Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 44A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 0.5 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 814 kr/mån inkl; värme, v/a, kabel-tv bas. [Andelstal] => 0,1654 % [Andel av årsavgift] => 0,1654 % [Lägenhetsnummer] => 108/1006 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 39 785 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021/22. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Lundagatan 44A

LJUS OCH MYCKET VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED UNDERBART LÄGE

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 44A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
0.5 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
36,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 814 kr/mån inkl; värme, v/a, kabel-tv bas.
Andelstal
0,1654 %
Andel av årsavgift
0,1654 %
Lägenhetsnummer
108/1006
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
39 785 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021/22.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
3 420 kr/år
Försäkring
2 501 kr/år
Total driftskostnad
5 921 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Svedjan
Omtyckt bageri vars grötbröt inte får missa.
Supermercado
Delikatessbutik med ett fantastiskt sortiment.
Bar Europa
Hajpat ställe som öppnar snart.
Skinnarviksberget
Mysiga promenadstråk och hänförande utsikt över Stockholm.
Thongwiset
En av Stockholms bästa thairestauranger.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1930

Kvarteret Marmorn byggdes 1930 och är ett av de äldsta funkiskvarteren i Sverige. Fasaderna är gulputsade och trapphusen har originaldetaljer såsom marmortrappor, rutigt klinkergolv, ledstänger, räcken och karaktärsfulla fönsterpartier från golv till tak som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Kvarteret är blåklassat av Stadsmuseet, vilket innebär att det anses ha ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Det är ett av Södermalms landmärken och är tack vare sitt höga läge ovanför vattnet väl synligt från stora delar av staden. Ritningarna är signerade arkitekten Sven Wallander, en av HSB:s grundare. Efter genomförd utbildning och anställning hos bland annat Ivar Tengbom och Stockholms stadsplanekommission bedrev Wallander egen verksamhet varigenom han bland annat arbetade med ritningarna till det norra Kungstornet som tillsammans med sin pendang var en av de första skyskraporna som byggdes i Europa. Under 1930-talet ritade Wallander flera kvarter för HSB som han senare blev verkställande direktör och chefsarkitekt för.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Föreningen

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Marmorn 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 år 1930. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter 539 lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 38,3 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 1 778 kr/kvm boarea, att jämföra med snittet på Södermalm som ligger på ca 6 000 kr/kvm. Lokal- och p-platsintäkterna uppgick senaste bokslutsåret till över 2,4 mkr. De har dessutom ca 13,5 MKR i kortfristiga placeringar. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för fiberbredband och medlemmar tecknar själva abonnemang, fn endast 69 kr/månad för 250/250 Mbit/s eller 89 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s. Kabel-tv via Tele2 (tidigare Comhem) och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras. Lägsta ägarandel 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 838 kr av bostadsrättshavaren samt en pantsättningsavgift om ca 788 kr.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an), tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum. Föreningen har en väl omhändertagen gårdsmiljö med utemöbler, grillplatser och en mindre lekpark. Planteringar och grönytor sköts av professionell personal.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 mc-platser för uthyrning i dagsläget är det kö. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats.

Renoveringar, i urval

2023 installering av energieffektiva fönster, fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B samt 44D), klart i oktober 2023, 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för mc-parkering. 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av mc-parkering. 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar. 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel. 2014 renovering av fönster. 2012 fasadrenovering. 2009 – 2011 renovering av fönster. 2009 bergvärmeinstallation som komplement. 2009 bredband, fiberkabel. 2005 – 2008 renovering av fönster. 1998 – 1999 renovering av hissar. 1996 renovering av balkonger. 1993 stambyte el, stambyte badrum. 1972 stambyte kök.

Planerade renoveringar

2025 takrenovering 36 C-F. Se föreningens hemsida för mer information om renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Stockholm växer

För information om kommunens byggplaner vänligen kontakta kommunen, man kan också gå in på hemsidan https://vaxer.stockholm/ för mer information.

Hemsida

www.marmorn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument 8 januari 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På en grönskande höjd strax intill Skinnarviksberget, med panoramautsikt över Stockholm, gömmer sig det lummiga och mysiga kvarteret Marmorn. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man Hornsgatans puls inom ett stenkast. Denna del av Söder är verkligen underbar och här hittar man förutom trevliga restauranger och krogar även järnaffär, färgaffär, hattaffär, garnaffär, pennaffär, second hand-butiker, systembolag och alla sorters mataffärer. Thairestaurangen Thongwiset, bageriet Svedjan och delin Supermercado hör till stadens bästa. Dessutom öppnar snart hajpade Bar Europa vid Bysistorget och en ny vinbar på Brännkyrkagatan som ryktas bli fantastisk. Kommunikationerna är utmärkta och från lägenheten tar det bara fyra minuter att gå till Zinkensdamms T-bana. Närmsta busshållplats ligger alldeles runt hörnet.