Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Långholmsgatan 1B
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 81 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 566 kr/mån Inkl bredband, värme, vatten och kabel-tv [Andelstal] => 2,59749 % [Andel av årsavgift] => 2,59749 % [Lägenhetsnummer] => 1060/1102 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => Då föreningen är skuldfri uppstår ingen nettoskuld utan nettotillgång. [Förråd] => Disponerar ett förråd på vinden om ca 5 kvm. )

Långholmsgatan 1B

LJUS OCH SMAKFULLT RENOVERAD TREA I ROFYLLT GÅRDSLÄGE INTILL HORNSTULL

FOTO: SYLWAN TEXT: LUNDGREN STYLING: VANKEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Långholmsgatan 1B
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum
Area
81 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 566 kr/mån Inkl bredband, värme, vatten och kabel-tv
Andelstal
2,59749 %
Andel av årsavgift
2,59749 %
Lägenhetsnummer
1060/1102
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
Då föreningen är skuldfri uppstår ingen nettoskuld utan nettotillgång.
Förråd
Disponerar ett förråd på vinden om ca 5 kvm.

Driftskostnader

El
7 500 kr/år
Försäkring
5 000 kr/år
Total driftskostnad
12 500 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Westholm & Bagger Arkitekt 1913

Fastigheten Skruven 2 med adress Långholmsgatan 1 och Heleneborgsgatan 27 uppfördes 1913. Det är ett ståtligt hörnhus i nationalromantisk stil med burspråk, avhugget hörn och slätputsad fasad. På 1940-talet fanns planer på att underbygga gården och inreda en biograf med entré mot Långholmsgatan, men detta projekt blev aldrig av. Huset är gulklassat av Stadsmuseet vilket innebär att det anses ha ett kulturhistoriskt värde och en positiv betydelse för stadsbilden. Ritningarna är signerade arkitekterna Sigurd Westholm och John Bagger som vid den här tiden drev firma ihop. 1916 tillträdde Westholm som stadsarkitekt i Stockholm, en tjänst som han hade fram till 1940. Det stora engagemanget för bostadssociala frågor utmynnade 1942 i den skrift som kom att kallas för Westholms bibel och som var ett normverk som gällde för uppförandet av de nya bostäder som finansierades med statliga medel.

FÖRENINGEN

Brf Skruven nr 2

Föreningen

Brf Skruven nr 2 (org. 769603-7618) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Skruven 2 år 2001. Föreningen består av ett gavelhus med adresserna Långholmsgatan 1 A - 1 B samt Heleneborgsgatan 27 - 27 A och omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (180 kvm) samt 1 gästlägenhet (Långholmsgatan 1 A), 2 lokaler med hyresrätt samt ett styrelserum. Marken upplåts med tomträtt vars avtal löper tills 2025-09-30.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri, det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Föreningen hade över 2 mkr i avräkningskonto hos sin ekonomiska förvaltare i slutet av 2023.

Avgift vid överlåtelse

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 432,5 kr av köparen. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 573 kr vid tagande av lån för att finansera köpet.

Renoveringar, i urval

2023 Ombyggnad för utökad plats i cykelrum och inköp till innergården, avställningsbord, dynlåda, pizzaugn och pizzavagn, 2022 stamspolning av samtliga stammar, bricköppning (nyckelläsplattor) genomförd på alla dörrar. Infravärme installerad till pergolan, renoverat styrelserummet med nya möbler och utrustning, möbler i form av lounge/café-set samt nya grillar har köpts in till innergården, 2021 slutfört utbyte av de tre hissarna, installerat markiser mot Långholmsgatan, 2020 renovering av hissar, 2019 uppdatering av porttelefon, renovering av hissar, 2018-2019 grundlig renovering av trapphus och entréer med marmorering av väggar, utvändig målning av samtliga lägenhetsdörrar och nya golv, 2017 installering av säkerhetsdörrar samt färdigställande av föreningens övernattningslägenhet, ny utrustning till tvättstugan, 2013-2014 dränering, fuktsäkring och renovering av innergård, 2012-2014 förbättring av ventilationssystem, 2010 soprummet byggdes om till miljörum, med återvinning, installering av fastighetsnät med fast uppkoppling till internet, 2007-2008 byte av fjärrvärmecentral, 2005 målning av trapphusen samt byggnation av balkonger, ny ventilation med frånluft och självdrag installerades, 2003-2004 taket målades om och de yttre fönstren byttes ut till underhållsfria treglasfönster, 1982 omfattande renoveringar bl a elstigare och stambyte för både kök och badrum genomfördes.

Planerade renoveringar

Föreningen har inga kommande större renoveringar planerade i närtid.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är anslutet till ett fiberoptiknät genom Ownit Bredband. Hastighet 500-1000 mbit/s. Finns fd Com Hem uttag i alla lägenheterna, numer Tele 2, där det går att ansluta telefon och TV. Bredbandskostnaden ingår i avgiften till föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Trevlig innergård med utemöbler, grill och planteringar, två cykelrum med ingång från Heleneborgsgatan, barnvagnsrum vid varje entré samt grovsoprum med ingårng från Långholmsgatan 1 A samt Övernattningslägenhet.

Altan / Uteplatser

Uteplatserna är inte förenade med ett upplåtelseavtal.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har 2 gemensamma städdagar / år, vår och höst.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

Besök gärna föreningen hemsida https://skruven2.se/.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i 5 juni 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten har ett mycket trevligt läge mitt emot Pålsundsparken med både grönska, restauranger och ett gemytligt folkliv under sommarhalvåret. I kvarteret råder lugnet samtidigt som man har Hornstulls puls inom ett stenkast. Här finns förutom ett fantastiskt utbud av kaféer, restauranger och barer även tunnelbanestation, bibliotek, gym, välsorterade mataffärer, Systembolaget, Clas Olsson och flera andra butiker. En härlig stämning råder i området, inte minst under helgerna från april till oktober då Hornstulls marknad hålls. Runt hörnet breder Högalidsparken ut sig, och på kort promenadavstånd har man Tantolunden och Söder Mälarstrands vackra promenadstråk längs med Pålsundets och Riddarfjärdens glittrande vatten. Broar leder över till Reimersholme och Långholmen med badplatser och natur. Kommunikationerna är ypperliga och med tunnelbana tar man sig snabbt in till T-centralen via Mariatorget, Slussen och Gamla stan.