Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Långholmsgatan 13A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 627 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. 50 kr/mån tillkommer för avsättning till balkongfond. [Andelstal] => 2,17648 % [Lägenhetsnummer] => 00050 )

Långholmsgatan 13A

ÖPPEN OCH SOCIAL TVÅA MED VÄSTVÄND BALKONG

TEXT: TÄCKENSTRÖM FOTO: SYLWAN STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Långholmsgatan 13A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 627 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. 50 kr/mån tillkommer för avsättning till balkongfond.
Andelstal
2,17648 %
Lägenhetsnummer
00050

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Barbro
En trevlig restaurang under Liljeholmsbron.
Tantolundens strandpromenad
Med små undangömda badplatser.
Långholmen
Med sina fina promenadstråk och badplatser.
Solnedgången vid Reimersholmes spets
Hemköpsbutiken i Hornstulls centrum
Otroligt välsorterad!

Arkitekturen

Arkitekt: 1912-1913 Jonsson

Bulten 17 uppfördes under åren 1912–1913 och ritades av Rikard Jonsson. Som arkitekt är han ganska okänd, kanske var han inte ens formellt arkitektutbildad, vanligt vid denna tid var ofta att hus ritades av till exempel byggmästare eller byggnadsingenjör. Bulten 17 består av ett gatuhus i sex våningar och ett gårdshus i fem våningar. Fastigheten försågs med många smålägenheter, vilket var det som efterfrågades i området där det fanns flera stora industrier. Det var ett klassiskt 1910-talshus som uppfördes. Genom åren har fasaden delvis förenklats genom fasadrenovering och de från början småspröjsade fönstren har bytts till ospröjsade funkisfönster med två och tre lufter, som dessutom har fått nytt bullerdämpande glas.

FÖRENINGEN

Bf Bulten u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsföreningen Bulten UPA (702000-2874 ) är en äkta föreningen som förvärvade fastigheten Bulten 17 år 1926. Föreningen består av två flerbostadshus med 49 lägenheter med andel i bostadsförening samt två lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Om bostadsförening

En bostadsförening är en äldre version av bostadsrättsförening men har samma ändamål – att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom upplåtelse av bostadslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.

Renoveringar i urval

2020 byte av köksstammar

2019 ovk

2018 byte av horisontell avloppsstam mellan husen, installering av nya termostater i lägenheterna, mark- och trädgårdsarbeten

2017 målning av plåttak, upprustning av innergården med ny pergola, stenläggning, nyplantering av träd och ombyggnad av cykelställ

2015 spolning av köksstammar

2014 balkongbygge och byte av avloppsrör i källaren, nya förrådsutrymmen

2011 installering av fibernät, renovering av dörrar

2009 upprustning av tvättstuga med två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare

2007 byte vattenstammar

2006 stambyte badrum, nya elstigar fram till lägenheterna

2003 renovering av fasad och fönster, renovering ventilation.

Kommande renoveringar

Närmast är målning av fönster och ytskikt i trapphus.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 13,4 MKR, vilket ger oss en belåningsgrad på ca 6883 kr/kvm/boyta. Föreningen har intäkter från hyreslokaler samt annonsvägg mot Hornstulls torg.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv. För lägenheter med balkong utgår 50 kr/mån till en balkongfond. Föreningen höjer avgiften regelmässigt med någon procent per år.

Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 3 470 kr ut av köparen. Vid belåning tas en pantsättningsavgift ut om 400 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt kallmangel. Cykelförvaring finns i cykelrum i källare. Föreningen har dessutom en mycket trevlig och lummig innergård.

Städning

Höst och vår har föreningen städdagar och översyn av fastigheten. Deltagande vid dessa är obligatoriskt för medlemmar. Om man uteblir tas en avgift på fn 1 000 kr ut.

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till tv och bredband via Telenor. Anslutningen ingår i avgiften. Eventuella övriga avtal tecknas av bostadsinnehavaren.

Medlemskap

Delat ägande av lägenheter är möjligt. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Andrahandsuthyrning

För att undvika att lägenheter förvärvas i spekulationssyfte är styrelsen restriktiv med att bevilja tillstånd för uthyrning under första året efter det att en ny medlem förvärvat en lägenhet i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man mitt i Hornstullspulsen men in mot en lugn och fin innergård. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten, Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti ligger med samma räckvidd. Både tunnelbanan, många busslinjer och flygbussarna nås precis runt knuten och läget mitt emellan Västerbron och Liljeholmsbron tar dig smidigt vidare runt staden.