Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tavastgatan 13
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 62 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 481 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 5,4924 % [Andel av årsavgift] => 4,95 % [Lägenhetsnummer] => 005/1003 )

Tavastgatan 13

FANTASTISKT LÄGE PÅ MARIABERGET - TVÅA SOM KAN BLI TREA

FOTO: ÖSTLING TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tavastgatan 13
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
62 kvm
föreningens information
Avgift
3 481 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
5,4924 %
Andel av årsavgift
4,95 %
Lägenhetsnummer
005/1003

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Anton Wallby 1930

Huset på Tavastgatan 13 är det yngsta i kvarteret Ugglan Mindre. Det uppfördes 1930 efter ritningar av arkitekt Anton Wallby. Det är en elegant och välbevarad byggnad från det år som funktionalismen slog igenom, men dess utseende är klassicistiskt med spröjsade fönster och en vacker träport omgiven av konsoler och ett överstycke i granit. I huset byggdes från början endast enrummare, men på 1990-talet gjordes en ombyggnad av huset och vissa lägenheter slogs samman till större, vilket denna lägenhet är ett resultat av. I Brf Ugglan Mindre 4 finns idag 26 lägenheter varav en är en kvarvarande hyresrätt. Därtill har man två hyresrättslokaler, varav en hyser den trevliga restaurangen Magnolia. Föreningen har en liten innergård som används som cykelparkering. Tvättstuga och soprum finns i källaren och lägenhetsförråd på vinden. Lägenheten disponerar ett förråd om uppskattningsvis 10 kvm under snedtak.

FÖRENINGEN

Brf Ugglan Mindre 4

Antal lägenheter och lokaler

Brf Ugglan Mindre 4 är en s k äkta förening bestående av 25 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Den kvarvarande hyresrättslägenheten är 26 kvm. Föreningens långfristiga skulder ligger på 13,8 mkr (under 2018 skedde en amortering på 600 tkr). Hyresintäkterna låg under 2018 på ca 300 tkr.

Mark

Föreningen äger marken där fastigheten står.

Förvaltare

Botema sköter den ekonomiska förvaltningen och Cemi AB sköter fastighetens tekniska förvaltning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Renoveringar

1996 - Byte av stammar för vatten, avlopp och el. 2006 - fasad och fönster. 2011 - ny takpapp och plåt. 2016 - fönsterrenovering samt energiglas mot gård. 2017 - stammar under huset, byte av puts på vägg mot innergård. 2018 - Fiber. 2019 - Ovk-besiktning och energideklaration. Föreningen har i dagsläget inga planerade renoveringar.

Bredband och kabel-tv

Fibernät via Ownit där ip-tv och ip-telefoni finns som tillval. Internet på 700/1000 Mbit/s är obligatoriskt och tillkommer ovanpå månadsavgiften med 154 kr/månad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fräsch och helkaklad tvättstuga i källaren med en maskinpark besående av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Bokning sker på bokningstavlan utanför tvättstugan.

Delat ägande/juridisk person

Krav på minst 10 % ägarandel för den som skall bo i lägenheten. Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm golvyta (snedtak).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Kontroll

Ovanstående information grundas på föreningens hemsida, årsredovisning 2018 samt kontakt med styrelsens kontaktperson 26 nov 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tavastgatan är ett av Södermalms äldsta gatunamn och här befinner du dig i vackra och anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Kullersten och kulturhus blir här en del av din vardag. Bastugatans och Monteliusvägens vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm, här har du Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Tavastgatan är en lugn oas och kullerstenarna gör att biltrafiken är sparsam. Närområdet är restaurang- och cafétätt. I och mittemot huset ligger till exempel två guldställen, Magnolia och A Bowl.