Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bondegatan 7
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
Faktisk uppmätning SS 21054:2009 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 688 kr/mån Värme, v/a ingår i avgiften. [Andelstal] => 2,63 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 25/1205 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 260 624 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett vindsförråd. )

Bondegatan 7

Ljus, välplanerad och social tvåa med lugnt läge mitt i SoFo

STYLING: LINDHOLM FOTO: BOUKARI TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bondegatan 7
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
Faktisk uppmätning SS 21054:2009
Avgift
2 688 kr/mån Värme, v/a ingår i avgiften.
Andelstal
2,63 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
25/1205
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
260 624 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Driftskostnader

El
1 152 kr/år
Försäkring
2 512 kr/år
Total driftskostnad
3 664 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bondens marknad
Bar Ninja
Pelikan
Årstaviken
Pascal

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: S. Åkerblad 1932

Kvarteret Timmermannen på Södermalm var vid slutet av 1800-talet ett kvarter med ålderdomlig bebyggelse som sakteliga lämnade plats för större och modernare hus. Ett av dem är Timmermannen 31 som ligger vid hörnet av Bondegatan och Östgötagatan. Huset uppfördes 1932 och har drag av både funkis och tjugotalets klassicism. Bottenvåningen är rusticerad och i övrigt är fasaden putsad. De jämna fönsterbanden ger ett symmetriskt intryck. För ritningarna stod den mycket produktive arkitekten Carl Åkerblad som vid den här tiden drev egen verksamhet i Stockholm. Han var från och med 1919 även anställd hos Byggnadsstyrelsen för vilken han bland annat ritade Motala långvägsstation och radiostationen Grimeton utanför Varberg som sedan 2004 är upptagen på Unescos världsarvslista.

FÖRENINGEN

Brf Timmermannen 31

Föreningen

Brf Timmermannen 31 (org. 716417-9165) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Timmermannen 31 år 1985. Föreningen består av ett hörnhus med adressen Bondegatan 7 och omfattar 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Boyta är ca 1938 kvm och lokalytan är 207 kvm. Huset värms upp med fjärrvärme.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Allegat Redovisning & Administration AB och den tekniska förvaltningen sköts av Tekab Fastighetsservice AB.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 9.910 mkr, vilket ger cirka 5 120 kr/kvm boyta, vilket kan ses som en normal belåningsgrad i förhållande till fastighetens goda skick. Avgiften kommer att höjdeas med 15 % den 1 februari 2024.

Renoveringar i urval

2023 Fullgott brandskydd upprättat, 2022 Fortsättning av stambyte, renovering och målning fönster plan 3, rensning ventilation kök och badrum, OVK hyreslokaler utförd, renovering hissbromsar. 2021 Renovering två hyreslokaler, stambyte bottenvåning, renovering och målning fönster plan 4-6, 2020 Uppgradering innergårdens dränering, OVK utförd, ombyggnad ena föreningslokalen. 2019 Stamspolning, ny ventilation tak. 2017 Renovering trapphus, installation fibernätverk. 2016 Byte ventiler på några av värmestammarna. 2015 Stamspolning, nio balkonger mot gård uppförda, renovering och plåtinklädnad fönster, upprustade ytterdörrar. 2012 Byte yttertak, lagning fasad. 2011 Ny värmeväxlare för fjärrvärme. 2009 Takarbete. 2005 Ny utrustning tvättstuga. 2002 Fasadrenovering. 2001 Stamrensning. 2000 Takmålning. 1985 Nya el-stigare, nya v/a-stammar kök och badrum.

Planerade renoveringar

2023-2025 Fortsatt stambyte av horisontella stammar, en lägenhet åt gången. (Arbetet klart av denna lägenhet är ej satt datum för).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Innergård med gemensamma möbler. Cykelrum och barnvagnsrum på entréplan.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av fiberdraget bredband är IP-Only och kabel-tv levereras via Tele2.

Hiss

Hiss finns.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 1-2 gånger per år.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr (2,5 % respektive 1 % av gällande prisbasbelopp). Avgifterna betalas av köparen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i november 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett underbart läge mitt emellan Nytorgets och Medborgarplatsens puls. Denna del av Bondegatan andas ett behagligt lugn, men i grannkvarteren myllrar det av restauranger, kaféer, butiker och kulturliv. Inom ett stenkast finns Medborgarplatsen och Skånegatan som under sommarhalvåret blir ett levande stråk med fryntlig stämning på de många uteserveringarna. På kort gångavstånd har man Vitabergsparken och Årstaviken med fina promenad- och joggingstråk. Närservicen är god och vid Medborgarplatsen hittar man förutom T-bana även saluhall och en av stans bästa mataffärer. Sensommar och höst kan man lördagshandla på Bondens marknad runt hörnet.