Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lorensbergsgatan 1 B, 5 tr
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55 kvm
enligt föreningens info [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 702 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och tv. [Andelstal] => 2,179 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 30/1501 )

Lorensbergsgatan 1 B

HÖGT UPP I HUSET MED TVÅ KUNGSBALKONGER

STYLIST: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lorensbergsgatan 1 B, 5 tr
Område
Södermalm - Högalid
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
55 kvm
enligt föreningens info
Avgift
2 702 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och tv.
Andelstal
2,179 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
30/1501

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
3 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driftskostnaden är en schablon

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lasse i Parken
En restaurang med egen trädgård och live musik
Långholmen
Långholmen med badstrand, löpspår, promenader, trädgårdscafé och restauranger.
Kajakklubbarna
Kajakklubbar både på Reimersholme och i Rålambshovsparken precis på andra sidan Västerbron
Skinnarviksberget
Kvällspromenader till Skinnarviksberget med utsikt över hela Stockholm

Arkitekturen

Arkitekt: Bolin och Mossberg 1926

Huggjärnet 22 med adress Lorensbergsgatan 1a och b ritades 1926 av arkitekterna Bolin och Mossberg och stod klart 1928. Bolin ritade främst hus i typisk tjugotalsklassicism i just Stockholm och detta var ett av hans sista verk innan han avled 1933. Lorensbergsgatan 1 är en vacker och pampigt sexvåningsbyggnad med grön puts, klassiskt spröjsade fönster och franska balkonger med dekorativa smidesräcken. Bostadsrättsföreningen Lorensbergsgatan har en välskött innergård med utemöbler och grill dessutom finns planteringar på husets framsida.

FÖRENINGEN

Brf Lorensbergsgatan

Föreningen

Brf Lorensbergsgatan (org.nr. 769603-2114) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Huggjärnet 22 år 2002. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Lorensbergsgatan 1 A-B och Pålsundsgatan 2, och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 3 098 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av fiberdraget bredband och kabel-tv är Ownit.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hiss

Hiss finns.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 525 kr (1 % av gällande prisbasbelopp) per pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Innergård med sittgrupper och grillmöjlighet, tvättstuga, föreningslokal/övernattningslägenhet/festlokal med tillhörande kök och wc/dusch, samt cykel- och barnvagnsrum.

Parkering och garage

Föreningen tillhandahåller 13 garageplatser med laddstolpar till en avgift om 900–1 100 kr/månad. Förmedling sker via kölista.

Renoveringar i urval

2022 Laddstolpar installerades för varje garageplats, spolning stammar, 2016/2017 Råvinden byggs om till 4 lägenheter, 2016/2018 Installation digitalt passersystem, installation postboxar, bergvärmeinstallation, renovering yttermur/garage nedfart mot gata, målning och renovering trapphus, renovering båda hissar, målning och renovering tak, installation belysning innergård, nya cykelplatser garaget, ytskiktsrenovering övernattningslokal. 1970 Stambyte köks- och v/a-stammar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 1-2 ggr per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i juli 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna del av Söder är en riktig dröm. Lummiga Långholmen för promenader och kvällsdopp, middag på Lasse i parken med liveband, kajakpaddling i kanalen nedanför huset, stort utbud av restauranger och barer i Hornstull. Nära till matvarubutiker och tunnelbana. Hornstulls marknad på helgerna under sommarhalvåret och Bio Rio ett stenkast bort. Träningsmöjligheter med Friskis och Svettis, Sats samt utomhusgym nästgårds. Man har aldrig tråkigt i Hornstull! I Högalid har du en perfekt mix av stad och grönska. Här finns många grönytor och parkmiljöer och dessutom närhet till Mälaren- ett dopp är aldrig långt bort. På ett par minuters promenad når du både Långholmens lugn och badplatser. Grannbebyggelsen består till mesta del av byggnader från tiden kring förra sekelskiftet och 1920-talet. Här ligger bl.a Heleneborgs malmgård där Alfred Nobels bror Emil förolyckades i en berömd explosion år 1864. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikation med både buss och tunnelbana.