Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bellmansgatan 26
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 63 kvm
Föreningens information
2 rok enl föreningen [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 103 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv. [Andelstal] => 2,09187 % [Andel av årsavgift] => 2,11291 % [Lägenhetsnummer] => 2/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => baserat på bostadsrättens andel av årsavgiften. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvm. )

Bellmansgatan 26

NYRENOVERAD FUNKIS MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS I SKULDFRI FÖRENING MED GARAGE

FOTO: OZOLLAPA/SYLWAN STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sebastian Cotte
Mäklarassistent & blivande mäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bellmansgatan 26
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
63 kvm
Föreningens information
2 rok enl föreningen
Avgift
1 103 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv.
Andelstal
2,09187 %
Andel av årsavgift
2,11291 %
Lägenhetsnummer
2/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
baserat på bostadsrättens andel av årsavgiften. Beräkningen har utförts på årsredovisningen för 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
3 800 kr/år
Total driftskostnad
8 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Freyja - stans bästa utsikt?
Solnedgången från Skinnarviksberget
Bistro Süd på Swedenborgsgatan
Fenix bar på Götgatan
Restaurang The Hills på Götgatan

Arkitekturen

Arkitekt: Albin Stark 1935

Fastigheten Rosendal Större 3 ligger i hörnet Bellmansgatan – Sankt Paulsgatan och här står ett bostadshus ritat av arkitekt Albin Stark, uppfört under åren 1936–1939. Huset är fem till sex våningar högt med kommersiella lokaler i bottenvåningen. Fasaden är vitputsad och har fina portar i trä och glas med överljus. Huset har sina originalbalkonger kvar, vilket inte är helt vanligt gällande 1930-talsfastigheter i innerstaden.

FÖRENINGEN

Brf Rosendal Större nr 3

Föreningen

Brf Rosendal Större nr 3 (org. 716416-5883) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Rosendal Större 3 år 1978. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Bellmansgatan 26-26A samt Sankt Paulsgatan 20 och omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 8 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Hiss

Hiss finns.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri, dessutom med tre kvarvarande hyresrätter som dold tillgång. För att öka det genomsnittliga kassaflödet har styrelsen beslutat att höja avgifterna i tre steg de närmaste tre åren, med en första höjning på 15 % den 1 januari 2024.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Åkerlunds Fastighetsservice.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av fiberdraget bredband är Bredband2 (1000/1000 Mbit/s) och kabel-tv levereras via Sappa.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr (2,5 % respektive 1 % av gällande prisbasbelopp). Avgifterna betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Uteplats med möbler. Tvättstuga och torkrum, cykelrum och enklare tränings- och hobbyrum.

Parkering

Föreningen har cirka 30 st garageplatser. Avgiften är för nuvarande 900 kr/månad. Den 1 november 2024 höjs avgiften till 1 250 kr/månad. I dagsläget är det cirka 1 års kö till platserna.

Renoveringar i urval

2022 Spolning liggande stammar i källare, 2021 Spolning avloppsstammar i lägenheter och garage, renovering fönster mot gata, 2019 Målning tak, renovering fönster mot gård, 2015 Renovering fasad mot gata, 2000 Byte v/a-stammar, 1990 Renovering fasad mot gård.

Planerade renoveringar i urval

2023 Byte hissmaskineriet, installation laddboxar i garage, sotning eldstäder, 2024 Renovering fasad och balkongbalkar mot gata, spolning liggande stammar i källaren, 2025 Byte avlopp och stammar i källare, spolning avloppsstammar i lägenheter.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer med 1–2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i maj 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i kvarter som till stor del är essensen av Södermalm, en klassisk plats där det gamla Söder möter det nya. På Mariatorget finns en småstadskänsla med torghandel, fontän, grönska och blommor, där man gärna slår sig ner på en bänk och tittar på folklivet. Runt omkring blandas anrika och klassiska butiker och restauranger med nya, mer trendiga ställen, och mysiga fik och bagerier. Bellmansgatan leder dig dessutom upp på Mariaberget och de kullerstensbelagda mysiga gatorna där, och vyerna ut mot Riddarfjärden, Gamla Stan och Stadshuset. Det är enkelt och smidigt att promenera in till city och andra delar av stan, annars finns också tunnelbana, bussar, pendeltåg och Djurgårdsfärjan mycket nära.