Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nytorgsgatan 15
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 1.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 610 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-tv med grundutbud. En obligatorisk avgift om 65 kr/ månad tillkommer för bredband [Andelstal] => 1,45128 % [Andel av årsavgift] => 1,50269 % [Lägenhetsnummer] => 1022/1106 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 406 372 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd med snedtak. )

Nytorgsgatan 15

MYSIG FUNKISPÄRLA MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG I ROFYLLT GÅRDSLÄGE MELLAN NYTORGET & MOSEBACKE

STYLING: COPPARSTAD FOTO: ÖSTLING

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Gabriel Asadour
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nytorgsgatan 15
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 610 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-tv med grundutbud. En obligatorisk avgift om 65 kr/ månad tillkommer för bredband
Andelstal
1,45128 %
Andel av årsavgift
1,50269 %
Lägenhetsnummer
1022/1106
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
406 372 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd med snedtak.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Nizza
Bar Agrikultur
Vitabergsparken
SATS Sofo
Söderbokhandeln

Arkitekturen

Arkitekt: ALBIN STARK 1938

Nytorgsgatan 15 i kvarteret Sandbacken Mindre 27 ritades av arkitekt Albin Stark. Fastigheten byggdes 1938 och består av två bostadshus i fem våningar med delvis inredd suterrängvåning. Huskropparna är anpassade till den sluttande terrängen genom att våningsplanen förskjutits i halvplan. Fasaden är gulputsad medan fönster och balkonger är vita. Sedan Brf Nytorgsbackens övertagande av fastigheten år 2000 har stor vikt lagts på att återskapa husens uttrycksfulla funkiskaraktär. I samband med ombildningen genomfördes en rejäl renovering där bland annat fasaden omfärgades och balkongerna renoverades i tidstypisk stil. Interiört lyftes trapphusen med ny färgsättning, armaturer och säkerhetsdörrar med tidstypiska trycken. Dessutom stambyttes husen och tegeltaken lades om.

FÖRENINGEN

Brf Nytorgsbacken

Föreningen

Brf Nytorgsbacken (org.nr 769603-8657) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sandbacken Mindre 27 år 2000. Föreningen består av två hus med adress Nytorgsgatan 15 och Nytorgsgatan 15 A, och omfattar 77 lägenheter med bostadsrätt, 4 lokaler med hyresrätt.

Mark

Föreningen äger marken.

Ekonomi

Under årsskiftet 2022/23 amorterade föreningen 3,9mkr.

Föreningens låneskuld är 22mkr enl. Årsredovisningen 2022.

Föreningen har ca 1,5mkr i kassan. (Föreningen höjde avgiften innan årsskiftet med 10%).

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6866 kr/kvm.

En obligatorisk avgift för fiber tillkommer om 65 kr per månad. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv levereras av Tele2. Bredband och ip-telefoni levereras av AllTele. Föreningen har fiberanslutning med 1000 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse avgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1313 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel och torkrum. Det finns ett cykelförråd och ett grov soprum. Mycket fin gemensam grönskande innergård med grill möjligheter. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare som sköter om gården. Det finns två takterrasser, en i varje hus.

Renoveringar, i urval

2018 renovering av lokal till bostad. 2017 upprustning och renovering av gården, 2015 renovering av trapphus, ytskikt i tvättstuga, 2012 hiss renovering samt installation av säkerhetsdörrar, 2011 renovering av tak, 2009 uppdatering av ventilation och installation av mekanisk frånluft, godkänd OVK, nya köksfläktar kopplade till fastighetens frånlufts ventilation, 2007 montering av nya fläktar på taken, ny värmecentral för fjärrvärme och justering av hela värmesystemet, 2006 målning av tak, 2004/2005 prov tryckning av samtliga rökkanaler med resultat alla eldstäder godkända, 2003 fasad målning, nya ekportar i entrén, renovering av trapphusen, 3-fas el samt stambyte för kök och badrum.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras, endast löpande underhåll. Se årsredovisningen för mer information.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år. Trappstädning sköts av städfirma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella fakta dokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Katarinaberget samsas flera århundradens arkitektur med gröna lungor. Här bor man i äkta kulturkvarter intill vackra Katarina kyrka vars park bjuder in till promenader och mysiga picknickar. Två kvarter från huset öppnar sig en mäktig utsikt över Stockholms inlopp, Skeppsholmen, Djurgården och Gamla stan. Läget är fantastiskt, och en kort promenad söderut breder Nytorget ut sig med sitt stora utbud av trendiga kaféer, restauranger och vinbarer. Det är även nära till andra Söderpärlor såsom Mosebacke, Götgatsbacken, Mariatorget, SoFo och Vitabergsparken. I området finns flera busshållplatser, och till T-banan vid Slussen och Medborgarplatsen går man mindre än tio minuter. I skrivande stund byggs en ny T-banestation vid Stigbergsparken, endast ett par stenkast bort.