Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 29E
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckning är det 1 rok [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 944 kr/mån Inkl. värme, vatten och bredband via Ownit 1000/1000 Mbit/s [Andelstal] => 1,7959 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1102/1102 )

Hornsgatan 29E

VACKERT SEKELSKIFTE MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH BALKONG MOT LUGN OCH GRÖN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: SJÖSTRÖM STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 29E
Område
Södermalm
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
41 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckning är det 1 rok
Avgift
1 944 kr/mån Inkl. värme, vatten och bredband via Ownit 1000/1000 Mbit/s
Andelstal
1,7959 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1102/1102

Driftskostnader

El
912 kr/år
Försäkring
1 548 kr/år
Total driftskostnad
2 460 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bageri Petrus
Mariaberget
och ta en take away i Ivar Los Park
Barerna på Swedenborgsgatan
Mariatorget
A Bowl i Blecktornsgränd

Arkitekturen

Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg 1899-1900

Huset på fastigheten Rosendal Större 26 uppfördes i sekelskiftet mellan 1899 och 1900 och ritades av arkitekt Anders Gustaf Forsberg, som var en av det sena 1800-talets ledande arkitekter och mannen bakom drygt 120 hus i Stockholms innerstad. Rosendal Större 26 är samkomponerad med grannhuset Rosendal Större 25 som har ett spegelvänt utförande. I bottenvåningen mot gatan ligger butikslokaler och därovan har huset fyra bostadsplan plus en numer inredd vind. Gathuset följs av en gårdsflygel i vilken denna lägenhet har sin placering. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Rosendal Större 26

Föreningen

Brf Rosendal Större 26 (org. 769600-0640) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Rosendal Större 26 år 2010. Föreningen består av adresserna Hornsgatan 29 D-F, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på låga 1 788 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av M&M Städ.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av fiberdraget bredband (1000/1000 Mbit/s) och kabel-tv är Ownit.

Juridisk person

Föreningen kan godkänna juridisk person, och delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr (2,5 % respektive 1 % av gällande prisbasbelopp). Avgifterna betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en innegård med gemensamma uteplatser och grill. Gemensam tvättstuga i D-huset med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Cykelförråd inomhus och cykelförvaring på gården samt barnvagnsförråd i entrén.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3,5 kvm.

Renoveringar i urval

2021 Reparation hiss, 2015 Renovering trapphus, 2011 Renovering fönster, 90-tal Resterande v/a-stammar bytta, 1977 Elstigare bytta, v/a-stammar delvis bytta, renovering tvättstuga.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i mars 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nära både SoFo och Hornstull kan man som boende på denna adress känna att man har hela Söder till sitt förfogande. Faller shoppingsuget in ligger Götgatan runt hörnet. Närområdet vimlar av trevliga restauranger, caféer och barer, dessutom flera bra och stora mataffärer och andra butiker. Här finns många förträffliga specialbutiker, och man får inte glömma det stora vintageutbudet i kvarteren. Promenadavstånd till city är en annan trevlighet, och när man inte vill gå är det nära till både Slussens och Mariatorgets tunnelbanestationer. Saknas lugn och grönska är det inte långt till Långholmen och att kunna ta en vardaglig paus uppe på Mariaberget sitter alltid fint.