Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bergsundsgatan 15, BV
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51,4 kvm
enligt uppmätning, 52 kvm enligt förvaltarens information. [Beskrivning uteplats] => Uteplatsen om ca 7 kvm i anslutning till bostadsrätten. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 056 kr/mån Inkl. värme och v/a. Obligatoriskt tillägg om 37 kr/mån avseende balkongdörrsavgift samt 120 kr/mån avseende bredband och kabel-tv. [Andelstal] => 2,3577 % [Andel av årsavgift] => 2,51 % [Lägenhetsnummer] => 02/1003 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 107 836 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm med snedtak samt matkällarförråd om ca 1 kvm. )

Bergsundsgatan 15

VILSAMT OCH VACKERT – TVÅA MED EGEN UTEPLATS MOT GÅRD I HORNSTULL

FOTO: BOUKARI STYLING: GÄRDE TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsundsgatan 15, BV
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
51,4 kvm
enligt uppmätning, 52 kvm enligt förvaltarens information.
Beskrivning uteplats
Uteplatsen om ca 7 kvm i anslutning till bostadsrätten.
Avgift
2 056 kr/mån Inkl. värme och v/a. Obligatoriskt tillägg om 37 kr/mån avseende balkongdörrsavgift samt 120 kr/mån avseende bredband och kabel-tv.
Andelstal
2,3577 %
Andel av årsavgift
2,51 %
Lägenhetsnummer
02/1003
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
107 836 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm med snedtak samt matkällarförråd om ca 1 kvm.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 568 kr/år
Övrigt
3 636 kr/år
Total driftskostnad
8 604 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Summan övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bitza
Perfekta lunchstället en lördag, 5 min nedför gatan
Årstaviken
Nedanför Hornstullspulsen finns den optimala löprundan - runt viken
Reimersholme
Härliga naturvinbaren på hotellet och badbryggorna längre ut
Tjoget
Stockholms bästa whiskey sour på en söndag eftermiddag när alla turister åkt hem
Långholmen
Fantastiskt för promenader i alla årstider

Arkitekturen

Arkitekt: JOSEF ÖSTLIHN 1929

Huset på Bergsundgatan 15 är en hörnfastighet som uppfördes under åren 1929-1930 efter ritningar av arkitekt Josef Östlihn. Fastigheten är en klassisk tjugotalsbyggnad med slätputsad fasad i en orange nyans och med höga spröjsade, klassiskt sexrutade 1920-talsfönster. Bostadsrättsföreningen Ångpannan 12 bildades redan 1942 och består av 37 lägenheter. Föreningen har en innergård med en gemensam uteplats med utemöbler. Invändigt finns cykelrum och tvättstuga där det är lätt att få tider.

FÖRENINGEN

Brf Ångpannan Nr 12

Föreningen

Brf Ångpannan Nr 12 (org. 702002-6337) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Ångpannan 12 år 1942. Föreningen består av ett hörnhus beläget på Lindvallsgatan 4 samt Bergsundsgatan 15, och omfattar 38 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt som idag hyrs av ett arkitektkontor. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1929 och ritades av arkitekten Josef Östlihn.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder enligt årsredovisningen 2022 ligger på 3 138 kr per kvm bostadsrättsarea, den totala skulden uppgår till 5 200 000 kr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SaveTime Ekonomikonsult AB och den tekniska förvaltningen sköts av Hutta Fastighetsförvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är Bahnhof och kabel-tv via Tele2.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande om max tre delägare och minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

För cyklar finns både ett cykelrum samt en plats utanför entrén och ett cykelställ på innergården. Tvättstuga belägen i källaren är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel samt en grovtvättmaskin.

Renoveringar i urval

2016 fasadarbete, fönsterrenovering samt stamspolning, 2015 avloppsrören i källaren har bytts, reparation av skorsten, åtgärder har utförts på ventilation samt har ny tvättmaskin och torktumlare införskaffats, 2012 snörasskydd och takvärme installerades samt byte av el-stigare, 2013 injustering av värmesystem, 2005 trapphusmålning, datoriserad undercentral för reglering av fjärrvärmen är installerad samt stam- och radiatorventiler byttes, 2000 stambyte i badrum, 1993 bytte man tak, 1987 gjordes fasaden, 1978 stambyte kök.

Planerade renoveringar

Renovering av de fönster som behöver renoveras kommer att ske under juli med förhoppningen om att bli klart till augusti. Några övriga renoveringar är inte planerade, däremot kommer föreningen troligen att åtgärda köksstammarna genom relining inom några år.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.angpannan12.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt kontakt med styrelsen 2023-06-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Mysiga Hornstull erbjuder en trivsam vardag med bekvämligheter såsom ett eget centrum med butiker, en stor välsorterad Hemköp, Systembolag, Apotek och bageri, liksom restauranger, caféer, krogar och goda kommunikationer med bussar och tunnelbanan. Bergsundsgatan tillhör den lite lugnare delen av Hornstull närmre vattnet, med Långholmen och Reimersholme åt ena hållet och Årstaviken åt andra. Trevliga Indio Studios är en annan begivenhet i kvarteren, liksom Hornstulls marknad under sommarhalvåret.