och många bor länge. Restaurang- och caféutbudet hör till stans bästa och det finns många bra mataffärer och nischade specialbutiker. Med en gågata utanför porten möter man inte bilar och trafik utan människor, uteserveringar och blomsterplanteringar när man kommer ut. Mariatorget är en stor del av essensen på Södermalm och kryddar vardagslivet med torghandel, fontän, grönska och blommor, där man gärna slår sig ner på en bänk och tittar på folklivet. Med tunnelbana i huset är det alltid smidigt att ta sig hem. Pendeltåg nås längre ner på gatan och flera busslinjer trafikerar nära. Ofta är det dock lika enkelt att promenera eller cykla dit man ska.