Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sankt Paulsgatan 28 B, 1 tr
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 330 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 3,18 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 23/1103 )

Sankt Paulsgatan 28 B

LJUSA OCH VACKRA RUM I FIL MED 3,05 I TAKHÖJD OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sankt Paulsgatan 28 B, 1 tr
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
föreningens information
Avgift
3 330 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
3,18 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
23/1103

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Ivar Los Park
Strålande utsikt över staden (6 minuters promenad bort)
Drop Coffee
Prisbelönt, världsomtalat kafferosteri (3 min)
Bageri Petrus
Utan tvekan stans bästa bageri (3 min)
Racamacca
En av de bästa kvartersrestaurangerna med goda drinkar och fantastiska tapas (3 min)
Mariatorget
En av de vackraste platserna i stan med blomstrande rabatter och lummiga alléer som omger den pampiga fontänen och skulpturen Tors fiske (2 min)

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: A. F. MEDBERG 1881-1882

Hagen 6 är en fastighet som består av två byggnader, ett hörnhus i korsningen av Sankt Paulsgatan och Timmermansgatan och ett gathus med tillhörande gårdshus, där denna lägenhet ligger. Byggnaderna stod klara 1882 och ritades av civilingenjören Albin Ferdinand Medberg för Gamla Arbetarebostadsföreningen. Bostäderna hade då de stod klara en standard typisk för sin tid, med kakelugnsuppvärmning och utedass på gården. Wc drogs troligtvis in under 1920-/30-talet. Först på 1980-talet gjordes en genomomgripande ombyggnad av husen som fram till dess inte haft badrum. Brf Neptunus är en förening med god ekonomi och vänlig stämning. Här finns 37 lägenheter. På innergården kan de boende njuta av fina planteringar och utemöbler. Tvättstuga finns i ett av gårdshusen, och den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I föreningen finns även en bastu med en liten relaxavdelning. Under 2020 har fastighetens trapphus renoverats.

FÖRENINGEN

Brf Neptunus

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Hagen 6. Föreningen upplåter 37 lägenheter med bostadsrätt samt 2 sammanlänkade lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekt A. F. Medberg och uppfördes 1881-1882. Föreningen äger marken där huset står.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen var ett aktiebolag från det att huset byggdes. Aktiebolaget ombildades till en den nuvarande bostadsrättsföreningen år 2000 (samma personer bodde i huset före och efter detta).

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Beijer Förvaltning & Bokföring HB. MFS Fastighetsservice går igenom huset varannan vecka.

Renoveringar

2020 trapphusrenovering, mindre stambyte i B-källaren, stamspolning. 2019 ovk, ny energideklaration, ny torktumlare. 2017 målning av yttertak. 2015 nytt värmestyrningssystem. 2014 renovering av fönster mot gård. 2012 renovering av tvättstugan. 2011 stamspolning. 2008 renovering av fasad, portar och fönster. 1983 stambyte.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med mycket bra kassaflöde. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 7,5 mkr, vilket ger cirka 4 127 kr/kvm boyta. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Lokalintäkterna uppgick 2020 till ca 171 tkr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen, samtycke medges för högst 48 månader.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen genomför två gårdsstädningar varje år.

Förråd

Föreningen har kvar vindar i såväl gatu- som gårdshus. Till aktuell lägenhet hör ett rejält vindsförråd om ca 12-15 kvm golvyta.

Tvättstuga

Ligger i botten av A-huset. Ingång från gården. Två tvättmaskiner, en mangel, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Det finns en innergård med grillmöjligheter och ett cykelställ. Det finns även en bastu med relaxrum.

Bredband och kabel-tv

Huset är ett Comhemhus. Bredbandsuppkoppling är obligatorisk med en månatlig avgift på 135 kr (den avgiften är inkluderad i redovisad månadsavgift på 2 948 kr).

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2020 samt avstämning med styrelsen i samband med publicering av annons. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Här behöver du inte sakna något, området fullkomligt vimlar av trevliga och högklassiga restauranger, caféer, bagerier och barer. Drick kaffe i världsklass på Drop Coffee, köp det godaste brödet på Petrus, ta ett glas vin med tapas till på Racamaca och avsluta med middag på Hallmans matsalar. Under sommarhalvåret är Swedenborgsgatan ett kvarter bort en gågata extra mysig att bo nära, med många uteserveringar och ett härligt folkliv. Den smidiga accessen till kommunikationer är en ytterligare fördel med denna adress, Mariatorgets tunnelbana finns i samma kvarter och pendeltågen vid Södra station en snabb promenad bort. En ny kvarterspark är under uppbyggnad precis nära bostaden, i hörnet av Sankt Paulsgatan och Timmermansgatan.