Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 154, 3 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 462 kr/mån ink värme, va (+ obligatoriskt tillägg bredband 139 kr) [Andelstal] => 3,02894 % [Andel av årsavgift] => 3,029 % [Lägenhetsnummer] => 00008/1302 )

Hornsgatan 154

MYSIG, LJUS OCH SOCIAL JUGENDTVÅA MED KAKELUGN OCH SÖDERLÄGE

STYLING: RYDMAN FOTO: OZOLLAPA TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Extra kontaktperson

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 154, 3 tr
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 462 kr/mån ink värme, va (+ obligatoriskt tillägg bredband 139 kr)
Andelstal
3,02894 %
Andel av årsavgift
3,029 %
Lägenhetsnummer
00008/1302

Driftskostnader

El
5 580 kr/år
Total driftskostnad
5 580 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Baserat på nuv. ägares livsstil.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: O. Jansson 1904

Spettet 8 är ett pampigt bostadshus i hörnet av Horns- och Lignagatan. Det har fem våningar, två trapphus och en fasad putsad i brunbeige kulör med fyra burspråk som mot Hornsgatan kröns av fina prydnadsgavlar. Brf Spettet 8 är en trevlig och välskött förening med härliga grannar. Här finns en mysig innergård med grill och plats för stora middagar. I husets källare finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även lägenhetens förråd som är cirka 6 kvm stort.

FÖRENINGEN

BRF Spettet 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spettet 8 (org. 769606-3317) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Spettet 8 år 1991. Föreningen består av ett gathus med adress Hornsgatan 154 och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgick 2022 till ca 13,1 mkr vilket ger oss en belåningsgrad på 6 530 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen planerar att höja avgiften med 10%, troligtvis fr om 1 januari 2024.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, via Fastighetsägarna.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Standard.

Renoveringar

2023 fortsatt förbättring av gård med planteringar och grönska, 2021 totalrenovering gård, 2020 energideklaration, hissrenovering, stamspolning, 2019 ovk, installation av två nya ytterdörrar innergård, installation säkerhetsdörrar, trapphusrenovering, installation av passersystem, 2016 byte av fläktar och styrutrustning, ny entrédörr showroom, godkänd radonmätning, underhållsåtgärder Essvent, installation av geoenergianläggning, byte av avloppspump, komplettering taksäkerhet, installation av takvärmeanläggning, installation av fiber, OVK, 2012 - 2015 ny maskinell utrustning i tvättstugan, byte av torktumlare, byte av belysning i källarplan, 1989 stambyte, nya elstigare, renovering av tvättstugan, tak bytt, fasadrenovering, byte till treglasfönster.

Kommande renoveringar

2025 yttre förbättringsarbete med lagning av sprickor i fasaden samt målning planeras och tidigast 2027 vill man påbörja fönsterbyte, inga beslut är tagna.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

En överlåtelseavgift om 1 313 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum i källaren precis vid hissen. Trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Tele2. Föreningen är ansluten till tv och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande mellan exempelvis sambos godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022 och kontakt med styrelsen i juli 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i Hornstullspulsen och samtidigt nära access till bad och naturområden i Tanto och på Långholmen och Reimersholme. Även Högalidsparken är en oas alldeles nära. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer. Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar begivenheter i närheten.- Tjoget – en av världens 25 bästa barer

- Ho´s – Stockholms bästa kinakrog

- Långholmen – vackra promenadstråk och bad

- Reimersholme – riktigt bra badplatser

- Hornstulls marknad – varje helg under sommarhalvåret