Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 42
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 78 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 659 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband [Andelstal] => 3,0567 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 015/1302 )

Katarina Bangata 42

TRERUMMARE MED HÖRNFÖNSTER OCH FRI SIKT ÖVER ALLÉNS GRÖNSKA OCH SOFIA KYRKA

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK-REMNES STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 42
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
78 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 659 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Andelstal
3,0567 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
015/1302

Driftskostnader

El
9 100 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
11 600 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lilla Bleckans fotbolls- och tennisbanor
En glass i vårsolen på Nytorget eller Skånegläntan
Åka pulka vid Lilla Mejtens gränd i Vitabergsparken
Bondens marknad på Katarina Bangata
Bryggartäppans lekplats med Per Anders Fogelström-tema

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1924

Huset på tomten Plogen 3 ritades av arkitekt Björn Hedvall och stod klart för inflyttning 1925. Det består av ett gathus i sex våningar med en gårdsflygel i fyra våningar. Det är ett vackert och lite ovanligt format hus då det är byggt i vinkel vilket skapar ett burspråksliknande hörn mot gatan. Fasaden är putsad i en rosa kulör och pryds av våningsband i gråvit puts. Entré görs i en mycket vacker ekport med geometrisk spröjs. Husets byggår 1925 syns i en putsrelief i den fronton som avslutar den burspråkslika gaveln. Brf Plogen 3 bildades 1984 och består av 36 bostadsrättslägenheter samt 3 hyresrättslokaler, bland annat ger det nyrenoverade garaget i huset goda intäkter. De boende har en gemensam innergård med utemöbler, grill och cykelställ. Föreningen har oinredd vind om 150 kvm som kan utvecklas och ge kapitaltillskott till föreningen. Utrymme för att flytta ner medlemmarnas förråd i källaren har förberetts. Detta skulle ytterligare förbättra föreningens ekonomi. I källarplanet finns gemensam tvättstuga utrustad med två stora tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel.

FÖRENINGEN

Brf Plogen 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Plogen 3. Föreningen består av 36 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt varav den största lokalen är garage & förråd. Den totala boytan uppgår till 2054 kvm och den totala lokalytan uppgår till 1548 kvm.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1924 av arkitekt Björn Hedvall.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB. Teknisk förvaltning sköts av AB Energibevakning.

Garage och parkering

Garaget hyrs ut till Parkona som sköter uthyrningen. Ca 30 bilplatser för 2750kr/mån för bilar, och ca 5 Mc platser för 1250kr/mån. Garaget är nyrenoverat 2018 och även laddstolpar finns. För mer information kontakta Parkona på 08-27 37 08.

Renoveringar i urval

2019/2018 - Renovering av garage

2018 - Ny port i gatuplan till källarlokaler, nya ventilationsfläktar garage/restaurang, nytt avvattningsystem i garaget

2017 Grundförstärkning av bärande stålkonstruktioneri fastighetens källarplan/garagedel

2016 Renovering av fönster

2005-2006 Omputsning av fasad

1992-1997 Rörstambyte i gårds- och gatuhuset.

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar planerade. Föreningen kommer börja se igenom radiatorer 2025/26 men det handlar om justeringar vid ventilerna.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 13,7 mkr, vilket ger cirka 6670 kr/kvm bostadsrättsyta. Lånen amorteras årligen. I kassan finns ca 1,5 mkr. På grund av de starka intäkterna från lokalerna och garaget är ekonomin stark med gott kassaflöde. Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Avgifter, bredband & kabel-tv

Avgiften sänktes under 2019 med 20% som följd av den goda ekonomin. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. Bredbandet är fiber via IP only, Bahnhof. Kabel-TV via Tele2.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har ett garage. Tvättstuga finns i källare med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns även cykel-och barnvagnsrum samt gemensam innergår med grill, utemöbler och odlingslådor.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen för 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna bostad ligger trevligt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull, Katarina Bangatas breda allé är ett grönt stråk mitt i folkvimlet med mycket lite biltrafik. Nära till city men också ett barnvänligt område med många lekplatser och förskolor. I kvarteren möts man av en levande, positiv energi. Här bor du med utsikt mot promenadstråket och Nackas hörna. Lennart ”Nacka” Skoglund föddes och växte upp just i huset på Katarina Bangata 42, och från vardagsrumsfönstret har du första parkett när Nackas födelsedag högtidlighålls varje julafton. Ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag finns i alla riktningar. Dessutom ligger Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken. Intill bostaden ligger kvarteret Tegen med anor i 1740-talet som bland annat huserat bryggeri och bränneri. Idag är kvarteret ombyggt till konstnärsateljéer vilket genererar många fina småbutiker och ett rikt kulturliv. Fina lekparken Bryggartäppan som föreställer 1800-talets Södermalm i miniatyr, inspirerad av Per-Anders Fogelströms Mina drömmars stad, ligger i samma kvarter och intill den ligger en stor välsorterad Coop-butik öppen till 23 varje dag.