Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tavastgatan 8
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 2 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 679 kr/mån Inkl värme, vatten, basutbud tv [Andelstal] => 2,84719 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 10020 )

Tavastgatan 8

TJUSIGT TJUGOTAL I KULTURHISTORISKA KVARTER

TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM FOTO: LIFFNER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tavastgatan 8
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
2 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053
Avgift
2 679 kr/mån Inkl värme, vatten, basutbud tv
Andelstal
2,84719 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
10020

Arkitekturen

Arkitekt: Nordenskjöld 1928

Fastigheten Kattan Mindre 6 ritades av Knut Nordenskjöld 1928 och stod färdig året därpå. Det är ett ganska stort bostadshus i klassicistisk stil och beläget i hörnet av Tavastgatan och Bellmansgatan. Huset ligger i en ganska brant sluttning, vilket möjliggjorde en hög suterrängvåning för butiker vid detta hörn. I övrigt är huset inrett med bostäder. En vacker mur med en elegant portal frontar huset mot Tavastgatan och leder in till en fin stenlagd gård där husets entréer ligger. Fasaden är putsad i en gulröd nyans och fönstren som är klassiskt spröjsade med tre glas i varje både är målade i vitt. I mitten av byggnaden finns ett burspråk med blyinfattade fönster. Fastigheten är i ett mycket fint ursprungligt skick och några större exteriöra förändringar har inte gjorts. I Brf Kattan Mindre finns 31 lägenheter. De boende kan man njuta av en vacker muromgärdad stenlagd innergård med utemöbler, rabatter och träd. Platsen är kanske som ljuvligast på försommaren då syrenen blommar. Trapphusen är också mycket fina med målningar, marmorgolv och smidda räcken.

FÖRENINGEN

Brf Kattan Mindre

Föreningen

Brf Kattan Mindre 6 (org. nr 716419-5708) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kattan Mindre 6 år 1995. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Bellmansgatan 10 och Tavastgatan 8, och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 292 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv (ingår i månadsavgiften).

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hiss

Hiss finns.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med torkrum. Barnvagnsrum och cykelförråd, samt en vacker innergård med planteringar, stenläggningar och utemöbler.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om 2-3 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 Ommålning fönster, 2018 Omläggning gård, 2013 Omputsning och isolering av innergård, 2010 Fjärrvärme, 2005 Renovering balkonger, 2004 Tak, renovering av hiss, 2003 Tvättstuga, 2003 3-fas el, 2003 Rörstambyte och elstambyte, 1996 Omputsning fasad

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och som sträcker sig fram till 2024.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2020. Uppifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tavastgatan är ett av Södermalms äldsta gatunamn och här befinner du dig i vackra och anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Kullersten och kulturhus blir här en del av din vardag. Bastugatans och Monteliusvägens vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm, här har du Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Tavastgatan är en lugn oas och kullerstenarna gör att biltrafiken begränsas. Men du bor bara ett stenkast från Slussen, Hornsgatan och Mariatorget och all service, restauranger och barer. Flera trevliga ställen finns bara någon minut bort, till exempel A bowl, Magnolia och Tony´s pizzeria