Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Heleneborgsgatan 7A (Accepterat pris)
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 43 kvm
Enligt uppmätning
38 kvm enligt lgh förteckning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 830 kr/mån inkl värme, vatten och bredband [Andelstal] => 1,32 % [Lägenhetsnummer] => 12 )

Heleneborgsgatan 7A (Accepterat pris)

HITTA HEM I HÖGALID – MYSIG OCH RYMLIG ETTA I PAMPIGT JUGENDHUS

FOTO:SYLWAN STYLING:VANKAPPEL TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Heleneborgsgatan 7A (Accepterat pris)
Område
Södermalm
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
1 rum
Area
43 kvm
Enligt uppmätning
38 kvm enligt lgh förteckning
Avgift
1 830 kr/mån inkl värme, vatten och bredband
Andelstal
1,32 %
Lägenhetsnummer
12

Driftskostnader

El
2 828 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 628 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: S KJELLBERG 1917

Huset på Heleneborgsgatan 7, Muttern 7, ritades av arkitekt Sam Kjellberg. Bebyggelsen i kvarteret Muttern uppfördes till största delen under åren 1909 till 1916. Bebyggelseregistret anger åren 1913–1917 för uppförandet av Muttern 7. Sam Kjellberg (1863–1939) var en av de mest anlitade arkitekterna i Stockholm i början av 1900-talet och har ritat cirka 80 byggnader i Stockholms innerstad. Bland annat är han mannen bakom husen som inrymmer restaurangerna Pelikan och Kvarnen på Södermalm och de ståtliga fastigheterna på Strandvägen 49–53 och Birger Jarlsgatan 22–24 i Landbyska verket. Muttern 7 är utformat i T-form med ett gathus med en tillhörande gårdsflygel.

FÖRENINGEN

Bostadsföreningen 7 Muttern u.p.a.

Bostadsförening

Bf 7 Muttern u.p.a. är en bostadsförening som bildades 1913. Den har som ändamål att förvalta fastighetens tomt nr 7 i kvarteret Muttern med adress Heleneborgsgatan 7, och där bereda bostäder åt sina medlemmar. I föreningen finns 44 lägenheter och två lokaler fördelade på ett gathus, med två uppgångar, och ett gårdshus.

Föreningen övertog fastigheten

År 1913.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av bostadsföreningen. Fastighetsskötare är Björn Johansson som ser över huset en gång i veckan.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Renovering

2020 Renovering av fuktskadad lägenhet gårdshuset. 2013 takrenovering gathus, 2010 fönsterrenovering, 2010 renovering av tvättstuga, 2004 takrenovering gårdshus, 1998 stammar, 1990-92 fasadrenovering, 1970 elstigar.

Kommande renoveringar

Inga renoveringar planeras. Möjligen insidan av hisskorgarna som är ganska risiga.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och den totala skulden uppgår till ca 12.9Mkr. Föreningens skuld per kvm uppgår till ca 4,8Tkr enligt årsredovisningen för 2021.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och kallmangel. Bastu med dusch, barnvagnsrum i entrén, plats för cyklar på gården. Fin gård med grill och bärbuskar. Föreningen har även ett eget sorteringsrum för återvinning och det finns möjlighet att kompostera matavfall.

Bredband och tv

Föreningen erbjuder kabel-tv och bredband via Tele2, vilket ingår i avgiften.

Föreningens hemsida

https://bf7muttern.bostadsratterna.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och föreningens årsredovisning från 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Lika nära som det från denna adress är till riktigt bra restauranger, nattliv, matbutiker, tunnelbana och gym, är det till grönska, vatten och vackra promenadstråk. Långholmen är som ett hemesterparadis en kort promenad hemifrån, med badstrand, kajakuthyrning, motionsstråk, sommarserveringar och annat trevligt. Heleneborgsgatan är lugn och sparsamt trafikerad, och har en trivsam blandning av bostadshus med lokaler innehållande familjära kvartersrestauranger och småföretag.